23 találat a(z) szervizdíj cimkére

Szervizdíj Kérdés

Szervizdíj Kérdés

Szervizdíj kifizetése Kérdés

Szervizdíj, borravaló Kérdés

Járulékfizetési mentesség Kérdés

Tisztelt Adózóna! A 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet és annak részletszabályait tartalmazó 61/2020. Korm. rendelet alapján a készpénz, mint béren kívüli juttatás, Szép Kártya, önkéntes pénztár, cafeteria elemek illetve szervizdíj után is figyelembe vehető-e az érintett ágazatokban a járulékfizetési mentesség? Köszönettel:

Szervizdíj könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan könyveljük a szervízdíjat, melyek a kontírozási lépései? Értékesítés nettó árbevétele vagy munkavállalóval szembeni kötelezettség, hiszen ki kell fizetni az adókkal csökkentett részt? Az iparűzési adóról szóló törvény kiemeli, hogy az értékesítés nettó árbevételét csökkenteni kell a szervízdíj összegével az iparűzési adó alapjának meghatározásakor. Társasági adónak és a turizmus fejlesztési hozzájárulásnak nincs ilyen csökkentő tétele, de ha az értékesítés nettó árbevételének része akkor ezeknek az adónemeknek az alapját képezi? Hova kerül a beszámolóban? Válaszát köszönöm!

Szervizdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállodai szolgáltatásnál a szolgáltatáscsomag tartalmazza a reggelit és a félpanziós vacsorát, ami tartalmazza a szervízdíjat. Megtehetjük-e, hogy a csomagárat számlázásnál szétbontjuk, és külön tételen szerepeltetjük a szállodai szolgáltatást reggelivel, a vacsorát és a szervizdíjat? Szervizdíjat egyáltalán számolhatunk-e csomagárnál? Igaz, hogy éttermi szolgáltatás is van a csomagban, de a főszolgáltatás mégiscsak szállodai szolgáltatás. Köszönnettel: Hné

Felszolgálási díj zsebbe, közös kasszára vagy számlára Cikk

Az éttermi számlán külön feltüntetett szervizdíj alapján kifizetendő felszolgálási díj módjára van-e valami törvényi előírás? Kaphatják-e azt az abban részesülők havonta összevontan? Utalással megoldható-e a kifizetés vagy csak készpénzben lehet? Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Felszolgálási díj kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az étteremben a számlán külön feltüntetésre kerülő szervizdíj alapján kifizetésre kerülő felszolgálási díj kifizetésére van-e valami törvényi előírás? Kaphatják-e az abban részesülők havonta összevontan? Utalással történhet-e a kifizetés vagy mindenképpen készpénzben kell kifizetni? Segítségét előre is köszönöm!

Borravaló, szervizdíj: különbségek adózásban, papírmunkában Cikk

A borravalóval kapcsolatos adózási és adminisztrációs munkákról érdeklődött olvasónk. Kérdéseire Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

Gépjármű szervizelési díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy ha a gépjármű kötelező szervize után kibocsátott számlán csak olajszűrő, motorolaj, folyadék, tömítőgyűrű szerepel, kettős könyvelésben anyagköltségként könyveljük? Ha a számlán munkadíj is lenne feltüntetve, meg kellene bontatni a számlát anyagra és igénybe vett szolgáltatásra, vagy igénybe vett szolgáltatás lenne a számla teljes összege? Köszönöm a segítséget.

Nettó ár Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vendéglátásban alkalmazott nettó árnak meg kell-e egyeznie az azonos ételeknél? Itt a kiszállított és a helyben fogyasztott áfakülönbségre gondolok. Például a helyben fogyasztott cigánypecsenye és a kiszállított pecsenye nettó árának kötelező-e megegyeznie? Ki jogosult és milyen feltételek megléte esetén a helyben fogyasztott ételekre szervizdíjat felszámítani? Köszönöm a válaszát. Zsuzsa

Szervizdíj, felszolgálási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előfordulhat-e szabályosan olyan tétel egy étterem számláján, mely az étterem által külön felszámított szervizszolgáltatásért kerül rögzítésre, de ez nem képezné az alkalmazottak bevételét, mivel a szerződésük szerint csakis munkabérre jogosultak. Ha ez lehetséges, akkor nem kell megfizetni a 15%-os járulékot?

Borravaló, szervizdíj – akkor és most Cikk

Év végén az ünnepek alatt még az is megfordul valamilyen vendéglátóhelyen, akinek ez év közben egyébként nem jellemző szokása. Természetesen a cechet megtoldjuk a borravalóval… Az alábbiakban ennek kultúrtörténetét járjuk körbe, rendhagyó módon adótippek nélkül.

Szervizdíj egyszerűsített foglalkoztatottnak Kérdés

Kérem szíves tájékoztatását, hogy szállodában dolgozó egyszerűsített foglalkoztatottnak (turisztikai idénymunkásnak) szervizdíj fizethető-e, ha nem, akkor miért nem, ha igen, akkor azt és a nyugdíjjárulékát a havi járulékbevallásban milyen alkalmazás jogcím alatt kell szerepeltetni a 9. lapon?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Praxisjog elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Támogatás magánszemélynek

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close