62 találat a(z) szolgálati járandóság cimkére

Munkaviszony szolgálati járandóság mellett Kérdés

Szolgálati járandóság Kérdés

Szolgálati járandóságos katás jövedelemhatára Kérdés

Szolgálati járandóságban részesülők öregségi nyugdíja Cikk

Közismert tény, hogy 2012. január 1-jétől – a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer átalakítását követően – megszűnt a fegyveres szervek hivatásos állományában dolgozók részére történő kedvezményes, nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjak megállapításának lehetősége. Az addig az időpontig megállapított szolgálati nyugdíjak öregségi nyugdíjként kerültek továbbfolyósításra, illetve azoknak a személyeknek a szolgálati nyugdíját, akik 2011. december 31-ig nem töltötték be az 57. életévüket, már nem saját jogú nyugdíjként, hanem szolgálati járandóságként folyósítják tovább.

Szolgálati járandóság, egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Szolgálati járandóságban részesülő foglalkoztatása 2020. 07. 01-jétől Kérdés

Szolgálati járandóság – kata Kérdés

Üdvözlöm! Egy ügyfelem (1965-ben született) jelenleg szolgálati járandóságban részesül. Kata melletti egyéni vállalkozás indításakor hogyan kell értelmezni esetében a minimálbér 18-szorosának kereseti határát? A bevételének 60%-ával (mint jövedelem) kell összességében számolnia, vagy a nyugdíjjárulék alapjának összegével (98 100 forint/hó 50 000 forintos kata esetében)? Válaszát előre is köszönöm!

Munka öregségi nyugdíj, korhatár előtti ellátás mellett II. Cikk

A nyugdíjfolyósító szerv az állami adóhatóság adatszolgáltatása alapján hivatalból intézkedik az ellátások szüneteltetéséről, ha a nyugellátásban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban részesülő személy keresőtevékenységből származó jövedelme meghaladta a kereseti korlátot, azaz a tárgyév első napján érvényes kötelező legkisebb havi bruttó munkabér – minimálbér – tizennyolcszorosát, ami 2020-ban 2 millió 898 ezer forint. A kereseti korlát átlépésének tényét viszont az érintett magánszemélynek kell 15 napon belül bejelentenie.

Szolgálati járandóságon lévő foglalkoztatása 2020-ban Kérdés

Társaságunk öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem érő, szolgálati járandóságban részesülő, 60 éves férfit szeretne foglalkoztatni munkaviszony keretében. Kérjük szíves tájékoztatásukat, hogy a munkáltató részéről milyen adó- és járulékterhekkel kell kalkulálnunk és a munkavállalótól milyen adót és járulékot kell levonnunk! Másik kérdésünk, hogy van-e kereseti korlátozás ezen személyek vonatkozásában? Válaszukat előre is köszönöm. Sándor Józsefné

Korhatár előtti ellátásban részesülők kereseti korlátja 2020 július 1-t követően Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korhatár előtti ellátásban részesülök (szolgálati járandóság). A kérdésem az lenne, hogy 2020 július 1-je után a tb-törvény változásának okán a kereseti korlát megszűnése vonatkozik-e a szolgálati járandóságban részesülő személyekre is. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kardos István

Egyszerűsített foglalkoztatás szolgálati járandóság mellett Kérdés

Tisztel Szakértő! Szolgálati járandóság mellett az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem hogyan befolyásolja a 2 682 000 forintos keretösszeget? A teljes jövedelem beleszámít a keretbe vagy csak az 1000 forint közteher megfizetése mellett a 2740 Ft/nap? Válaszát előre is köszönöm!

Szolgálati járandóság melletti munkavégzés járulékai Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szolgálati járandóságban részesülő személyek foglakoztatása esetén 2019-ben milyen munkáltatói és munkavállalói járulékokat kell fizetni? A korábbi években a munkáltató az adóelőleg számításnál nem vont le pénzbeni egészségbiztosítási, valamint munkaerőpiaci járulékot. Ezt helyesen tette-e? Tehát a szolgálati járandóságban részesülő munkavállalók mentesülnek-e a fenti két járulékfajta fizetése alól?

Korhatár előtti ellátás melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő ! https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nok_40_nyugdij_kereseti_korlat_2019ben_0LTVLR A fenti cikkhez kapcsolódóan kérnék megerősítést. A korhatár előtti ellátásban részesülőkre, szolgálati járandóságra 2019-ben is vonatkozik a keresetkorlát? A fenti ellátások esetében az adófizetési kötelezettség (+ nyugdíjjárulék, egészségbiztosítási járulék) is megmarad? Köszönettel.

Szolgálati járandóság melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szolgálati járandóság melletti munkavégzés szabályai megegyeznek a "nők 40 nyugdíj" szabályaival 2019-ben? Van felső határ, és ha igen, milyen jogviszonyban?

Szolgálati járandóság mellett katás bt. kültagja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt értem, hogy a szolálati járandóságban részesülő egyéni katás kisadózóra nem érvényesek a tb-törvény szolgálati járandóságra vonatkozó előírásai. Azt is, hogy a befizetett adó után számolt összeg a jövedelem. Kérdés: katás bt.-ben kültagként egyéni kisadózó lehetek, ebben az esetben nem vagyok egyéni vállalkozó sem, ha jól értelmeztem. A jövedelmet adóbevallásnál hogyan tüntetem fel? Viszont azt nem értem, hogyan számoljak jövedelmet, és mi van akkor, ha a bevétel annál több? A katás bt.-ből nem jövedelmet, hanem "osztalékot" kapok (jobb szót nem találtam, ezért idézőjeles). Alkalmazottként foglalkoztatás jobb választás, ha a jövedelem ténylegesen a garantált és most is növelt bérminimum? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close