52 találat a(z) vezető tisztségviselő cimkére

Bt. kültag vezető tisztségviselő járulékfizetése Kérdés

Mi a dolga az egyesület vezetőjének? Itt a válasz az új Ptk.-ból Cikk

Az új Polgári törvénykönyvnek az egyesületek vezető tisztségviselőire, a felügyelőbizottságra és az egyesület megszűnésére vonatkozó szabályait foglaltuk össze cikkünkben korábbi írásunk folytatásaként.

Vezető tisztségviselő járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Így menekülhet a károkozási felelősség alól a vezető tisztségviselő Cikk

Mivel az új Ptk. egy szintre emeli a jogi személy és a vezető tisztségviselő felelősségét, az egyik legnagyobb problémát a vezető tisztségviselők felelősségére vonatkozó szabály okozza március közepe óta – írja hírlevelében a Mazars.

Adó és tb megbízási jogviszonyban Cikk

A munkaviszony mellett – és sokszor helyett – talán a leggyakrabban választott jogviszonyok egyike a megbízási jogviszony. A következőben e jogviszony – elsősorban adózással és társadalombiztosítással összefüggő – néhány jellemzőjét tekintjük át.

Bt. kültagja Kérdés

Vezető tisztségviselő járulékfizetése Kérdés

Akikre szigorúbb munkajogi szabályok vonatkoznak Cikk

Meghatározott munkáltatói körben még kollektív szerződésben sem lehet eltérni a munka törvénykönyvében rögzített szabályoktól. Összefoglaltuk a köztulajdonban álló munkáltatókra vonatkozó speciális munkajogi előírásokat.

Ügyvezető nyugdíjban Kérdés

Vezető tisztségviselők felelőssége: bizonytalanságok az adózásban Cikk

Az új Ptk. hatályba lépése után rémhíráradat indult a gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek „drasztikus felelősségnövekedéséről”. Valójában azonban nem a radikális újraszabályozás és az ennek következtében megnövekedett jogi felelősség, hanem a jelenleg még bizonytalan adókezelés jelenti a valódi kockázatot. A módosítás ugyanis adózási bizonytalanságot okoz, melyet a jogalkotó a vonatkozó jogszabály módosításával oldhatna fel. Addig is, míg ez megtörténik, szükség lenne az adóhatóság átfogó állásfoglalására – írja a LeitnerLeitner blogjában Siklós Márta és dr. Szecskay András.

Alapítványi vezető tisztségviselő nyugdíjjogosultság Kérdés

Vezető tisztségviselő járulékfizetés Kérdés

Vezető tisztségviselő szolgálati idő Kérdés

Hogyan lehet a bt. kültagja vezető tisztségviselő? Így változott a törvény Cikk

A betéti társaságok újból fénykorukat élik, hiszen a kata adózás bevezetésével sok vállalkozásnak vonzó lett a bt.-alapítás. Cikkünkben összefoglaljuk, milyen szabályokkal kell tisztában lenniük az ilyen vállalkozási formát választóknak. Egyebek között arra a kérdésre is választ adunk, hogyan lehet a kültag vezető tisztségviselő egy bt.-ben.

Kell-e félni az új Ptk. felelősségi szabályai miatt? Cikk

Indokolatlan pánik alakult ki a március 15-től hatályos új Polgári törvénykönyvben (Ptk.) a korábbinál szigorúbb cégvezetői felelősségi szabályok miatt jogi szakértők szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiva-tao áttérési különbözet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kényszertörlés alatt álló cég

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X