hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Elindult a DRS termékregisztráció

  • adozona.hu

Felhívjuk a kötelező visszaváltási és a nem kötelező visszaváltási rendszerben érintett tagjaink (gyártók és első forgalomba hozók) figyelmét, hogy a MOHU megnyitotta a DRS regisztrációs felületét a honlapján (https://www.mohu.hu/visszavaltasi-rendszer/gyartok) – írja honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A termékregisztráció részleteinek alapján a következő lépéseket kell végrehajtani:

Termék adatok regisztrálása

A Partner Portálon lehetőség van a termékek elektronikus regisztrációjára. A termékek paramétereinek megadásához használhatja a manuális regisztrációt vagy a tömeges betöltő fájlt, különösen, ha új GTIN kódokat kell regisztrálni.

Termékminták beküldése és termék audit

A sikeres adatmegadás után szükséges mintatermékeket küldeni a MOHU-nak és a visszaváltó automata gyártóknak a jóváhagyáshoz. Minden regisztrált termék esetében szükséges a mintacsomagolás beküldése auditálásra. A mintatermékek ellenőrzését és jóváhagyását a visszaváltó automaták gyártói végzik.

Csak azok a termékek lesznek visszaválthatók 2024. január 1-től, amelyeket 2023. november 15-ig regisztráltak és auditáltak.

Megjelent! Az „EPR-kötelezettség: közeledik az első bevallás” című webinárium videófelvétele

Később regisztrált termékek csak az előírt átfutási idő után, vagyis 45 nap után kerülnek auditálásra és forgalomba hozatalra.

A termékeknek a jogszabályban közzétett jelölési követelményeknek is meg kell felelniük, amelyek itt elérhetőek.

További részletek: https://mohu.hu/media/dokumentumtar#pickedCategory=45&pickedSubCategory=136; https://mohu.hu/nem-lakossagi-ugyfelek/kotelezo-visszavaltasi-rendszer-drs – olvasható a NAK felhívásában.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31