10 találat a(z) termelői árak cimkére

Csökkentek a termelői árak decemberben az euróövezetben Cikk

Havi és éves összevetésben is csökkentek a termelői árak decemberben az euróövezetben és az Európai Unióban – áll az EU statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn ismertetett közleményében.

Németországban csökkentek a termelői árak szeptemberben éves és havi szinten Cikk

Németországban csökkentek a termelői árak szeptemberben éves és havi összevetésben egyaránt – közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken, tájékoztatott az MTI.

Lassult a németországi termelői árak emelkedése áprilisban Cikk

Vártnál kevésbé lassult a németországi termelői árak éves emelkedése áprilisban, de a növekedési ütem így is 2021 áprilisa óta a legkisebb volt – közölte az MTI.

Óriási mértékben emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak Cikk

A mezőgazdasági termelői árak 2022 első félévében 40 százalékkal nőttek, jelentősen emelkedett a növényi termékek és az állatok, állati termékek ára is, 44 százalékkal, illetve 31 százalékkal – közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

35 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak egy év alatt Cikk

Az ipari termelői árak 2022 júniusában az egy évvel korábbihoz képest 35,0, az előző hónaphoz viszonyítva 3,1 százalékkal nőttek – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken honlapján.

Átlagosan 13 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak Cikk

A mezőgazdasági termelői árak 13 százalékkal emelkedtek az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül a növényi termékek 25 százalékkal drágultak, az élő állatok és állati termékek azonban 7,9 százalékkal olcsóbbak lettek – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Februárban 8,1 százalékkal emelkedtek a termelői árak Cikk

Februárban az ipar belföldi értékesítési árai 5,2 százalékkal, az exportértékesítési árak 9,5 százalékkal nőttek; a termelői árak összességében 8,1 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbiakat. Az áremelkedés ütemét elsősorban a forint euróval szembeni gyengülése befolyásolta – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Itt vannak a decemberi építőipari termelési adatok Cikk

2020 decemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 0,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A két építményfőcsoport termelése ellentétesen alakult: az épületeké 15,1 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 16,5 százalékkal visszaesett. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a novemberihez mérten 3,1 százalékkal csökkent, decemberben 22,2 százalékkal meghaladta a májusi mélypontot. 2020-ban az építőipar termelése 9,1 százalékkal elmaradt a 2019. évitől. Az év egészében az építőipar termelői árai átlagosan 7,4 százalékkal magasabbak voltak az előző évinél, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Friss KSH-jelentés az ipari termelői árakról Cikk

Novemberben fél százalékkal alacsonyabbak voltak az ipari termelői árak, mint egy évvel korábban, a belföldi értékesítési árak 0,4 és az exportárak 0,5 százalékos csökkenésének eredőjeként – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: tovább csökkentek a termelői árak Cikk

Az ipari termelői árak februárban átlagosan 1,6 százalékkal alacsonyabbak voltak az egy évvel korábbinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Devizás könyvelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink