9 találat a(z) sportesemény cimkére

Adómentes juttatások szja-törvény 1. számú melléklet Kérdés

Így módosulhat az uniós áfakulcsok rendszere Cikk

Az EU tagállamok gazdasági és pénzügyminiszterei 2021. december 7-én egyhangú döntést hoztak az uniós áfairányelv módosításáról. Ennek értelmében a kedvezményes áfakulcsok alkalmazhatóságát többek között újabb digitális szolgáltatásokra, közegészségügyet szolgáló termékekre, napelemekre, gyermekruházati termékekre, hulladék-újrahasznosítási szolgáltatásokra valamint hagyományos és elektromos kerékpárokra is kiterjesztik. Megszűnnek ugyanakkor a kedvező hozzáadottérték-kulcsok és áfamentességek néhány, az Unió prioritásainak ellentmondó termék esetén, olvasható az Andersen Magyarország elemzésében.

Sportcsarnokban páholyt bérel? Így számolhatja el a költségeket Cikk

Napjainkban az üzleti életben történő kapcsolattartás, az ügyfelek szerzése nem korlátozódik az irodák falai közé, egyre gyakrabban valamilyen eseményhez (például céges rendezvényhez) kötődik. Előfordulhat az is, hogy a vállalkozások bizonyos sporteseményekhez kapcsolódóan szerveznek üzleti találkozókat. Cikkünkben összefoglaljuk, milyen adózási vonzattal bír egy stadionban, sportcsarnokban történő páholy bérlése az üzleti kapcsolatok bővítése céljából.

Koronavírus: enyhített a határzáron és az tesztelési előírásokon a kormány Cikk

Módosította a koronavírus-járvánnyal összefüggő határzárra vonatkozó előírásait a kormány. A tesztelésre, sport- és kulturális rendezvényekre, továbbá az üzleti célú utazásokra vonatkozó enyhítések szeptember 5-én lépnek életbe.

Egyesület számlaadási kötelezettsége Kérdés

Egyesületünk sporteseményeket szervez, melynek ellenértékét – a nevezési díjat – kedvezményesen átutalással vagy a helyszínen készpénzben fizetheti meg a versenyző. Áfaalanyként, alanyi mentesen végezzük a szolgáltatásnyújtást. Helyes-e az a gyakorlat, hogy a szolgáltatást igénybe vevő, nem adóalany, számlát nem kérő magánszemély a készpénzben megfizetett helyszíni nevezésről nyugtát kap az ügylet ellenértékéről, míg a banki átutalással, a versenyt hónapokkal megelőzően kifizetett előlegről nem kap sem számlát, sem nyugtát, az előleg megfizetésének dokumentuma maga a banki bizonylat. A kérdéshez felhasználtam A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai (2016) 18-as füzet 1.2 pont alatt olvasottakat a 900 ezer forintot meg nem haladó értékesítésekről.

Sportutalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az adómentesen adható sporteseménybérlet munkáltató általi támogatásával kapcsolatosan szeretném kérdezni, hogy a munkáltató ezt csak utalvány formájában adhatja, vagy a cég nevére szóló számla alapján is elszámolhatja? Valamint, ha jól értelmezem az ezzel kapcsolatos írásokat, ezt nem a saját sportolásunkra költhetjük, mint például fitnesz vagy uszodabérlet, hanem sportmeccsekre, eseményekre, rendezvények bérletére: Köszönöm előre is válaszukat!

Adómentes juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A HVG 2014-es különszámában olvastam arról, hogy korlátlan összegben adhat egy kifizető adómentesen sporteseményre szóló belépőjegyet, bérletet, illetve 50 ezer forintig ingyenesen adhat (vagy kedvezményesen, ahogy tetszik) kulturális szolgáltatás igénybevételére jogosító jegyet, bérletet a munkavállalóinak. Kérdésem az lenne, hogy ez a fajta juttatás tb terhet sem von maga után vagy van esetleg ezek után keletkezik még eho vagy más teher, és csak szja mentességet élveznek-e ezek a juttatások?

Sporttámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gyártó üzem a gyár területén a dolgozók részére egy konditermet kíván kialakítani. Ennek a költsége elismert költség? Áfája levonható? A másik kérdésem, hogy a sporteseményre szóló belépőjegy adómentes juttatás, függetlenül az összeg nagyságától. Ez csak a belföldi sporteseményekre igaz, vagy például egy külföldi fotballmeccsre is adható esetleg jutalomként? Gondolom, hogy csak dolgozó részére adható, vagy esetleg üzletfeleknek is? Köszönöm válaszukat.

Béren kívüli juttatás: focimeccsre utalvánnyal Cikk

A sporteseményre szóló belépőjegy, bérlet is adható-e utalvány formájában? Olvasónk kérdésére az Adózóna cafeteria-szakértője, Frankó Éva válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó várandóssága

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Bizalmivagyonkezelő-bevétel elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szálláshely-szolgáltatás, áfa, szja

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5