hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Tagdíj-megállapítás és -befizetés a NAK-nál

  • MTI

Október 15-től november 15-ig tart az őstermelők és egyéni vállalkozók tagdíj-megállapítási időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíj befizetésének határideje november 30-a.

A NAK pénteki közleménye szerint az árbevétel alapú tagdíjat fizető őstermelők és egyéni vállalkozók november 15-ig nézhetik meg a kamara portálján, a bejelentkezést követően elérhetik e-Iroda fiókjukban a NAK által számukra megállapított 2021-es tagdíjat, valamint a számításhoz felhasznált 2019-es bevételi, árbevételi adatokat.
    
Az érintett tagok egyetértés esetén egy kattintással elfogadhatják a kamara által megállapított tagdíjat. Ha a számítás alapjául szolgáló adatokat korrigálni szeretnék, vagy tagdíjkedvezménnyel kívánnak élni, úgy a korábbi önbevallási felülethez hasonló formában tudják jelezni igényüket a szükséges igazolások csatolásával. Azok a tagdíjak, amelyeknek sem az elfogadása, sem a korrekciója nem történik meg november 15-ig, a NAK Alapszabálya értelmében elfogadottnak minősülnek. Az adatok módosítására, a kedvezmények pótlékmentes igénybevételére a tagdíj-megállapítási időszak végéig van lehetőség.
    
A kamara közölte azt is, hogy a 2020-as tagdíj felülvizsgálatához október 31-ig fogadják az igazolásokat.
    
A NAK közleményében felidézte, hogy tavaly változott a kedvezmények igénybevételéhez szükséges igazolások kiállításának módja, már könyvelők is készíthetnek olyan igazolásokat, amelyeket korábban csak a könyvvizsgálók.
    
Újdonság, hogy az idei tagdíj-megállapítás során már adószakértők és adótanácsadók is eljárhatnak, ők a könyvelőkkel azonos jogosultságokat élveznek.
    
Az árbevétel alapú tagdíjat fizető gazdálkodó szervezetek tagdíját az év első felében, május 1. és június 15. között állapította meg a NAK.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Kata csedre való jogosultság évközi szüneteléssel?

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs