41 találat a(z) utazási bérlet cimkére

Hazautazás költségtérítése Kérdés

Bérlettérítés Kérdés

Mobilapplikációban is megvásárolhatók a negyedéves és éves BKK-bérletek Cikk

Újabb termékekkel bővült a mobiljegyrendszer, hétfőtől már a negyedéves és a kedvezményes éves Budapest-bérletek is megvásárolhatók okostelefonon, valamint megújul az ehhez szükséges applikációk menüstruktúrája is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Munkába járás költségtérítése a veszélyhelyzet előtt és alatt Cikk

Cikkünk a munkába járás költségtérítésével összefüggésben – többek között a veszélyhelyzet idején – felmerült egyes kérdésekre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat ismerteti.

Nyugdíjasnak minősülő munkavállaló és a járulékok Kérdés

Helyi bérlet juttatásának könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég helyi utazási bérletet vásárol 10 500 Ft-ért és átadja a dolgozójának béren kívüli juttatásként. Milyen számlákra kell könyvelnie ezt a gazdasági eseményt, figyelemmel a járulékokra és a dolgozó által fizetendő adókra?

Utazási bérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem szíves állásfoglalását, ha egy áfás főállású kisadózó vállalkozó helyi BKV bérletet vásárol magának, melyet tevékenységéhez is felhasznál (mert egy-két üzleti partneréhez tömegközlekedéssel jut el) lehetősége van-e az áfa tevékenységgel arányos részének levonására? Főtevékenysége szoftverfejlesztés. Milyen dokumentáció szükséges az üzleti célú felhasználás arányának meghatározásához? Egyéni vállalkozóként ebben a formában felmerül-e bármiféle egyéb közteher fizetési kötelezettség? Köszönettel: Domján Melitta

Így térítheti meg a munkáltató az utazási bérlet árát 2019-ben Cikk

A munkába járáshoz BKK- és Volán-bérletet vásárol a budapesti munkavállaló vidéki munkahelyére utazáshoz. Megtérítheti a munkáltató mindkét bérletet 100 százalékban? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Bérlet adózása 2019.01.01-től Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bérlet adózásával kapcsolatban kérném segítségét. Adott egy cég, ahol a leendő munkavállaló budapesti lakos és Budapestről jár dolgozni Dunaharasztiba a cég székhelyére. Munkába járással kapcsolatosan budapesti BKK bérletet és Volán bérletet vásárol. Kérdések: 1. Jól gondoljuk, hogy a munkáltató megtérítheti mindkét bérlet 100 százalékát? 2. 2019. 01. 01-jétől melyik bérlet (vagy mindkét bérlet) után kell bérként adózni? Egyáltalán ebben az esetben felmerül az adófizetési kötelezettség? 3. Adózás szempontjából az adó alapja a bérlet ára, vagy azt kell nettó jövedelemnek tekinteni, és lényegében azt kell "felbruttósítani"?

Életbiztosítás, utazási bérlet adózása 2019-ben Cikk

Hogyan kell adózniuk a cégeknek a már korábban megkötött életbiztosítások, valamint az utazási bérlet juttatása után? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

BKV-bérlet dolgozó részére 2019-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2-3 főt foglalkoztat, és a cégvezetés szeretné a jövőben is biztosítani a dolgozók részére az utazási BKV-bérletet. 2019-től ki és milyen mértékben adózik ez után? Várom szíves tájékoztatásukat. Gné M.Zsuzsa

Vidéki dolgozó utazási bérlete Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk a vidékről bejáró dolgozóinak, a közigazgatási hatáig szóló bérleteket eddig 100 százalékban megtérítette. Január 01-től, változott-e a kormányrendelet, és a 86 százalékon felüli rész adó- és járulékköteles jövedelem lett-e? Vagy ebben az esetben megmaradt az adómentesség? Köszönettel.

Utazási bérlet juttatása 2018-ban és 2019-ben Kérdés

Számvitelileg mit kell elhatárolni, ha a 2019-es teljes éves utazási bérletet 2018 decemberében megvásárolja a munkáltató? Csak a személyi jellegű ráfordítást, vagy az adóterheket is? Az adóterheket még a 2018-as szabályok szerint állapítjuk meg.

Utazási bérlet 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy a béren kívüli juttatási rendszer változása érinti-e a távolsági bérlet 86 százalékban adómentes elszámolhatóságát, illetve a kiküldetések, munkába járások elszámolhatósága változik-e 2019-től? Köszönöm!

Utazási bérlet juttatása 2018-ban és 2019-ben Kérdés

Mi a helyes számviteli elszámolás abban az esetben, ha a 2019-re a munkáltató által megvásárolt BKV bérletek még 2018-ban átadásra kerülnek a munkavállalóknak? Megfelelő-e, ha ezt a költséget már 2018. évi személyi jellegű ráfordításként könyveli a munkáltató, a juttatás adóterheivel együtt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Bölcsődei támogatás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Céltartalékképzés

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Csökkentett energiadíj – mikrovállalkozás

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs