79 találat a(z) szabályzat cimkére

Kiadói kedvezménnyel: számviteli szabályzat- és iratmintatár Cikk

Aktualizálja számviteli szabályzatait, legyenek iratmintái naprakészek! Nemcsak a szabályzatok megléte kötelező, hanem azok időszakos felülvizsgálata, frissítése is elengedhetetlen. Mivel egy adóhatósági ellenőrzés során a szabályzatok meglétének és tartalmának vizsgálata alapvető, kerülje el egy esetleges szankció kiszabásának kockázatát!

Adható-e jutalom mozgóbérként a munkaviszonyban eltöltött évek számához kötötten? Cikk

Adható-e jutalom mozgóbérként a munkaviszonyban eltöltött évek számához kötötten? Ha igen, bele kell-e foglalni a munkaszerződésbe? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Amit a munkáltatói szabályzatokról, egyoldalúan kialakított gyakorlatról érdemes tudni Cikk

A cégek mindennapjaiban a szabályzatok és az egyoldalúan kialakított gyakorlat egyaránt fontos szerepet töltenek be. Ezek vonatkozásában az Mt. egyoldalú jognyilatkozatokra irányadó szabályait kell alkalmazni. Bár nincs ilyen kötelezettség, bizonyos esetekben ajánlott egy-egy kérdés szabályzatban történő rendezése. Megfigyelhető, hogy a munkáltatók egyre gyakrabban élnek is ezzel lehetőséggel, belső szabályzatokkal megtöltve a munkaszerződés által szabadon hagyott mozgásteret.

Adatvédelmi tisztviselők: összehangolt ellenőrzést tart az EDPB Cikk

Az Európai Adatvédelmi Tanács (EDPB) legújabb koordinált végrehajtási akciójában az adatvédelmi tisztviselők kerülnek górcső alá.

Fogyasztási norma Kérdés

Jelentős bírságot szabott ki az MNB az MBH Csoport átfogó vizsgálatánál Cikk

Az MNB átfogó vizsgálata nyomán 87 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, egyebek közt vállalatirányítási, kockázatkezelési, IT-biztonsági, tőkemegfelelési és értékvesztésképzési, illetve adatszolgáltatási hiányosságok miatt. A banknál feltárt problémák nem veszélyeztetik annak megbízható működését, ugyanakkor a jegybank előírta a jogsértések mielőbbi kiküszöbölését – írja honlapján az MNB.

Panasztörvény Kérdés

Cafeteria nyilatkozat Kérdés

Felszolgálási díj csak az ügyvezetőnek Kérdés

Transzferárszabályzat Kérdés

Quiet quitting, avagy az épphogy csak dolgozó munkavállaló esete: mit tehet a munkáltató? Cikk

Egyre gyakrabban használt munkaügyi fogalom a "quiet quitting", amely a Covid-19 járvány következményeként hatványozottan előtérbe kerülő jelenséget írja le: azt a helyzetet, amikor a munkavállaló nem mond fel, de csak a minimum munkavégzési követelmények teljesítésére törekszik, nem motivált, nem szocializálódik, mindennapi szóhasználattal élve "elvan”.

Dropshipping AliExpress Kérdés

Munkáltatói jogkör delegálása Kérdés

Szemüveg-költségtérítés elszámolása Kérdés

Dolgozók alkoholszondás ellenőrzése: bevezetheti a munkáltató vagy sem? Cikk

Megteheti-e a munkáltató, hogy alkoholszondás ellenőrzést vezet be, amelynek használatához egy szabályzatot készít? Kaphat-e fizetetlen, igazolt távollétet az a munkavállaló, aki előre jelzi, hogy alkoholos befolyásoltság alatt áll? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink