41 találat a(z) verseny cimkére

GVH: erősödhet a verseny az ételkiszállítási piacon Cikk

Erősödhet a verseny az étel-házhozszállítási szolgáltatások piacán, miután a legnagyobb vállalkozás módosítja az éttermekkel kötött, vélhetően versenykorlátozó szerződéseit – közölte a Gazdasági Versenyhivatal pénteken az MTI-vel.

Adó- és auditversenyt hirdet az EY Cikk

Idén is meghirdette végzős és frissdiplomás hallgatóknak szóló esettanulmány-versenyét az EY Magyarország. A legfelkészültebb hallgatók félmillió forintos pénzjutalmat, tanulmányutat és karrierlehetőséget kapnak.

Nevezési díj tartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségüket. Amatőr futóegyesület versenyt szervez. Ez a tevékenység szerepel az egyesület alapszabályában. A nevezési díj tartalmaz egy müzliszeletet, ami a nevezési csomagban van és tartalmazza a futás közbeni italfrissítéseket, amiket önkéntesek műanyag pohárban adnak a futóknak. Ebben az esetben ezeket anyagköltségként kell elszámolni? Van valamilyen adózási vonzata az étel, italnak ebben a formában? Köszönettel.

Értékesítési verseny "nyeremény" adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017-ben meghirdettünk egy értékesítési versenyt a partnereink számára 3 régióban. Nyereményként (legtöbb eladott darabszám után) egy wellness hétvége került meghirdetésre 100 000 forint értékben. Ahhoz, hogy a nyereményt áttudjuk adni, valamint olyan régióban és helyen legyen, ami a nyertesnek megfelel, utalványt/ajándékkártyát szeretnénk adni a olyan weboldalhoz ahol több régió szállásaiból lehet választani, ehhez a kartyaplaza.hu oldalán keresztül ajándékkártyát vennénk (3 db 100 000 forint értékű ajándékkártyát 3 nyertesnek), amit aztán ők szabadon felhasználhatnak a másik online oldalon. Kérdésem hogy ezt üzleti ajándékként könyvelhetjük és adózhatunk utána az üzleti ajándék adóvonzataival? Válaszát előre is köszönöm!

Tatabányai gimnazisták nyerték a PénzSztár versenyt Cikk

A Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai győzedelmeskedtek az idén ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyén. A Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében megrendezett országos döntőben a nyertesek nagy küzdelemben előzték meg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tavaly győztes csapatát. Az október eleje óta zajló versenyre rekordszámú, 1240 négyfős középiskolás csapat nevezett, ami azt jelenti, hogy az idei győztesek közel 5 ezer, 14-22 éves diák közül szerezték meg a PénzSztár címet – írja a versenyről kiadott sajtóközlemény.

Ők jutottak a PénzSztár döntőjébe Cikk

Egy zalaegerszegi, egy debreceni, egy salgótarjáni és egy tatabányai diákcsapat jutott be az idén ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének döntőjébe, amelyre 2017. december 7-én, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében kerül sor. A győztes csapat négy tagja ezúttal is 100-100 ezer forinttal és egy-egy mobiltelefonnal lesz gazdagabb.

Távközlési cégek összefonódását vizsgálja a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) először indított versenyfelügyeleti eljárást az 5 milliárd forintos összefonódás-vizsgálati küszöbértéket elérő, be nem jelentett összefonódás vizsgálatára a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel szemben.

Új versenyjogi, perrendtartási, csődeljárási szabályok jönnek Cikk

A határokon átnyúló fizetésképtelenségi eljárások hatékonyabbá tételéről, versenyjogi törvénymódosításokról, az új polgári perrendtartási szabályokról, illetve a bírósági eljárások költségkedvezményéről is szavazott ma a parlament.

19 magyar mutatkozik be a fiatal szakmunkások világversenyén Cikk

A világ 60 országából, 1300 fiatal szakember 51 szakmában versenyez október 15-18 között Abu Dhabiban, ahol szombaton kezdődött a WordSkills, a fiatal szakmunkások világversenye. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviseli.

Holnap startol az 5. PénzSztár Cikk

1240 négyfős, 14-22 évesekből álló középiskolás csapat részvételével, október 12-én indul a PénzSztár verseny. Az idén már ötödik alkalommal – a Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével – megrendezendő megmérettetés neve megváltozott.

Ismét indul a PénzSztár Cikk

Október 9-éig jelentkezhetnek 4 fős csapatok magyarországi és határon túli magyar középiskolákból a 2017. évi PénzSztár versenyre, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg – közölte Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője.

Sportegyesületnek felajánlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó saját készítésű terméket szeretne felajánlani egy nem közhasznú sportegyesületnek, mely beteg gyerekekért rendez versenyeket. A kérdésem az lenne, hogy ezt milyen módon tudja szolgáltatni, milyen kötelezettségei vannak az egyéni vállalkozónak ezzel kapcsolatban, és milyen esetleges adóvonzata van? Válaszát előre is köszönöm

Magánszemély támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köztestület anyagilag támogat nemzetközi szakmai versenyen induló magánszemélyeket. Milyen adó terheli a kifizetőt, illetve a magánszemélyt? Válaszát előre is köszönöm!

Itt vannak a PénzSztár középiskolai versenyek győztesei Cikk

Az idén is rendkívüli izgalmak közepette zajlott a negyedik Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntője. A 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat – az elmúlt évhez hasonlóan – egy gimnázium, a Debreceni Fazekas Mihály négyfős csapata szerezte meg, míg a második helyen egy határon túlról, Szatmárnémetiből érkezett gárda végzett.

Magánszemély támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köztestület anyagilag támogat nemzetközi szakmai versenyen induló magánszemélyeket. Milyen adó terheli a kifizetőt, illetve a magánszemélyt? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Tőkebevonás kezelése kilépő tag miatt

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ültetvény

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close