hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Egyéni nyugdíjszámlák: jön a pályázat

Pályáztatással tenne pontot a kormány az egyéni nyugdíjszámlák elhúzódó kialakítására. A kiírás szerint jövő júniusra be kell fejezni a rendszert, és 1,3 milliárd forintot kap rá az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, illetve a projektbe bevont partner.

Pályázatot írt ki az egyéni nyugdíjszámlák kialakítására a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - írja a hvg.hu. A kiemelt projektre 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő, 100 százalékos támogatást ad az állam. A forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a költségvetésből biztosítja. Projektjavaslatot az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vagy az általa vezetett konzorcium nyújthat be 2013. június 11. és 2013. július 10. között. A pályáztatás egyfordulós lesz.

2010 végén a kormány és a parlament elkötelezte magát amellett, hogy az állami rendszerbe visszatérő magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarítása megmarad, ugyanis kialakítják az egyéni számlás nyugdíjrendszert. Akkor ezzel a címszóval átfogó nyugdíjreformot kommunikált a kormányzat, idén év elejére viszont kiderült, ez csak egy technikai-informatikai újítást fog jelenteni: az egyéni járuléknyilvántartást az ONYF-nél. Azonban két és fél év alatt nem jutott az egyéni nyugdíjszámlák ügyének végére a kormányzat, és a vállalt határidőket folyamatosan ki kellett tolni.

Az egyéni számlák kialakításának legkésőbbi időpontja a pályázati kiírásban 2014. június 30. A projektet Magyarország területén kell megvalósítani azzal, hogy biztosítani kell a projekt eredményeinek országos hasznosulását. Emellett az ONYF-nek vállalnia kell, hogy a támogatott beruházással létrehozott szolgáltatásokat minimum 5 évig fenntartja és üzemelteti. A cikk folytatása itt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs