180 találat a(z) vásárlás cimkére

Ingatlanértékesítés Kérdés

Ingatlanértékesítés bevallása Kérdés

Lakóingatlan eladása Kérdés

Áfa ingatlan után Kérdés

Szerencsekerék adózása Kérdés

Igénybe veheti-e a magánszemély az illetékkedvezményt újépítésű lakás vásárlása esetén? Cikk

Olvasónkban felmerült a kérdés, hogy új ingatlan vásárlása és meglévő lakóháza eladása esetében igénybe veheti-e az illetékkedvezményt, ha az új ingatlan az ingatlan-nyilvántartásban telekként szerepel. A kérdésre dr. Magyar Attila ügyvéd (Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda) válaszolt.

K&H: folytatódik a rekordsorozat, 64 százalékkal többször fizettek okoseszközzel Cikk

Októberben közel 5 millió alkalommal fizettek az okoseszközeikkel a K&H-sok, ami másfélszerese az egy évvel korábbinak és új havi rekordot jelent. Az év első tíz hónapjában közel 42 millió okoseszközös vásárlás volt, ami 64 százalékos emelkedésnek felel meg, a fizetések összforgalma pedig 77 százalékkal 297 milliárd forintra nőtt. Az idei év első tíz hónapjában a Google Pay-forgalom átlépte a 100 milliárdos szintet. Az okoseszközös bankolás a jövőben még nagyobb teret nyerhet, ehhez hozzájárul majd Kate is, a pénzintézet virtuális asszisztense.

Mélyponton a felvett személyi hitelek összege Cikk

A személyi hitelek folyósítása hathavi mélypontra jutott, ám az év első 10 hónapjában így is emelkedést mutat a statisztika a harmatgyenge tavalyi teljesítmény miatt. Az áruhitelezés ugyanakkor profitál a visszafogott költésekből – az emberek csak azt az eszközt veszik meg, amire tényleg szükségük van –, igaz az infláció miatt jóval drágábban, mint tavaly – kommentálta az MNB adatait Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

Áfalevonási jog keletkezése Kérdés

Ingatlannal rendelkező kft. eladása Kérdés

K&H: megállíthatják az élelmiszerboltok forgalmának csökkenését a SZÉP-kártyás vásárlások Cikk

A K&H Bank szerint megállíthatják az élelmiszerboltok forgalmának csökkenését a SZÉP-kártyás vásárlások, miután augusztustól öt hónapig ismét lehetővé válik a hidegélelmiszer-vásárlás, és az éves kedvezményes keret is emelkedik – közölte az MTI.

Óriási bajban a magyar gazdaság: itt a friss adat a kiskereskedelmi üzletek forgalomcsökkenéséről Cikk

Áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene – jelentős bázishatás mellett – a nyers adat szerint 13,6, naptárhatástól megtisztítva 12,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Jogelőd megszűnése nélküli átalakulás könyvelése Cikk

Olvasónk így foglalta össze kérdését: „Kft.-nk megvásárolta L Kft. üzletrészét 100 százalékban 25 ezer forintért, majd a megvásárolt L Kft.-ből kivált az A Kft., ahová vittünk magunkkal egy 10 ezer forintos ingatlant. Ebben az esetben hogyan könyveljük le a különbözetet, hisz az üzletrészünk ekkor már nem volt az L Kft.-ben, viszont az A Kft.-ben már a 100 százalék csak 10 ezer forint volt. Kérdésem, hogy hogyan kontírozom és könyvelem le a 15 ezer forintot.” Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Személygépkocsi értékesítés, áfa Kérdés

Infláció: mivel spórolnak, mire költenek a magyarok? Cikk

Az áremelkedések hatására a magyarok döntő többsége igyekszik csökkenteni kiadásait (86%) és az otthoni energiafogyasztását (85%) – mutat rá az EY reprezentatív kutatása. A szárnyaló infláció ellenére ugyanannyi gyógyszert és okostelefont vásárolunk, inkább a ruházatunkon és az utazásokon spórolunk. A gyengülő piaci kereslet mellett a hazai vállalkozásoknak kiemelkedő fogyasztói élményt kell nyújtaniuk vevőiknek, ha versenyben akarnak maradni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink