hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Orbán a magán-nyugdíjpénztári befizetésekről: "mostantól mindig" az állami kasszába megy

  • MTI
1

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is világossá tette, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket továbbra is az állam kasszába irányítják - mondta a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Giró-Szász András.

A kormányszóvivő arra a kérdésre válaszolt, hogy mi fog történni a magánkasszáknál maradók elmúlt időszakban tett befizetéseivel, illetve mi lesz azok nyugdíjával, akik korábban nem léptek át az állami rendszerbe.
   
Giró-Szász András emlékeztetett a nemzetgazdasági miniszter csütörtöki szavaira, amelyek szerint a kormány át fogja gondolni, megnyitja-e az állami rendszerbe való átlépés lehetőségét.
   
A kormányszóvivő leszögezte, "sem korábban, sem a jövőben nem a kormány vette el ezeket a forrásokat, hanem a magán-nyugdíjpénztári tagok döntöttek arról". Hozzátette, ha a korábban a magán-nyugdíjpénztáraknál maradt tagok úgy gondolják, hogy nem maradnak ezeknél a kasszáknál és az állam megnyitja az átlépés lehetőségét, akkor azzal minden érintett élhet. Utalt Matolcsy Györgynek azokra a szavaira is, hogy a részleteket csak később dolgozzák ki.
   
Orbán Viktor péntek reggel, az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában egyebek között arról beszélt, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetések mostantól mindig az állami kasszába mennek. A kormányfő közlése szerint nem egyszeri döntésről van szó, az a 10 százalék, amit a magánnyugdíjpénztárakban maradt körülbelül 100 ezer ember a magánnyugdíjpénztárba fizetett, azt mostantól az állami nyugdíjalapba kell befizetni, és "ez most már mindig így lesz".
   
A miniszterelnök hangsúlyozta: a nyugdíjrendszer teljes átalakítása most befejeződik, lényegében önkéntessé válik, hiszen aki az államnak fizetendő járulékon túl akar még félretenni, azt a magánnyugdíjpénztárakon keresztül megteheti, de "amit az államnak be kell fizetni, azt mostantól az államnak kell befizetni, nem lehet máshová".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (1)
veronika.fruh

Viktorka szavai,kissé felháborítók! Ami az Államnak megy,az továbbra is az Államnak megy!"Amit az államnak be kell fizetni,azt mostantól az államnak kell befizetni,nem lehet máshova! Ha,majd,mindenkinek az adóbevallását percre pontosan revideálnák,akkor biztos ilyen esetre nem lenne szükség.!Nálunk,nagyon sok olyan egyszerű ember él,akinek szinte nincs semmije.Legalább is az adóbevalló papíron!Különben,pedig havi szinten,több millió folyik be a családi kasszába! Gondolom,ismerősök ezen családok nevei.Talán,majd egyszer minden rendben lesz?:" Ha,majd az Úr asztalánál mindenki egyaránt foglal helyet........."

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs