2 találat a(z) számviteli zárás cimkére

Könyvviteli zárlat – Ön mit gondol róla? Cikk

Minden kettős könyvvitelt vezető gazdálkodó szervezetnek a számviteli törvény a zárlati munkák elvégzését kötelezően csak egy alkalommal írja elő évente (üzleti év végén), de természetesen lehetőség van ennél gyakoribb féléves, negyedéves, illetve havi zárásra is. A feladatok összetettek, időigényesek és sokszor nehezen átláthatók. Szeretnénk megtudni önnek mi erről a véleménye!

Számviteli zárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégünk (nem kis cég) esetében javasoltuk a havi számviteli zárást, mellyel egyet is értett, azonban két témában továbbra is kéri az úgynevezett visszakönyvelést, azaz arra az időszakra kéri a könyvelést, amikor az felmerült. Az egyik a vevőszámlák könyvelése, a másik a tárgyi eszközök mozgásának könyvelése. Próbáltunk azzal érvelni, hogy akkor kell a gazdasági eseményt könyvelni, amikor az a könyvelő tudomására jut, információt kap az eseményről, de ők szakmai állásfoglalást kérnek, jogszabályi háttérrel. Sajnos a számviteli törvény csak a beszámoló teljességét írja elő, illetve a készpénzzel és a banki mozgásokkal kapcsolatos könyvelést szabályozza. Kérem, szíveskedjen nekem abban segíteni, hogy mivel tudnám meggyőzni az ügyfelet, hogy ne nyissuk ki a lezárt hónapot azért, mert egy lezárt időszakot érint az adott gazdasági esemény. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nemzetközi fuvar áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szabadságmegváltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close