64 találat a(z) szabályzat cimkére

Munkajogi szabályozások covid kapcsán Kérdés

Így végezhető alkoholszondás vizsgálat munkahelyen Cikk

A munkáltató az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit köteles megteremteni. Ennek érdekében bizonyos esetekben alkoholszondás vizsgálat is szükségessé válhat. Ennek szabályait, illetve a szabályozás hiányosságait vizsgáljuk az alábbiakban.

Termékértékesítés dolgozóknak Kérdés

Szabályzat az elektronikus másolatkészítésről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága főigazgatója 2003/2021/481. számon szabályzatot adott ki az elektronikus másolatkészítésről, olvasható a NAV honlapján.

Nagyvonalúan megfogalmazott szabályzat – veszteség mellett is prémiumfizetésre kötelezhet Cikk

A tavaly kirobbant járvány és annak hatásai idén akár nem várt kellemetlenséget okozhatnak egyes cégek számára. Nem kizárt, hogy aktuálisan nemkívánatos prémiumfizetési kötelezettséggel kell szembenéznie vállalatoknak, figyelmeztet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás.

Szemüveg kormányrendelet alapján Kérdés

Kft.-ben lehetséges-e az, hogy az ügyvezetőnek kettő helyettese legyen? Kérdés

Tisztelt Szakértők! Lehetséges-e az egy nonprofit kft.-ben, hogy az ügyvezetőnek legyen egy általános és egy szakmai helyettese, szervezeti ábra alapján? Hogy ne kelljen eseti meghatalmazásokat gyártani például szabadságolások esetén, vagy szakmai kérdések felmerülésekor. Ha lehetséges, szükséges-e a helyettes bejegyzése a cégbíróságon (társasági szerződést kell-e módosítani), vagy elég egy taggyűlési határozat a kinevezésről? Mennyire részletesen kell megnevezni azokat a területeket, ahol a helyettes eljárhat a cég érdekében? Ha két helyettes van, akkor mind a kettejük esetében külön-külön meg kell ezt tenni? Ezt nyomatékosítani kell a munkaszerződésben, vagy elég a munkáltató egyoldalú nyilatkozata erről, vagy egy szabályzat? Mit szükséges ehhez módosítani? Jól gondolom, hogy helyettes nem csak vezető állású munkavállaló lehet? De célszerű? Válaszát előre is köszönöm!

Milliók forogtak kockán – prémium kifizetéséről döntött a Kúria Cikk

Milliókat követelt munkaadójától ki nem fizetett prémium címén egy vezető beosztású munkavállaló, arra hivatkozva, hogy a prémium szabályzatot nem közölték vele. A Kúria honlapján tájékoztatott az Mfv.II.10.340/2018.-as számú ügyben hozott határozatáról.

Cafeteria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Létezik-e olyan megoldás, hogy le van szabályozva a cafeteria szabályzatban, hogy ki mennyi juttatást kap? Az egyik dolgozó úgy nyilatkozik, hogy ő nem kér ilyen juttatást. Szabályos ez így?

Cafeteria 2019 – lehet-e eltérő juttatásokat adni a munkatársaknak? Cikk

Az idei évtől nem kötelező cafeteriaszabályzatot készíteni az adótörvény szerint, így bármennyi juttatásban megállapodhat a munkáltató, akár egyénenként eltérő mértékben? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Cafeteria 2019 – diszkrimináció Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem a segítségét, hogy ha 2019-től nem kötelező cafeteriaszabályzatot készíteni az adótörvény szerint, akkor bármennyi juttatásban megállapodhat a munkáltató, egyénenként különböző mértékben? Például nem diszkriminatív az, hogy két ugyanolyan munkakörű dolgozó közül az egyiknek alapbéresítjük, a másiknak meg csak készpénzes cafetériát adunk, amit esetleg jövőre már nem vagyunk kötelesek adni? Vagy egyes munkavállalóknak egyáltalán nem is adunk, akik eddig kaptak? A készpénzben adott cafeteriának idén nincs felső határa? Köszönettel.

Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás, csoportos életbíztosítás 2019-ben Kérdés

T. Szerkesztőség! Társaságunk az alkalmazottak részére évek óta teljesít önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulást, valamint csoportos kockázati életbiztosítást is kötött az alkalmazottakra. Ezeket a juttatásokat 2019-ben továbbra is úgy szeretnénk biztosítani az alkalmazottak részére úgy, hogy nettó keresetük ezen tételek miatt ne csökkenjen, de ne legyen a munkaszerződés szerinti munkabér része. Megoldás lehet-e erre egy szabályzat készítése, melyben rögzítjük, hogy ezek az összevonandó jövedelemként adózó juttatások, melynek magánszemélyt terhelő adóit az alkalmazottaknak kell megfizetni, és a nettó rész kerül utalásra az önkéntes nyugdíjpénztárba, illetve a biztosító felé. A szabályzatot a dolgozóknak alá kellene írni, és rendelkeznénk ebben arról is, hogy mely időszakra szól, illetve hogyan szüntethető meg. Várjuk válaszukat, tisztelettel: Varga Zsuzsa Vizker KFT

GDPR társasháznak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 16 lakásos társasházban tulajdonosként lakom, ahol én vagyok a közös képviselő. A 40 éves jogosultsági idővel nyugellátásban részesülök, és megbízási szerződéssel látom el a közös képviselői feladatokat – amit minden évben megújítunk – 24 000 Ft/hó díjazásért. A takarítást szintenként az ott lakók végzik, a társasházban nincs kamerarendszer, nincsen közöshelyiség-bérbeadás. A társasháznak van adószáma, ügyvéd által írt alapítói okirata és SZMSZ-e. Tulajdonosok és bérlők lakják a lakásokat. Eddig az ott élők nevét, telefonszámát tartottam nyilván egy füzetbe. Kérdéseim: GDPR-hoz kapcsolódóan milyen szabályzatot kell írnunk, és a szabályzat milyen mellékletekkel kell rendelkezzen? HVG kiadványában az Adatvédelem a gyakorlatban, sajnos nem találtam a társasházakra voantkozóan semmit. Sokan sokfélét mondanak, szeretnénk a törvényi előrásoknak megfelelni. Segítségét köszönöm és várom válaszát. Tisztelettel: H. Lázárné

Ha átdolgozta pénzmosás elleni szabályzatát, azt be is kell jelentenie Cikk

Tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda a Pmt. és a Kit. hatálybalépésekor (2017. június 26.) már működő könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján végző, valamint az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végző szolgáltatók által elkészítendő belső szabályzat kialakításához.

Változik a Wizz Air poggyászszabályzata Cikk

November 1-jével ismét változik a Wizz Air diszkont légitársaság poggyászszabályzata, aminek alapján minden utas ingyen felvihet legalább egy kézipoggyászt a fedélzetre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs