hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyakunkon a focivébé-selejtezők: erre figyeljen, ha belépőjegyet juttat!

  • Surányi Imréné okleveles közgazda

A labdarúgó világbajnokság selejtező mérkőzéseinek kezdetével hamarosan újra a fociról beszél a fél ország, most lesz igazán érdemes kihasználni az adómentes sportbelépő-juttatást a sikerre áhítozó szurkolótábornak. Nézzük, hogyan!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény 1. számú melléklet 8.28. pont a) alpontjának rendelkezése alapján a cégek, szervezetek korlátlan értékben adómentesen adhatnak ingyenesen vagy kedvezményesen bárkinek a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegyet, bérletet. A juttatás cég által viselt költsége a számviteli előírások szerint személyi jellegű egyéb ráfordításként számolható el, és a cég munkavállalói, vezető tisztségviselői, személyesen közreműködő tagjai, nyugdíjasai, valamint családtagjaik esetében a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült elismert költségnek minősül, vagyis nem kell vele megnövelni a társasági adó alapját [Tao-törvény 3. számú melléklet B)/3. pont].

Ráadásul a hivatalos álláspont szerint a rendelkezést olyan külföldi sportrendezvényre, versenyre szóló belépőjegyek juttatása esetén is lehet alkalmazni, amely a sportági szakszövetség versenynaptárában szerepel.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyből megtudhatja, mire ügyeljenek a cég vezetői, pénzügyesei, ha sportbelépők juttatásáról döntenek.

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1