32 találat a(z) segítő családtag cimkére

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni Kérdés

Segítő családtag kft.-ben Kérdés

Segítő családtag egyéni vállalkozónál Kérdés

Ki segíthet az őstermelőnek a termény értékesítésében? Cikk

Kérdésként merült fel, hogy besegíthet-e a férj ingyenesen a megtermelt termény értékesítésébe a piacon, olyan őstermelői tevékenységet folytató családban, ahol a feleség és a gyermek nem főállású őstermelő, és a férj munkaképesség-csökkenése miatt nem lehet őstermelő?

Egyéni vállalkozás – segítő családtag Kérdés

Rokon segítő munkavégzése Kérdés

Segítő csalágtag bt.-ben Kérdés

Kata: segítő családtag Kérdés

"Segítő családtag" Kérdés

Könyvelő családon belül Kérdés

Egyéni vállalkozó segítő család foglalkoztatása Kérdés

Segítő családtag Kérdés

Egyéni vállalkozó, aki egyben őstermelő is, a piacon való árusítással a lányát bízná meg, heti 3 alkalommal. A kérdés az, hogy megteheti-e ezt megbízási szerződéssel, nulla forint díjazásért, mint segítő családtag? Költségei nem merülnek fel, mert a vállalkozás autójával megy a piacra. Eladó lenne segítő családtagként. Köszönöm!

Így dolgozhat a segítő családtag Cikk

Számos kisvállalkozás keresi a lehetőségeket, hogy a jelentős közterheket miként lehetne jogszerűen csökkenteni. Ilyen esetekben sokszor nem szakemberekre hallgatnak, hanem az interneten, ismerősi körben keresnek „jó megoldásokat”. Ennek ugyanakkor egy hatósági ellenőrzés vagy éppen egy jogvita esetén kellemetlen következményei is lehetnek, hiszen ilyenkor derül ki, hogy az általunk követett gyakorlatot a jog nem honorálja. Ilyen népszerű, de sok esetben félreértett terület a segítő családtag alkalmazása.

Segítő családtag Kérdés

Kérdésem, hogy egyéni vállalkozónak ingyenesen a vállalkozásba közvetlen családtagja (fia) besegíthet-e és ennek milyen papírozása szükséges? Létezik még egyáltalán ez a lehetőség? Köszönöm

Bér pótlékolása Kérdés

Tisztelt adózóna. Az alábbi témában szeretnék segítséget kérni:Van egy éjjel-nappali bolt, ahol 3 fő alkalmazott van 5/2-es munkarendben dolgoznak. 1 fő heti 30 órában 6-12 óráig. 1 fő heti 20 órában 12-16 óráig. 1 fő heti 30 órában 16-22 óráig. Ugyanaz a dolgozó ugyanabban a beosztásban dolgozik állandóan. Változtatás nincs. Ezen felüli időszakban a vállalkozó dolgozik, szükség esetén kisegítő családtaggal. Ebben az esetben kell-e valamilyen pótlékot fizetni? Jól gondolom, hogy a kisegítő családtag után nem kell járulékot fizetni? És a NAV-hoz nem kell bejelenteni? Köszönöm a válaszát Tisztelettel Pánti Etelka

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó őcsg-tagoknak

Szipszer Tamás

adószakértő

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink