58 találat a(z) utalás cimkére

Reklamáció rendezése Kérdés

Nyugdíjak utalása 2024-ben Cikk

Az idén is 12-e a nyugdíjak banki jóváírásának napja, ami akkor lesz korábbi nap, ha 12-e a hét végére, illetve ünnepnapra esik. Decemberben pedig már 3-án érkeznek a nyugdíjak – derül ki a Magyar Államkincstár honlapjáról. Ha az ellátás postai úton fizetik, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.

A nyugdíj folyósítása, az ellátott bejelentési kötelezettségei Cikk

Milyen lehetőség van a nyugdíj, a korhatár előtti ellátások, illetve a szolgálati járandóság folyósítására? Kit, milyen kötelezettség terhel ezzel kapcsolatban, illetve milyen módon kaphatja meg a tartósan külföldön élő nyugdíjas az őt megillető ellátásokat? Összegyűjtöttük a fenti kérdésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Autósiskola vizsgadíj Kérdés

Nem elérhető az Erste mobilbankja és netbankja Cikk

A George Web és George App technikai okok miatt még nem elérhető. Az internetes vásárlásnál még fennakadásokat lehet tapasztalni, de kártyával lehet fizetni, készpénzt felvenni és befizetni ATM-en keresztül. A kártyatiltás továbbra is elérhető. Az Erste Bank felé indított utalások beérkeznek, az előre beállított utalások teljesülnek – írja honlapján az Erste.

Adó megfizetése „idegen” bankszámláról Kérdés

Ma utalják az emelt nyugdíjat és nyugdíjprémiumot Cikk

Ma utalják a bankszámlákra – a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt – a nyugdíjakat – mondta Tállai András Pénzügyminisztérium (PM) parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Cég számláját magánszemély fizeti Kérdés

Visszaélt a cégadatokkal, pénzt csalt ki a „tűzifa-kereskedő” Cikk

Egy valós cég adatait is felhasználva csaltak ki pénzt egy tűzifavásárlótól, aki a közösségi médiában feladott hirdetés alapján vásárolt. Az eset ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a jelenlegi megnövekedett kereslet mellett rendkívül körültekintően kell eljárni a tűzifa beszerzésekor – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Júliusban érkezik az évközi nyugdíjemelés Cikk

Ebben a hónapban érkezik az évközi nyugdíjemelés. A januártól júniusig terjedő, visszamenőlegesen járó emelést a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális, július havi emelt nyugdíjukkal együtt kapják meg – tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t vasárnap.

Előleg számlázása szerződésátruházás esetén Kérdés

Követelésfoglalás eurós számlára Kérdés

SZÉP-kártya Kérdés

SZÉP-kártya juttatások Kérdés

Ma átutalták a decemberi nyugdíjakat Cikk

A szokásos 12-ei időpont helyett már ma, december 2-án megkapták nyugdíjukat azok, akik bankszámlára kérték ellátásukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink