hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Különbözet a pénztárgépben, borravaló: esettanulmány a Kúriától – videóval

  • adozona.hu

A borravaló kezelésének szabályairól, valamint egy közösségi oldalon kirekesztő bejegyzéseket közzétevő pedagógus felmentéséről szól a Kúriai esetek videós kerekasztalbeszélgetés-sorozat két új epizódja.

A „Különbözet a pénztárgépben – borravaló kezelése és a működési sajátosság” című epizód azt a kúriai döntést dolgozza fel, amelyben a legfőbb bírói fórum kimondta: „A borravaló kezelésének folyamata nem minősíthető a pénztárgépet üzemeltetők olyan működési sajátosságának, amelyek megalapozhatnák a pénzkészlet és a pénztárgép bizonylatolt pénzmozgásai egyenlegének eltérését.” A kerekasztal-beszélgetésen Huszárné Oláh Éva, a Kúria Közigazgatási Kollégiumának bírája; Németh Zoltánt, a Pénzügyminisztérium Adó- és Vámigazgatási Főosztályának vezetője; Kovács László, a Magyar Vendéglátók Szövetségének elnöke és Deli Krisztina moderátor vett részt.

A „Kirekesztő bejegyzések a közösségi oldalon – jogszerű a pedagógus felmentése” című rész pedig arról az ítéletről szól, amely során a Kúria kimondta: „a pedagógussal szemben támasztott elvárásokkal összeegyeztethetetlen, hogy Facebook oldalán rasszista, kirekesztő, szélsőséges nézeteket valló bejegyzéseket tegyen.” A kerekasztal-beszélgetésen Tánczos Rita, a Kúria Munkaügyi Részkollégiumának vezetője; Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Szűcs Zoltán, médiakutató, egyetemi docens; valamint Varga Edit, újságíró, moderátor vett részt.

A videós kerekasztal-beszélgetés sorozat 2015-ben indult. Célja, a Kúrián folyó szakmai munka szélesebb körben történő megismertetése, a már lezárt jogviták közérthető formában történő megvitatása és elemzése. A projekt hozzájárul a Kúria működésének átláthatóságához, és erősíti az állampolgárok igazságszolgáltatásba vetett bizalmát.

A videók megtekinthetők a Kúria honlapján.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs