35 találat a(z) segély cimkére

Munkavállalónak nyújtott segély Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jelen, koronavírus-járvány okozta helyzetben van-e mód arra, hogy munkavégzés hiányában a cég segélyt biztosítson a munkavállaló részére munkabér helyett? Milyen adóteherrel járhat az ilyen juttatás, tekintettel arra, hogy korábbi vis major helyzet előállta esetén hozott rendelet végrehajtási utasítása nem jelent meg? Köszönettel.

6 millió fölött a munkanélküli segély kérők száma az Egyesült Államokban Cikk

Ismét több mint hárommillióval emelkedett és soha nem látott szintre, 6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

Közhasznú alapítvány közzétételi kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közhasznú minősítéssel rendelkező alapítványnak milyen információkat, és mennyi ideig kell a honlapján közzétennie? Például segélyek fizetése esetén kell-e név szerinti lista, vagy elég, ha a létszámot és a teljes összeget teszik fel? Érdekel minden egyéb kötelezettség is, amit a honlapon kell teljesíteni..

Táppénz, csed, gyed, egyszeri segély méltányosságból Cikk

Sokan nem tudják, hogy ha a biztosított nem rendelkezik elég biztosítási idővel, akkor is van lehetősége arra, hogy méltányossági eljárás keretében egészségügyi ellátáshoz jusson, azon belül táppénzt, csecsemőgondozási díjat (csed), gyermekgondozási díjat (gyed) és egyszeri segélyt kaphasson.

Nyugdíj és hozzátartozói ellátás: mikor adható méltányosságból? Cikk

Az öregségi nyugdíj, az özvegyi nyugdíj és az árvaellátás megállapításának és emelésének szigorú szabályai vannak. Vannak azonban esetek, amikor mégis lehetőség van kivételes elbánásra. Ám az utóbbinál is számos előírást be kell tartani.

Segélyek adózása: mi adható adómentesen? Cikk

Sokszor feltett kérdés, hogy a cégek, szervezetek adhatnak-e segélyt magánszemélynek adómentesen.

Nyugdíj és hozzátartozói ellátás, segély méltányosságból Cikk

Szigorú előírások szabályozzák, hogy kinek adható méltányosságból nyugdíj vagy hozzátartozói ellátás, egyszeri segély, mikor engedélyezhető a járandóság méltányossági emelése, illetve mikor tekinthet el a nyugdíjbiztosító a jogalap nélkül kifizetett ellátás megtéríttetésétől.

A nyugdíjkorhatár emelése ellen tüntettek Brüsszelben Cikk

Több mint 30 ezren vonultak utcára szerdán a belga fővárosban, miután a legnagyobb szakszervezetek közös tiltakozást hirdettek a kormány nyugdíjpolitikája ellen.

Előnyugdíj Kérdés

Társas vállalkozó ügyvezető ügyfelemnek rosszul megy az üzlet, még nem jogosult az öregségi nyugdíjra. Valahol azt hallotta, hogy elmehet előre hozott nyugdíjba, amelyet megelőz egy nyugdíj előtti segély. Tájékozatlan vegyok ezekben az ügyekben, ezért kérdéseim a következők. – Ha társas vállalkozó, nem ügyvezető, elmehet-e "nyugdíj előtti segélyre"? – Milyen módon kérheti az előre hozott nyugdíjat, milyen teendői vannak? Köszönettel.

Vállalkozás szüneteltetése, ösztöndíj, segély: változások az szja-ban Cikk

Az adószabályokat módosító nemrég kihirdetett 2017. évi LXXVII. törvényben több olyan, a személyi jövedelemadó kötelezettséget érintő rendelkezés van, amely eltérő időpontokban lép hatályba, illetve visszamenőlegesen is lehet, vagy kell alkalmazni. Ismertetjük a legfontosabbakat.

Nyugdíj, árvasági ellátás, emelés méltányosságból: ezek a feltételek Cikk

Megállapítható nyugdíj, illetve árvasági ellátás azok számára is, akik nem teljesítik az ellátások folyósításához szükséges általános előírásokat. Ugyanakkor a méltányossági megállapítás és emelés szintén feltételekhez kötött.

Megdöbbentő: több mint 130 ezer munkanélküli ellátás nélkül! Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 16,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az októberi zárónapon 277,8 ezer álláskereső szerepelt, közel 60 ezerrel kevesebb, mint egy éve. Az álláskeresők 49 százaléka semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

Civil szakszervezet adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállalói szakszervezet szeretne egy segélyezési pénzügyi alapot létrehozni, mely összeget a munkatársak között rászorultsági alapon időszakonként kiosztanánk. Ezt a pénzügyi alapot nem a tagdíjból kívánjuk finanszírozni, és azt szeretnénk, ha nem csak a tagok, hanem a nem tag munkavállalók is hozzájárulnának. Ez a rendszer már működik valahol, csak alapítvány formájában. Minden munkavállaló meghatalmazza a munkáltatót, hogy a fizetését mindig a legközelebbi legkisebb százas egységre kerekítse le, és a felette lévő összeget a szakszervezet számára adományként utalja át. Ők nem akarnak ezért alapítványt létrehozni. Kérdés, hogy a fent leírt módon történő adománynak van-e valamilyen adóvonzata? Köszönettel:

Munkavállaló elhalálozása esetén munkáltatói teendők és segély a hozzátartozóknak Kérdés

Tisztelt Cím! Szeretném kérni segítségüket az ügyben, hogy egyik munkavállalónk elhunyt, de az elhalálozás tényéről még dokumentációt nem kaptunk (táppénzes papír, halotti anyakönyvi kivonat). Ebben az esetben milyen határidőkkel vagyunk kötelesek kiadni a munkavállaló iratait, és járandóságát és kinek? Valamint, ha a munkáltató temetési támogatást kíván nyújtani a hozzátartozók részére, azt milyen formában teheti meg és annak milyen adóvonzatai vannak? Köszönettel Málnai Erika

67 évre emelik a nyugdíjkorhatárt és más megszorító intézkedések is lesznek Belgiumban Cikk

Tüntetések bénították csütörtökön Belgiumot, miután több szakszervezet is országos tiltakozást hirdetett a kormány gazdasági megszorító politikája ellen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close