hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szijjártó: az adórendszer a hibás

  • MTI

Az arányos adórendszer az egyetlen eszköz arra, hogy Magyarországon ismét gazdasági növekedés legyen, munkahelyek jöjjenek létre, és megérje dolgozni - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön, Miskolcon, a Bosch új gyártócsarnokának avatása után újságíróknak.

A korábbi, munkát büntető adórendszer helyett, egy munkát támogató adórendszert hoznak létre, amelyben senki nem keres majd kevesebbet - mondta a miniszterelnök szóvivője. Megismételte: a kormánynak "esze ágában sincs" visszatérni a többkulcsos, progresszív adórendszerhez, a kabinet az egykulcsos, arányos adórendszer kiteljesítésének útján megy tovább. Kifejtette: az ország gazdasági helyzetéhez nagyrészt hozzájárult az, hogy ilyen adórendszere volt.
   
Ennek megfelelően "kerül kivezetésre" a félszuperbruttó, illetve az adójóváírás intézménye, amelyek teljesen "torz szülemények" voltak a progresszív adórendszerben.
   
A 202 ezer forint alatti jövedelmekre a félszuperbuttó, illetve az adójóváírás "teljes mértékben kivezetésre kerül", a 202 ezer forint fölötti kereset esetében pedig a félszuperbruttó kivezetése két esztendő alatt történik meg.
   
Ez azt jeleni, hogy az ebből adódóan - 2012-ben - a rendszerben bennmaradó forrásokból tudjuk majd kompenzálni azokat, akik kevesebbet kerestek volna az arányos adórendszer kiteljesítése miatt a következő évben. "Amit az emberek érezni fognak, hogy 202 ezer forint alatt senki nem fog kevesebbet keresni, efölött pedig mindenki többet - jegyezte meg.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs