195 találat a(z) székhely cimkére

Házhoz járó kozmetikus – iparűzési adó Kérdés

Cicapanzió a társaság székhelyén, amely a többségi tag lakása Cikk

Egy cicapanzió székhelye a kft. egyik (többségi) tulajdonosának a lakhelye. A panzió ténylegesen is az ingatlanban működik, annak egyik szobájában. Felmerültek a következő kérdések: A kft. nem fizet bérleti díjat az ingatlan használatáért. Ebben az esetben a „szívességi” használat piaci értékét el kell-e számolni a cégben, mint bérleti díjat? A használt szoba át lett alakítva. Ennek költségei, mint bérelt ingatlanon végzett beruházás elszámolhatók-e a cégben? Ha bérleti szerződést kötnek az ingatlan szívességi használatára, akkor keletkezik-e bejelentési kötelezettség a NAV felé kapcsolt vállalkozások között létrejött szerződés miatt? Olvasónk kérdéseire Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó Kérdés

Őstermelők családi gazdasága IPA Kérdés

Fejlesztési tartalék Kérdés

Lakossági áron igénybe vehető-e a gáz, víz, villany, ha a székhely lakóingatlan? Cikk

Olvasónkban felmerült kérdésként, hogy ha a lakóingatlanban van a székhely, lakossági áron igénybe lehet-e venni a gázt, villanyt, vizet és a szemétszállítást. A kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Székhely a lakásban Kérdés

EV napelem beruházása székhelyén, ahol a lakása is van Kérdés

Székhelybérbeadás Kérdés

Bérbe adott ingatlanban székhely bejelentése Kérdés

Hipamegosztás székhelyváltoztatás esetén Kérdés

Több vállalkozás egy címen: vannak-e buktatók? Cikk

Magánszemély vásárolt egy ingatlant egy kis vidéki faluban. Szeretné több vállalkozását és a családtagjai vállalkozásait is áthelyezni, és székhelyként ezen vidéki ingatlanba bejegyeztetni. Van bármilyen előírás, iránymutatás, hogy adott ingatlanba hány céget, egyéni vállalkozást lehet székhelyként bejegyeztetni? Származhat bármilyen hátránya az ingatlan tulajdonosának ebből? Székhely-hozzájárulási nyilatkozat elegendő ilyenkor, vagy célszerű külön kikötni, hogy nem székhelyszolgáltatásról van szó? Buzády Csongor ügyvéd, a Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda partnere válaszolt.

Székhelycím jelentősége Kérdés

Több vállalkozás egy címen Kérdés

Változó építkezési helyen dolgoznak a teherfuvarozók. Kiküldetés vagy sem? Cikk

Adott egy kft., amelynek alkalmazottai 4 fő tehergépkocsi-sofőr. Az aktuális építkezésen dolgoznak a cég tehergépjárműivel. Egy adóév alatt akár 5-10 különböző városban is dolgozhatnak a munkavállalók. Az aktuális építkezések területén történik anyagszállítás tehergépkocsikkal. A tehergépkocsik mindaddig az adott munkaterületen vannak, amíg a megrendelést a cég nem teljesítette. A munkavállalók céges gépkocsival járnak napi szinten a munkaterületre az otthonukból. A kérdés arra vonatkozik, hogy adható-e a munkavállalóknak adómentesen napidíj? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink