111 találat a(z) törvényjavaslat cimkére

Így szorítanák vissza a fiatalok körében a dohányzást: az Országgyűlés előtt a javaslat Cikk

Az Országgyűlés előtt van a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/6220. számú törvényjavaslat, amely a fiatalkorúak dohánytermékekkel való kiszolgálásának szankcióit jelentősen szigorítaná.

Digitális állampolgárok lehetünk, kérdés, akarjuk-e – az Országgyűlés előtt a javaslat Cikk

Az Országgyűlés előtt van a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól szóló T/6076. számú törvényjavaslat.

Új adó is megbújik az Országgyűlés előtt levő salátatörvény-javaslatban Cikk

A hazai gazdasági szereplők versenyképességének erősítésével és a közigazgatás hatékonyságának növelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/6080. számú törvényjavaslat új kötelezettséget róna az atomerőművekre, illetve a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekre.

Újabb törvényjavaslat: 66 törvény módosulna Cikk

A hazai gazdasági szereplők versenyképességének erősítésével és a közigazgatás hatékonyságának növelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló, T/6080. számú törvényjavaslatot a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be november 14-én 23 óra 12 perckor.

24 törvényt módosítana egy agrár tárgyú törvényjavaslat Cikk

November 14-én éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló, T/6075. számú törvényjavaslatot.

Az adóigazgatási rendtartás és a végrehajtási törvény várható változásai Cikk

A közelmúltban az Országgyűlés elé került adózási jogszabályokat érintő törvényjavaslatok az adóigazgatási rendtartást és a végrehajtási törvényt sem hagyják érintetlenül. Cikkünkben sorra vesszük a jogszabályok módosítási javaslattal érintett részeit.

Globális minimumadó: az EU-irányelv magyarországi alkalmazásának szabályai Cikk

Írásunk a globális minimumadó magyarországi alkalmazásának fő szabályait ismerteti a 2023. október 31-én benyújtott törvényjavaslat (T/5877.) alapján. Az ismertetés nem teljeskörű, inkább a minimumadó működési mechanizmusára, illetve a belföldi kiegészítő adó kiszámítási mechanizmusára koncentrál. A globális minimumadó rendszerének megismerése ráadásul nemcsak a törvényjavaslat megértését kívánja meg, hanem az OECD modell szabályok és az adminisztratív iránymutatások ismeretét is, mivel a javaslat ezeket alkalmazandó referenciaként beemeli a normaszövegbe.

BDO: adóváltozások idén és jövőre – kanyarban az eÁFA, módosul az alanyi adómentesség választásának feltételrendszere Cikk

A BDO Magyarország összefoglalta, melyek a legfőbb változások adónemenként.

Szolidaritási vagyonadóról nyújtottak be törvényjavaslatot Cikk

Szolidaritási vagyonadó fizetésének bevezetését javasolják a nettó hatszázmillió forint meghaladó jövedelmű magánszemélyeknél a Párbeszéd képviselői.

Törvényjavaslat az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről Cikk

Törvényjavaslat kerül október 25-én az Országgyűlés elé, mely azt célozza, hogy a közmeghallgatás honlapon való közzététel útján is megtartható legyen.

Az indiai parlament elfogadta a parlamenti női kvótáról szóló törvényjavaslatot Cikk

Az indiai parlament elfogadta pénteken azt a mérföldkőnek számító törvényjavaslatot, amely nőknek biztosítja a képviselői helyek egyharmadát – közölte az MTI.

Szeptember 25-én kezdődik a parlament őszi ülésszaka Cikk

Továbbra is 18 törvényjavaslat szerepel a kormány Országgyűlésnek megküldött őszi törvényalkotási programjában.

Szeptember 25-én kezdődhet a parlament őszi ülésszaka Cikk

Egyelőre 18 törvényjavaslat szerepel az Országgyűlés őszi, a Népszava információi szerint szeptember 25-én kezdődő ülésszakának programjában, ám jelenleg nincs közöttük Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása – írja a nepszava.hu.

Törvényjavaslat: növelnék a pótszabadságok számát Cikk

A 2012-ben elfogadott munka törvénykönyve változásának, valamint az öregségi nyugdíjkorhatár 65. életévhez történő kötése következtében az a tapasztalat, hogy a munkából élő dolgozók életkorváltozása során a jelenleg hatályos szabadságok száma nem éri el a megnövekedett aktív életvitelhez szükséges mértéket – olvasható az Arató Gergely (DK) és Varga Ferenc (független) által benyújtott törvényjavaslat indokolásában.

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank költségvetési jelentése Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a költségvetési jelentéseiben tájékoztatja a közvéleményt a Költségvetési Tanács működéséhez kapcsolódó döntéselőkészítő munka főbb eredményeiről. A július 4-én publikált kiadvány a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot elemzi a június 22-ig rendelkezésre álló információk alapján – írja honlapján az MNB.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Biztosítás, hitelközvetítés bevétele

Bunna Erika

adótanácsadó

Számlahelyesbítés garázsszövetkezetnél

Bunna Erika

adótanácsadó

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31