Látványcsapatsport támogatása: módosult a kormányrendelet, mutatjuk a részleteket

  • Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló

Módosította a kormány a látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. kormányrendeletet. A látványcsapatsport-támogatásban részesített szervezetek egy részének az adózó támogatást nyújthat a veszélyhelyzettel, a kormány által elrendelt egészségügyi válsághelyzettel, továbbá a koronavírus elleni védekezéssel közvetlen összefüggésben, valamint az országos sportági szakszövetség által előírt biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban felmerülő költségek fedezetére.

A tavaly december 31-én, a Magyar Közlöny 298. számában közzétett, 723/2020. kormányrendeletben kihirdetett módosítások részben azzal függnek össze, hogy a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao tv.) 22/C paragrafusa az őszi törvénymódosítás során egy új (1a) bekezdéssel egészült ki. Ezen új előírás szerint a látványcsapatsport-támogatásban részesített szervezetek egy részének az adózó támogatást nyújthat a veszélyhelyzettel, a kormány által elrendelt egészségügyi válsághelyzettel, továbbá a koronavírus elleni védekezéssel közvetlen összefüggésben, valamint az országos sportági szakszövetség által előírt biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban felmerülő költségek fedezetére. Ilyen költség különösen a lázmérő, maszk, gumikesztyű, koronavírusteszt , illetve annak szolgáltatásként történő megvásárlása, kézfertőtlenítő, fertőtlenítő kendő, fertőtlenítő folyadék, egészségügyi védőruházat, egészségügyi vizsgálat igénybevétele. Ezen támogatás kedvezményezettje lehet a Tao tv. 22/C paragrafusának (1a) bekezdése szerint:

  • a látványcsapatsport országos sportági szakszövetsége,
  • a látványcsapatsport országos sportági szakszövetsége tagjaként működő amatőr sportszervezet, ideértve a sportról szóló törvényben meghatározott szabályok szerint a szakszövetség tagjaként működő sportiskolát,
  • a látványcsapatsport országos sportági szakszövetsége tagjaként működő hivatásos sportszervezet,
  • a látványcsapatsport fejlesztése érdekében létrejött alapítvány.

A rendelet módosított előírása egyértelművé teszi, hogy ezen támogatás

  • azon felsorolt szervezetek részére nyújtható, melyek rendelkeznek sportfejlesztési támogatással,
  • igénybevételéhez szükséges a korábban jóváhagyott támogatási program módosítása és jóváhagyása.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben további öt pontban összegyűjtöttük, milyen egyéb változtatásokat tartalmaz a kormányrendelet-módosítás!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számvitel, adózás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Üzletrész

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Katáról átalányadóra

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close