81 találat a(z) törvényjavaslat cimkére

Az MSZP megduplázná a családi pótlékot Cikk

Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be a családi pótlék emelésének érdekében „A családi pótlék azonnali emelése érdekében a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény módosításáról” címmel.

Törvényjavaslat újabb hatósági áras termékre Cikk

Berki Sándor a Párbeszéd képviselője a PB-gázpalackok hatósági árszabályozásáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek.

Törvényjavaslatot nyújtott be a miniszterelnök Cikk

A Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló 2022. évi II. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/2099. törvényjavaslatot Orbán Viktor a mai napon nyújtotta be.

NAV: információs füzet a kiva szabályozásáról – már a törvényjavaslat módosításait is tartalmazza Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissítette honlapján a kisvállalati adó szabályozásáról szóló információs füzetét. Az információs füzet már tartalmazza az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614. számú törvényjavaslat kisvállalati adóra vonatkozó módosításait is.

Jöhet a szolidaritási vagyonadó? – parlament előtt a törvényjavaslat Cikk

November 10-én benyújtották „Az egymilliárd forintot meghaladó vagyonnal rendelkezőket érintő szolidaritási vagyonadóról" szóló T/1956. számú törvényjavaslatot.

Parlament előtt a törvényjavaslat: jelentősen, részben visszaható hatállyal változik az Mt. Cikk

November 2-án benyújtották az „Egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról" szóló T/1845. számú törvényjavaslatot. Ennek értelmében 2023. január 1. napjával, a munka és magánélet összehangolását biztosító és ez idáig át nem ültetett irányelvek alapján jelentősen változhat a munka törvénykönyve. A változások egy része a 2022. augusztus 1. napjával beálló átültetési kötelezettségre tekintettel visszamenőlegesen fog hatályba lépni. A törvényjavaslat fontosabb módosításait az alábbiakban foglaljuk össze.

Az Aranybulla jelentőségéről és napjáról nyújtott be törvényjavaslatot a Fidesz és a KDNP Cikk

Az 1222-es Aranybulla jelentőségéről és az Aranybulla napjáról nyújtott be törvényjavaslatot pénteken az Fidesz és a KDNP frakcióvezetője az Országgyűlésnek – közölte az MTI.

Adócsomag: tervezett változások az áfában Cikk

Írásunkban a 2022. október 18-án, T/1614. számon benyújtott, egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatban szereplő, az általános forgalmi adót érintő módosításokat foglaljuk össze.

Őszi adócsomag: ezek a módosítások várhatók a járulékfizetés és a szocho szabályaiban Cikk

2022. október 18-án benyújtották a T/1614. számon az „Egyes adótörvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot. Az alábbi cikkben a Tbj. és Szocho törvényre vonatkozó módosításokat foglaljuk össze azzal, hogy a javaslat egyéni vállalkozókat érintő részeiről későbbi cikkünkben adunk tájékoztatást.

Akárhányszor meghosszabbíthatnák a veszélyhelyzetet egy új törvényjavaslat szerint Cikk

Egy új törvényjavaslat szerint novembertől akárhányszor meghosszabbíthatnák a veszélyhelyzetet legfeljebb 180 nappal – írja a hvg.hu.

A parlament előtt van már az uniós pénzek eléréséhez szükséges javaslatcsomag második fele is Cikk

A parlament előtt van már annak a javaslatcsomagnak a második része is, amellyel a kormány az Európai Bizottság kifogásait igyekszik orvosolni.

Az Országgyűlés előtt van az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat Cikk

Az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések után benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a feltételességi eljáráshoz kapcsolódó jogszabály-módosítások első csomagját hétfőn.

A 2023-as költségvetési törvényhez utolsó percben benyújtott módosító javaslatcsomagban rejtették el a fővárosi közlekedés államosításának lehetőségét Cikk

A személyszállítási törvény új passzusait a Törvényalkotási Bizottság a 2023-as költségvetési törvényhez utolsó percben benyújtott csaknem százoldalas kormánypárti módosító javaslatcsomagjában rejtették el – szúrta ki a Népszava.

Kíméletlenül sújt le a katásokra az új törvényjavaslat: sokan kiesnek majd a durva szigorítások miatt Cikk

2022. július 11-én a kormány benyújtotta az Országgyűlés elé azt a törvényjavaslatot, amely alapjaiban változtatja meg a kisadózók tételes adóját, közismertebb nevén a katát.

Niveus: kevesen választhatják az új katát Cikk

Amikor az utóbbi hetekben a döntéshozók a kata átalakításáról beszéltek, azt emelték ki, hogy a lakosság számára szolgáltató kisvállalkozók (nyelvtanárok, fodrászok, kisebb javításokat végző építőipari szakemberek) adózását akarják megkönnyíteni, és nekik biztosítani egy kevés adminisztrációval járó, egyszerű alternatívát – emlékeztet a kata új szabályairól szóló ma benyújtott törvényjavaslat kapcsán az adózási formát érintő vitákra a Niveus Consulting Group.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Járulékkedvezmény

Széles Imre

tb-szakértő

Energiaellátók jövedelemadója

Bagdi Lajos

Adótanácsadás Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs