14 találat a(z) végrendelet cimkére

Egyéni vállalkozó, ingatlan öröklése Kérdés

Kell-e szja-t fizetni örökölt pénz után Kérdés

Érdemes előre végrendelkezni a termőföldről, változott az öröklési rend Cikk

Ha valakinek termőföldje van, akkor mindenképpen érdemes előre végrendelkezni róla, ezzel ugyanis megelőzheti a vitát az örökösök között – figyelmeztet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).

USA-ban élő gyereke magyarországi öröklés kötelezettségei Kérdés

Céltartalékképzés Kérdés

SZJA ingatlan értékesítés után Kérdés

Egyéni vállalkozó hagyatéka Kérdés

Sok a tévhit az öröklésről Cikk

Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra, élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Alig harmaduk tudja például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a házastárs, ha az elhunytnak nem születtek gyermekei – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara felméréséből, amelynek eredményéről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Öröklés (fel nem vett bér és osztalék öröklése) Kérdés

Végrendelet Kérdés

Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék, hogy ha sajátkezűleg megírom a végrendeletemet, kivel hitelesíttessem le, hogy érvényes legyen halálom esetén. Várom válaszát!

Emelkedtek a közjegyzői díjak, de nőttek a kedvezmények július 1-jétől Cikk

A nagycsaládosokat, a lakásvásárlókat, az időseket és a fiatalokat is kedvezően érinti a július elsején hatályba lépett új közjegyzőidíj-rendelet, egyes eljárásokért a szokásos közjegyzői munkadíj felét vagy a harminc százalékát kell megfizetni.

Drasztikusan emelkednek egyes közjegyzői díjak Cikk

Október elsejétől emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei, a hiteles másolatért, jognyilatkozat készítéséért vagy a végrendeletért az eddigi díj nagyjából dupláját kell fizetni – írja a Népszava.

Üzletrészről végrendelkezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem tájékoztatását abban, hogy ha 100 százalékos magánszemélyi tulajdonban álló kft. egyszemélyi tulajdonosa hagyatékként rendelkezni kíván a kft. üzletrészről, van-e lehetősége arra, hogy a kft. vagyonnak csak egy bizonyos elemére terjedjen ki a végrendelkezés (könyvekben kimutatott ingatlan)? Ha igen, azt milyen vagyontárgyként kell értelmezni (üzletrész, ingatlan)? Milyen illeték vonatkozik rá, ha nem egyenes ágon rendelkezik róla? (Testvére gyermeke részére hagyatékolná.) Ugyanezekkel az összetevőkkel ajándékozás megvalósítható-e? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Rendszeres olvasója

Megnövelné vagyona értékét? Itt az új lehetőség Cikk

Megőriztetné, gyarapíttatná ingatlanjai értékét most még kiskorú unokái számára? Speciális szakértelmet kíván műkincseinek, cégének hasznosítása? Hamarosan úgynevezett bizalmi vagyonkezelőt bízhat meg ezekkel a feladatokkal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink