13 találat a(z) uniós pályázat cimkére

Magyarország-Szlovákia-Virgin-szigetek-Liechtenstein – nagy utat tett meg a pályázati pénz Cikk

Egy szegedi turisztikai fejlesztést támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt jogerősen 3 év 3 hónap, 2 év 5 hónap és 2 év 2 hónap börtönbüntetésre három férfit szerdán a Szegedi Ítélőtábla.

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata Kérdés

Ennyit költhetünk fejlesztésre a mostani uniós pénzügyi ciklusban Cikk

A 2021–2027-es uniós pénzügyi ciklusban a magyar vállalkozások rendelkezésére álló 2000 milliárd forintból kutatás-fejlesztési és innovációs célra összesen 300 milliárd forintot meghaladó összeg jut – hívta fel a figyelmet a Via Credit pályázati tanácsadó az MTI-nek eljuttatott elemzésében.

Szellemi tulajdon védelme: akár 1500 eurónyi uniós támogatás a kkv-knak Cikk

Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business kkv-alap olyan, az unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten. Március 1-jén 20 millió eurós uniós jogvédelmi pályázaton indulhatnak a kkv-k –vja fel a figyelmet közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Két hét haladék Ginop-pályázaton indult kisvállalkozóknak fenntartási jelentésük benyújtásához Cikk

Tizenöt nap könnyítést kaptak a Ginop-pályázaton indult kisvállalkozók az uniós pályázatukhoz kapcsolódó projektfenntartási jelentés benyújtására a június 15-ei határidőhöz képest – írja a Világgazdaság.

Támogatás áfája Kérdés

Cégünk 2014-2020. programozási időszaki európai uniós alapokból származó támogatásra pályázik. A pályázat ismertetőjében az szerepel, hogy a levonandó áfát nem sorolja az elszámolható költségek közé. Ha az áfa nem része a pályázati költségeknek, visszaigényelhetjük-e azt a teljesítés szerinti havi áfabevallásban? Áfaalanyok vagyunk, havi áfabevallásra kötelezettek.

Rávetődik a kormány az uniós pénzekre: március végéig kiírja az összes pályázatot Cikk

A hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírj a pályázatokat a kormány – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés 2014 és 2020 közötti uniós források felhasználásáról szóló vitanapját indító beszédében. Az adott időszakban rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték.

Újabb uniós pályázati támogatását ígérik március végéig Cikk

Mintegy 230 milliárd forintnyi támogatást fizetett ki az Európai Bizottság az elmúlt kilenc hónapban a Magyarországról kiküldött számlák alapján – írja csütörtöki számában a Világgazdaság a Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján.

Új uniós programok lakóépületek korszerűsítésére Cikk

Két uniós program jelent meg pénteken: a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére – tájékoztatta az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Pályázatírás költségelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk uniós pályázaton vett részt. A pályázatírást, illetve a jelentéseket egy pályázatíró cég bonyolította. A pályázatírás költségeit (a pályázatíró cég számlája alapján) nem aktiváltuk rá a gépre (a számlát az aktiválás után kaptuk meg). Helyesen jártunk el, vagy rá kellett volna aktiválni? Köszönöm.

Kettős könyvvitel egyéni vállalkozó könyvvezetésében Kérdés

A most induló EU-s pályázatoknál egyéni vállalkozó is pályázhat, ha kettős könyvvitelt vezet. Az lenne a kérdésem, hogy milyen időponttal jelentkezhet be kettős könyvvezetésre egy egyéni vállalkozó? Üdvözlettel: Welchner Gáborné

Fejlesztési tartalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jogi személy jövőre szeretne a székhelyéül lakást vásárolni. Van-e lehetőség erre az esetre fejlesztési tartalékot képezni? Ha igen, akkor melyik a jobb választás a konkrét esetben: a fejlesztési tartalék képzése vagy az évi értékcsökkenési leírás alkalmazása? A fejlesztési tartalékot fel lehet-e a jövőben használni uniós pályázaton elnyert támogatás önerejeként (például székhelyvásárlás esetén)? Kimerítő válaszát előre is köszönöm!

Kkv-k figyelem! Megkezdődhet a felkészülés az uniós pályázatokra Cikk

Elsőként a kis- és középvállalkozások fejlődését támogató pályázati kiírások jelennek meg – jelezte hírlevelében a Goodwill Communications.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pontgyűjtési kérdés

Nagy Norbert

adószakértő

Csed – átalányadózó vállalkozás alkalmazottal

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1