61 találat a(z) verseny cimkére

Indul a KSH és az MNB közös statisztikai versenye Cikk

Immár hatodik alkalommal hirdetik meg a felsőoktatásban tanulók számára a Stat Wars Uni országos statisztikai versenyt, amelyet ezúttal a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közösen szervez. A verseny zsűrizésében neves hazai egyetemek oktatói, illetve a KSH és az MNB szakemberei vesznek részt – közölte a KSH.

Ez a márka a legértékesebb a ruházati piacon Cikk

A ruházati cikkek és kiegészítők kategóriájában a Nike Inc. amerikai sportszergyártó lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat összegzése szerint. A listán a világ 50 legértékesebb ruházati márkája szerepel.

Rajzverseny nyeremény Kérdés

GVH: torzulhatott a verseny az online szállásfoglalási piacon? Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elindította a gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A nemzeti versenyhatóság vizsgálata kiterjed annak értékelésére, hogy sérülhetett-e a piaci verseny – többek között – a Booking szerződési- és szerződésteljesítési gyakorlata kapcsán, amelyről az utóbbi időben folyamatosan érkeznek a piaci jelzések a hatósághoz, olvasható a GVH honlapján.

Ki nyeri az infláció és a hitelkamatok versenyét? Cikk

Júliusban 17,6 százalék volt az éves áremelkedés, ez 2,5 százalékpontos csökkenést jelentett az előző hónaphoz képest. Ugyanakkor a lakossági hiteleknél ilyen mértékű kamatcsökkenést sajnos nem láthattunk. De tegyük a szívünkre a kezünket: az infláció szárnyalásakor is elmaradt a lakáshitelek, személyi kölcsönök drágulása az áremelkedés változásától. De akkor hogy áll ez a „verseny”? – írja a Bankmonitor.hu.

Verseny résztvevők pénzbeli és tárgyi jutalmazásának adózási szabályai Kérdés

Bérszámfejtők, bérügyvivők, figyelem! Még nem késő jelentkezni az Országos Bérügyviteli Bajnokságra Cikk

Elrajtolt a XI. Országos Bérügyviteli Bajnokság, de még most sem késő jelentkezni – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Újra versenyben a legintelligensebb vállalatok Cikk

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az „Év intelligens vállalata" versenyt Magyarországon. A Mensa HungarIQa által átadott díjat az a cég nyerheti el, amelyik a legmagasabb intelligenciahányados-átlagú munkavállalói csapatot delegálja.

Megregulázná az Európai Bizottság a gyógyszerpiacot, megszüntetnék a gazdag országok előnyét Cikk

A versenyjogot akarja módosítani az az uniós jogszabálytervezet, amellyel az Európai Bizottság a gyógyszerárak csökkenését igyekszik elérni – idézi a hvg.hu a Politico brüsszeli szerkesztősége írását.

Az Euronics együttműködéssel mérsékelte megtévesztő akcióinak következményeit Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Euronics áruházlánc egyes termékeit valótlan árkedvezményekkel reklámozta honlapján. A cég együttműködött a versenyhatósággal – elismerte a jogsértést, összetett kötelezettségcsomagot vállalt és lemondott a jogorvoslatról – amellyel 1,2 millió forintra mérsékelte a kiszabott bírságot – tette közzé honlapján a GVH.

Repülőjegyet venne? Vigyázzon, így befolyásolhatják a légitársaságok a döntéshozatalban! Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorselemzése alapján a légitársaságok honlapjainak többsége észrevétlen módszerekkel torzítja el a fogyasztók döntéseit. A versenyhatóság egyelőre javaslatokkal segíti a kifogásolható gyakorlatok felszámolását, illetve a tudatalatti trükkök elkerülését. Ha azonban ezek nem hoznak előrelépést, a GVH később akár versenyfelügyeleti eljárások keretében is vizsgálhatja a piacon a tisztességes verseny szabályainak érvényesülését – írja honlapján a GVH.

Szalámik versenye a Termékmustrán Cikk

Az egészben kapható, valamint a szeletelt szalámik összehasonlítása volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi, sorban az ötödik Termékmustrájának a középpontjában. A minősítés során végül 22 termék kapott lehetőséget arra, hogy kiérdemelje a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) arany fokozatát – tette közzé honlapján csütörtökön a Nébih.

Számottevően változtatna a GVH a taxis tarifák jelenlegi rendszerén Cikk

A budapesti taxik hatósági árainak tervezett, jelentős emelése helyett a verseny élénkítését javasolja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Főváros számára. A versenyhatóság több alternatívát felvázolt a Fővárosi Önkormányzat felé, amelyek hatékonyabban szolgálhatják a fogyasztói érdekeket, olvasható a GVH honlapján.

Pénzbeli jutalom, díjazás Kérdés

Nevezési díj Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék beszerzése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink