39 találat a(z) utazási bérlet cimkére

Mobilapplikációban is megvásárolhatók a negyedéves és éves BKK-bérletek Cikk

Újabb termékekkel bővült a mobiljegyrendszer, hétfőtől már a negyedéves és a kedvezményes éves Budapest-bérletek is megvásárolhatók okostelefonon, valamint megújul az ehhez szükséges applikációk menüstruktúrája is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Munkába járás költségtérítése a veszélyhelyzet előtt és alatt Cikk

Cikkünk a munkába járás költségtérítésével összefüggésben – többek között a veszélyhelyzet idején – felmerült egyes kérdésekre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat ismerteti.

Nyugdíjasnak minősülő munkavállaló és a járulékok Kérdés

Helyi bérlet juttatásának könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég helyi utazási bérletet vásárol 10 500 Ft-ért és átadja a dolgozójának béren kívüli juttatásként. Milyen számlákra kell könyvelnie ezt a gazdasági eseményt, figyelemmel a járulékokra és a dolgozó által fizetendő adókra?

Utazási bérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem szíves állásfoglalását, ha egy áfás főállású kisadózó vállalkozó helyi BKV bérletet vásárol magának, melyet tevékenységéhez is felhasznál (mert egy-két üzleti partneréhez tömegközlekedéssel jut el) lehetősége van-e az áfa tevékenységgel arányos részének levonására? Főtevékenysége szoftverfejlesztés. Milyen dokumentáció szükséges az üzleti célú felhasználás arányának meghatározásához? Egyéni vállalkozóként ebben a formában felmerül-e bármiféle egyéb közteher fizetési kötelezettség? Köszönettel: Domján Melitta

Így térítheti meg a munkáltató az utazási bérlet árát 2019-ben Cikk

A munkába járáshoz BKK- és Volán-bérletet vásárol a budapesti munkavállaló vidéki munkahelyére utazáshoz. Megtérítheti a munkáltató mindkét bérletet 100 százalékban? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Bérlet adózása 2019.01.01-től Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bérlet adózásával kapcsolatban kérném segítségét. Adott egy cég, ahol a leendő munkavállaló budapesti lakos és Budapestről jár dolgozni Dunaharasztiba a cég székhelyére. Munkába járással kapcsolatosan budapesti BKK bérletet és Volán bérletet vásárol. Kérdések: 1. Jól gondoljuk, hogy a munkáltató megtérítheti mindkét bérlet 100 százalékát? 2. 2019. 01. 01-jétől melyik bérlet (vagy mindkét bérlet) után kell bérként adózni? Egyáltalán ebben az esetben felmerül az adófizetési kötelezettség? 3. Adózás szempontjából az adó alapja a bérlet ára, vagy azt kell nettó jövedelemnek tekinteni, és lényegében azt kell "felbruttósítani"?

Életbiztosítás, utazási bérlet adózása 2019-ben Cikk

Hogyan kell adózniuk a cégeknek a már korábban megkötött életbiztosítások, valamint az utazási bérlet juttatása után? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

BKV-bérlet dolgozó részére 2019-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2-3 főt foglalkoztat, és a cégvezetés szeretné a jövőben is biztosítani a dolgozók részére az utazási BKV-bérletet. 2019-től ki és milyen mértékben adózik ez után? Várom szíves tájékoztatásukat. Gné M.Zsuzsa

Vidéki dolgozó utazási bérlete Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk a vidékről bejáró dolgozóinak, a közigazgatási hatáig szóló bérleteket eddig 100 százalékban megtérítette. Január 01-től, változott-e a kormányrendelet, és a 86 százalékon felüli rész adó- és járulékköteles jövedelem lett-e? Vagy ebben az esetben megmaradt az adómentesség? Köszönettel.

Utazási bérlet juttatása 2018-ban és 2019-ben Kérdés

Számvitelileg mit kell elhatárolni, ha a 2019-es teljes éves utazási bérletet 2018 decemberében megvásárolja a munkáltató? Csak a személyi jellegű ráfordítást, vagy az adóterheket is? Az adóterheket még a 2018-as szabályok szerint állapítjuk meg.

Utazási bérlet 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy a béren kívüli juttatási rendszer változása érinti-e a távolsági bérlet 86 százalékban adómentes elszámolhatóságát, illetve a kiküldetések, munkába járások elszámolhatósága változik-e 2019-től? Köszönöm!

Utazási bérlet juttatása 2018-ban és 2019-ben Kérdés

Mi a helyes számviteli elszámolás abban az esetben, ha a 2019-re a munkáltató által megvásárolt BKV bérletek még 2018-ban átadásra kerülnek a munkavállalóknak? Megfelelő-e, ha ezt a költséget már 2018. évi személyi jellegű ráfordításként könyveli a munkáltató, a juttatás adóterheivel együtt?

Utazási bérlet juttatása 2018-ban és 2019-ben Kérdés

2018 decemberében a munkáltató megvásárolja a 2019. évi 12 havi BKV bérletet munkavállalói részére. Hogyan adózik a juttatás abban az esetben, ha a bérletszelvények átadására 2019-ben havonta kerül sor, és hogyan adózik abban esetben, ha mind a 12 havi bérletszelvényt még 2018-ban megkapják a munkavállalók?

2018. évi helyi bérlet juttatása Kérdés

2018-ban cafeteria keretében munkavállalóinknak helyi bérletet térítünk, vagy éves bérlet, vagy havi bérlet vásárlásakor. A 2018. évre érvényes bérletek kifizetésre kerültek. Ha december hónapban megvásároljuk céges számlára a 2019. évre érvényes helyi bérletet, és azt át is adjuk a munkavállalóknak, a megtérített összeg 2018. évi egyes meghatározott jutttatásnak minősül. A konkrét kérdésem erre vonatkozóan az, hogy 2018. évben korlátozás nélkül kifizethető a helyi bérlet juttatás?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldre költözött személy magyarországi adózása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Osztalékfizetés és szocho

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ügyvédi iroda

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close