61 találat a(z) verseny cimkére

Már jelentkezhetnek a középiskolások a PénzSztár versenyre Cikk

Október 8-án éjfélig jelentkezhetnek hazai és határon túli magyar középiskolások az idén immár hatodszorra megrendezendő PénzSztár versenyre. A négyfős győztes csapat tagjainak jutalma fejenként 100-100 ezer forint, egy-egy okostelefon, valamint az, hogy részt vehetnek egy szakmai képzésen.

Gigantikus összegű uniós bírság elektronikai cikkeket gyártóknak Cikk

Több mint százmillió euró bírságot szabott ki négy, elektronikai cikkeket gyártó cégre az Európai Bizottság. Az uniós versenyhatóság 2017 februárjában indította az eljárásokat, mert azt feltételezte, hogy az érintett cégek megszabják, hogy online kereskedőik milyen áron értékesíthetik termékeiket az interneten.

Egyes meghatározott juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. egy közösségi ház üzemeltetését végzi, ahol programokat szervez. Rendszeresen vannak kézműves foglalkozások, gyerekeknek különböző bemutatók, ügyességi versenyek. Gyermeknapi programot is szerveztek. Ahol volt főzőverseny, amihez élelmiszereket vásároltak. Íjász verseny, táncbemutató stb. Volt tombola, ahol lehetett különböző tárgyakat nyerni. Belépőket nem szednek, az önkormányzat ad támogatást a létesítmény üzemeltetéséhez a programok szervezéséhez. Kérdésem: 1. A vásárolt élelmiszerek után kell-e bármilyen adót fizetni? 2. A bemutatók, fellépők által adott számlák után kell-e adót fizetni, vagy igénybe vett szolgáltatásként elszámolhatók? 3. A tombolán kiosztott nyeremények után kell-e bármilyen adót fizetni? Válaszukat előre is köszönöm.

Verseny Magyarország legszebb birtoka címért Cikk

Hét kategóriában keresik Magyarország legszebb birtokát, a versenyt idén rendezik meg másodszorra – mondta el Mátrai Zoltán agrármérnök, címzetes egyetemi docens, a verseny főszervezője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Tárgynyeremény adózása Kérdés

Egy tárhelyszolgáltatást végző cég tárgynyereményt sorsolna ki. A játékban azok vesznek részt, akik feliratkoznak hírlevélre. Tehát nem megrendelőkről van szó, inkább érdeklődőkről. Nevük és e-mail-címük megadásával és az adatkezelési nyilatkozatot + nyereményjáték szabályzatát elfogadva feliratkoznak és fogadják a hírleveleinket. A feliratkozóknak lehetőségük van arra, hogy saját egyedi linkükkel ismerősüknek ajánlják az oldalt, a nyereményjátékot. Ha ismerősük az ő linkükön keresztül iratkozik fel a hírlevélre, az ajánló kap 1 pontot. Aki a legtöbb pontot szerzi egy adott időszakban, biztos nyertes lesz, tehát őt nem sorsolás útján választjuk ki, hanem verseny zajlik. A többi feliratkozó közül sorsolunk ki még 2 darab játékost, akik ugyanolyan nyereményre lesznek jogosultak, vagyis 10 ezer forint értékű tárgynyereményre. Kérem szíves válaszukat a fentiekben leírtak szerint, kinek milyen adófizetési, vagy egyéb kötelezettsége van a hatóságok felé.

GVH: erősödhet a verseny az ételkiszállítási piacon Cikk

Erősödhet a verseny az étel-házhozszállítási szolgáltatások piacán, miután a legnagyobb vállalkozás módosítja az éttermekkel kötött, vélhetően versenykorlátozó szerződéseit – közölte a Gazdasági Versenyhivatal pénteken az MTI-vel.

Adó- és auditversenyt hirdet az EY Cikk

Idén is meghirdette végzős és frissdiplomás hallgatóknak szóló esettanulmány-versenyét az EY Magyarország. A legfelkészültebb hallgatók félmillió forintos pénzjutalmat, tanulmányutat és karrierlehetőséget kapnak.

Nevezési díj tartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségüket. Amatőr futóegyesület versenyt szervez. Ez a tevékenység szerepel az egyesület alapszabályában. A nevezési díj tartalmaz egy müzliszeletet, ami a nevezési csomagban van és tartalmazza a futás közbeni italfrissítéseket, amiket önkéntesek műanyag pohárban adnak a futóknak. Ebben az esetben ezeket anyagköltségként kell elszámolni? Van valamilyen adózási vonzata az étel, italnak ebben a formában? Köszönettel.

Értékesítési verseny "nyeremény" adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017-ben meghirdettünk egy értékesítési versenyt a partnereink számára 3 régióban. Nyereményként (legtöbb eladott darabszám után) egy wellness hétvége került meghirdetésre 100 000 forint értékben. Ahhoz, hogy a nyereményt áttudjuk adni, valamint olyan régióban és helyen legyen, ami a nyertesnek megfelel, utalványt/ajándékkártyát szeretnénk adni a olyan weboldalhoz ahol több régió szállásaiból lehet választani, ehhez a kartyaplaza.hu oldalán keresztül ajándékkártyát vennénk (3 db 100 000 forint értékű ajándékkártyát 3 nyertesnek), amit aztán ők szabadon felhasználhatnak a másik online oldalon. Kérdésem hogy ezt üzleti ajándékként könyvelhetjük és adózhatunk utána az üzleti ajándék adóvonzataival? Válaszát előre is köszönöm!

Tatabányai gimnazisták nyerték a PénzSztár versenyt Cikk

A Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai győzedelmeskedtek az idén ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyén. A Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében megrendezett országos döntőben a nyertesek nagy küzdelemben előzték meg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tavaly győztes csapatát. Az október eleje óta zajló versenyre rekordszámú, 1240 négyfős középiskolás csapat nevezett, ami azt jelenti, hogy az idei győztesek közel 5 ezer, 14-22 éves diák közül szerezték meg a PénzSztár címet – írja a versenyről kiadott sajtóközlemény.

Ők jutottak a PénzSztár döntőjébe Cikk

Egy zalaegerszegi, egy debreceni, egy salgótarjáni és egy tatabányai diákcsapat jutott be az idén ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének döntőjébe, amelyre 2017. december 7-én, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében kerül sor. A győztes csapat négy tagja ezúttal is 100-100 ezer forinttal és egy-egy mobiltelefonnal lesz gazdagabb.

Távközlési cégek összefonódását vizsgálja a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) először indított versenyfelügyeleti eljárást az 5 milliárd forintos összefonódás-vizsgálati küszöbértéket elérő, be nem jelentett összefonódás vizsgálatára a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel szemben.

Új versenyjogi, perrendtartási, csődeljárási szabályok jönnek Cikk

A határokon átnyúló fizetésképtelenségi eljárások hatékonyabbá tételéről, versenyjogi törvénymódosításokról, az új polgári perrendtartási szabályokról, illetve a bírósági eljárások költségkedvezményéről is szavazott ma a parlament.

19 magyar mutatkozik be a fiatal szakmunkások világversenyén Cikk

A világ 60 országából, 1300 fiatal szakember 51 szakmában versenyez október 15-18 között Abu Dhabiban, ahol szombaton kezdődött a WordSkills, a fiatal szakmunkások világversenye. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviseli.

Holnap startol az 5. PénzSztár Cikk

1240 négyfős, 14-22 évesekből álló középiskolás csapat részvételével, október 12-én indul a PénzSztár verseny. Az idén már ötödik alkalommal – a Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével – megrendezendő megmérettetés neve megváltozott.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakdolgozói bértámogatás

Széles Imre

tb-szakértő

Munkabér csökkentése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink