38 találat a(z) statisztikai létszám cimkére

Statisztikai létszám Kérdés

Statisztikai létszám – hallgatói szakmai gyakorlat Kérdés

Statisztikai létszám Kérdés

Statisztikai létszám Kérdés

Statisztikai létszám Kérdés

Szakképzési munkaszerződés statisztikai létszám Kérdés

Beszámoló hibernálása Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatáshoz statisztikai létszám számítása Kérdés

Kiva belépés munkaerő-kölcsönzés alkalmazásával Kérdés

Munkahelyteremtő bérköltség-támogatás Kérdés

Csökkentett munkaidőben történő foglalkoztatás – KSH statisztikai létszám Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató május 1-jétől gazdasági nehézségek miatt átmeneti munkaidő-csökkentést hajtott végre, ami alapbér időarányos csökkentésével is járt, de a részmunkaidőben történő foglalkoztatásra új munkaszerződést nem kötött a munkavállalóval. Ebben az esetben a májustól ezen heti 10 órás részmunkaidős munkavállalót KSH szempontól jelentenünk kell a létszámba vagy, mivel a KSH iránymutatásában benne van az alábbi meghatározás: „Teljes munkaidőben foglalkoztatottként kell továbbá számba venni azokat a munkavállalókat is, akik esetében a munkáltató – gazdasági nehézségek miatt – átmeneti munkaidő-csökkentést hajt végre, de az alapbér időarányos csökkentését is jelentő, nem teljes munkaidőben történő foglalkoztatásra új munkaszerződést nem köt a munkavállalóval”, teljes munkaidősként 1 főként kell figyelembe vennünk? Válaszukat előre is köszönöm.

Mezőgazdasági idénymunkások statisztikai létszámba számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, hogy ha mezőgazdasági idénymunkásokat is foglalkoztatunk egyszerűsített foglalkoztatás keretében, akkor a statisztikai létszámba beszámítanak-e? Vagy csak akkor, ha a foglalkoztatás meghaladja az egybefüggő 5 napot? De akkor, ha valakit például 6 napig foglalkoztatunk, akkor az 1 fő? És a következő 6 napra ismét plusz 1 fő?

Tanuló statisztikai létszámba tartozik-e Kérdés

Tisztelt Szakértők! Vállalatunk gyakorlati képzőhelyként, tanulószerződéssel foglalkoztat szakképző iskolai tanulót. A tanuló részére a törvényben meghatározott tanulói pénzbeni juttatást fizetjük meg, egyéb jövedelmet nem kap. Az átlagos statisztikai létszámba bele kell számítani? A KSH útmutatója szerint nem tartoznak a statisztikai létszámba a "kötelező szakmai gyakorlaton lévő tanulók (középfokú-, felsőfokú képzés keretében), mikor a foglalkoztatásuk nem az általános munkarend szerint történik, és munkadíjban nem részesülnek", de nem találtam arra vonatkozó információt, hogy a tanulói pénzbeni juttatás munkadíjnak minősül-e. Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Mózes Andrea

Társas vállalkozó a statisztikai létszámban Kérdés

Társas vállalkozás nyugdíjas tagja, aki személyesen közreműködik, egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet (7500 forint) maga után, de jövedelemben nem részesül, beleszámít-e az átlagos statisztikai létszámba? Az a nyugdíjas társas vállalkozó, aki közreműködésére kap 5000 Ft/hó jövedelmet, illetve fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékot, beleszámít-e az éves statisztikai létszámba? Segítségüket előre is köszönöm

Statisztikai létszám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági társaság, gépvásárlási támogatást nyert el. A támogatásban 1 fő létszámnövelési kötelezettséget vállalt. Ezen társaságnak két olyan ügyvezetője van, akiknek jelenleg más gazdasági társaságban ügyvezetőként 36 órát meghaladó jogviszonyuk is van, ahol díjazást kapnak, és megfizetik a járulékokat is utánuk. A támogatást elnyert társaságban jelenleg a két ügyvezető tagi jogviszonyban látja el az ügyvezetést, de díjazást nem vesznek fel érte. Jól gondoljuk-e, hogy amennyiben a két ügyvezető a jövőben a mindenkori garantált bérminimumnak megfelelő 4 órás foglalkoztatás után járó díjazást kapnának fejenként, akkor megvalósul-e a plusz 1 fő statisztikailétszám-növekedés?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1