hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Környezetvédelmi termékdíj: módosítanák a törvényt

  • adozona.hu

Módosítanák a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvényt – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján szereplő módosítási javaslat tervezetéből.

A tervezet szerint ösztönöznék az újrahasználatra előkészítést, valamint segíti a biológiailag lebomló műanyagok elterjedését. Nem kellene termékdíjat fizetni az újrafelhasználatra előkészítést vagy újbóli felhasználásra történő előkészítést követően létrejött termékek után.

Egyszerűbbé válna az egyéni hulladékkezelésben és a kötelezettség átvállalásában érintett gazdálkodók kötelezettség teljesítése, továbbá csökkennének a kishaszongépjárműveket és autóbuszokat gyártók és forgalmazók adminisztrációs terhei.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs