61 találat a(z) verseny cimkére

Ismét indul a PénzSztár Cikk

Október 9-éig jelentkezhetnek 4 fős csapatok magyarországi és határon túli magyar középiskolákból a 2017. évi PénzSztár versenyre, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg – közölte Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője.

Sportegyesületnek felajánlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó saját készítésű terméket szeretne felajánlani egy nem közhasznú sportegyesületnek, mely beteg gyerekekért rendez versenyeket. A kérdésem az lenne, hogy ezt milyen módon tudja szolgáltatni, milyen kötelezettségei vannak az egyéni vállalkozónak ezzel kapcsolatban, és milyen esetleges adóvonzata van? Válaszát előre is köszönöm

Magánszemély támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köztestület anyagilag támogat nemzetközi szakmai versenyen induló magánszemélyeket. Milyen adó terheli a kifizetőt, illetve a magánszemélyt? Válaszát előre is köszönöm!

Itt vannak a PénzSztár középiskolai versenyek győztesei Cikk

Az idén is rendkívüli izgalmak közepette zajlott a negyedik Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntője. A 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat – az elmúlt évhez hasonlóan – egy gimnázium, a Debreceni Fazekas Mihály négyfős csapata szerezte meg, míg a második helyen egy határon túlról, Szatmárnémetiből érkezett gárda végzett.

Magánszemély támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köztestület anyagilag támogat nemzetközi szakmai versenyen induló magánszemélyeket. Milyen adó terheli a kifizetőt, illetve a magánszemélyt? Válaszát előre is köszönöm!

Csaknem 4000 középiskolás versenyez, ki tud többet a pénzügyekről, a gazdaságról Cikk

936 négyfős középiskolás csapat részvételével, október 13-án indul a legnagyobb hazai pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár. Az idén negyedik alkalommal – a Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével – megrendezendő verseny fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A győztes csapat tagjai 100-100 ezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak.

Ki tud többet a pénzügyekről? Újra indul a PénzSztár Cikk

Mi a kockázat? Mit jelent a home banking? Melyik országban adják ki a Financial Times-t vagy az Izvesztyiját? Mi a merkantilizmus lényege? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések, játékos helyzetgyakorlatok során tehetik próbára tudásukat, kreativitásukat, együttműködési és előadói készségeiket azok a diákok, akik részt vesznek a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyen.

Hegedűverseny pénzbeli díjazása utáni adókötelezettség adózása Kérdés

Cégünk külföldi és magyar fiatal zenészeknek – akik diákok is lehetnek –, 35 éves korig, rendez versenyt. A verseny győztesei pénzdíjban részesülnek. A versenydíj után milyen kötelezettségünk keletkezik? Ez elsősorban nem nyereményverseny, hanem a cél kimondottan a fiatal tehetségek felkutatása. Üdvözlettel: Bruzsa Katalin

Forgalomnövelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a szolgáltatásának forgalomnövelése érdekében a termékértékesítő helyek (vállalkozások) között versenyt hirdet, A játékban azokat értékelik, akik a játékot megelőző 30 naphoz képest (március 1–31.) a játék időszakában (2016. március 28–április 26.) összesen több terméket értékesítettek, közülük pedig az első három legtöbb terméket értékesítő árushely alkalmazottait díjazzák. A díj wellness pihenés, illetve Sodexo utalvány. Kérdésem, lehet-e adómentesen adni a juttatást, illetve ha nem, akkor hogyan és kinek kell az adó- és járulékterheket megfizetni? Köszönettel: Bácsi Ferencné

Pénznyeremény közterhei Kérdés

Egy közhasznú besorolású sportegyesület versenyt szervez, nem csak a tagjainak. A verseny első három helyezettjét pénzjutalommal díjazza. Első helyezett 100 000 forintot, második helyezett 70 000 forintot, a harmadik helyezett pedig 40 000 forintot fog kapni. Az egyesület a versenyzőkkel nem áll semmilyen jogviszonyban. Kifizetőként, milyen közterheket kell fizetnie az egyesületnek?

Pénzt és okostelefont is nyerhetnek a középiskolások a PénzSztárral Cikk

Ismét jelentkezhetnek a középiskolások a pénzügyi ismereteik bővítését támogató országos pénzügyi-gazdaság versenyre, a PénzSztárra. A szervezők – a TakarékBank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével – immár harmadik alkalommal hirdetik meg a vetélkedőt, amelynek fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A PénzSztár versenyre 2015. október 5-éig jelentkezhetnek négyfős, 14-20 éves középiskolásokból álló csapatok.

Ezzel a tudással most pénz lehet nyerni! Diákok is próbálkozhatnak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával harmadik alkalommal rendezi meg az Országos Bérügyviteli Bajnokságot a NEXON humánügyviteli szolgáltatóvállalat. A tavaly több mint 1000 versenyző részvételével lezajlott szakmai bajnokság célja, hogy felhívja a figyelmet a bérügyvitel területén dolgozó szakemberek munkájának jelentőségére. A versenyre 2014. április 15-éig jelentkezhetnek az érdeklődők, beleértve a főiskolák és egyetemek hallgatóit is.

Ezek a csapatok küzdenek a PénzSztár fődíjaiért Cikk

November 26-án délután 7 csapat szállt versenybe Budapesten a második országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny, a PénzSztár elődöntőjében, ahol az elméleti ismeretek mellett már kreativitásra és előadói készségekre is szükségük volt a versenyzőknek. A végeredmény alapján legjobb négy csapat jutott a december 11-én, ugyancsak Budapesten tartandó országos döntőbe.

Ki lesz a PénzSztár? Megvan a 28 középdöntős csapat Cikk

Kialakult az idén második alkalommal meghirdetett PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny november 13-án, hét helyszínen megrendezendő regionális középdöntőinek 4-4 tagú mezőnye, miután október 30-án 100 négyfős csapat részvételével lezajlottak a budapesti és megyei selejtezők.

Okostelefont is lehet nyerni! Itt a második PénzSztár verseny Cikk

Október 5-éig jelentkezhetnek 14-20 éves középiskolásokból álló 4-4 fős csapatok a Takarékbank Zrt. fő pénzügyi-szakmai támogatásával az idén másodszor megrendezendő országos gazdasági-pénzügyi versenyre. A szervezőmunkához támogatóként a hazai pénzügyi-gazdasági élet számos szereplője csatlakozott.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3