hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Cigarettacsempészet: a szálak újabb gyanúsítottakhoz vezettek

  • adozona.hu

Tavaly került a NAV pénzügyi nyomozóinak látókörébe egy csempészcigarettával üzletelő bűnelkövetői kör, amelynek három tagját már 2014-ben tetten érték. A nyomozás jelenlegi eredménye további hat gyanúsított, akik közül ketten rács mögé kerültek.

A pénzügyi nyomozók az elmúlt év során kétszer is keresztbe húzták az elkövetők számítását, és megközelítőleg százmillió forint értékben foglaltak le adózatlan cigarettát Nyíregyháza belterületén; először egy lakóház garázsából, majd egy áruszállító rakteréből.

Már ekkor feltételezhető volt, hogy összefonódott elkövetői körről van szó, mivel a cigaretta lerakatnak használt garázsnál tartózkodó hölgy a lefoglalások mindkét helyszínén feltűnt. Sőt, a cigarettát szállító jármű megállításakor őt is igazoltatták. Autójában 113 millió forintot, 2000 eurót és sok mobiltelefont találtak a pénzügyi nyomozók.

Az ügyben ekkor három gyanúsítottat kihallgattak. Ők egybehangzóan tagadták, hogy bármit tudtak volna az áruról.

A szálak azóta egy stabil tagokból álló, konspiráltan működő, adózatlan cigaretta kereskedelmével foglalkozó bűnbanda leleplezéséhez vezettek. Óvatosságukat bizonyítja, hogy a cigaretta szállítására használt járművek többször is gazdát cseréltek. Mindig más, de az érdekkörükben álló gazdasági társaságoktól vették őket kölcsön.

A pénzügyi nyomozók jövedéki termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt összesen kilenc gyanúsítottat kihallgattak. Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi előzetes letartóztatásban van. Az elkövetők kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi fuvarozás

Bunna Erika

adótanácsadó

Következő évi számla kiegyenlítése

Bunna Erika

adótanácsadó

Támogatás számvitele és adózása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs