4 találat a(z) számviteli zárás cimkére

Zárási feladatok: ezekre érdemes figyelni a munka során! Cikk

Már csak 5 hetük van a vállalkozásoknak a május 31-ei határidővel teljesítendő évzárási feladataikra, olvasható a LeitnerLeitner elemzésében.

Megjelent! Pénzügyi és számviteli zárás kiadvány Cikk

A könyvviteli zárlat minden évben – akár többször – ismétlődő feladat, mégis mindig kihívás elé állítja a szakembereket. A vállalkozás életében lezajló folyamatokat úgy kell a számvitel nyelvére lefordítani, hogy az adott eseményekről nem mindig lehet pontosan megállapítani, hogy azok milyen kategóriába tartoznak, melyik sorba írandók. Hogy valami karbantartás vagy felújítás, a társaság működése szempontjából mellékes, ám a könyvekben egyáltalán nem mindegy, hogy melyik szerepel.

Könyvviteli zárlat – Ön mit gondol róla? Cikk

Minden kettős könyvvitelt vezető gazdálkodó szervezetnek a számviteli törvény a zárlati munkák elvégzését kötelezően csak egy alkalommal írja elő évente (üzleti év végén), de természetesen lehetőség van ennél gyakoribb féléves, negyedéves, illetve havi zárásra is. A feladatok összetettek, időigényesek és sokszor nehezen átláthatók. Szeretnénk megtudni önnek mi erről a véleménye!

Számviteli zárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégünk (nem kis cég) esetében javasoltuk a havi számviteli zárást, mellyel egyet is értett, azonban két témában továbbra is kéri az úgynevezett visszakönyvelést, azaz arra az időszakra kéri a könyvelést, amikor az felmerült. Az egyik a vevőszámlák könyvelése, a másik a tárgyi eszközök mozgásának könyvelése. Próbáltunk azzal érvelni, hogy akkor kell a gazdasági eseményt könyvelni, amikor az a könyvelő tudomására jut, információt kap az eseményről, de ők szakmai állásfoglalást kérnek, jogszabályi háttérrel. Sajnos a számviteli törvény csak a beszámoló teljességét írja elő, illetve a készpénzzel és a banki mozgásokkal kapcsolatos könyvelést szabályozza. Kérem, szíveskedjen nekem abban segíteni, hogy mivel tudnám meggyőzni az ügyfelet, hogy ne nyissuk ki a lezárt hónapot azért, mert egy lezárt időszakot érint az adott gazdasági esemény. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szolárkezelő egyéni vállalkozó támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Kapott támogatás katabevétel-e?

Szipszer Tamás

adószakértő

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close