231 találat a(z) reklámadó cimkére

Nyilatkozat reklámtörvény alapján Kérdés

Tisztelt Cím! Cégünk lapkiadással foglalkozik, melyben hirdetések is jelennek meg, magányszemélyeknek és cégeknek egyaránt. A reklámtörvény 3. paragrafus (1) bekezdése szerint a számlán a nyilatkozat vagy arról szól, hogy az adót bevallottuk és megfizettük, vagy arról a tényről, hogy az adóévben reklám közzététele után adófizetési kötelezettségünk nem keletkezett. Kérdésem az, hogy ha azt a tényt nyilatkozzuk le a számlán, hogy az adóévben a reklám közzététele után adófizetési kötelezettségünk nem keletkezett, ez a nyilatkozat is mentesíti a partnereinket a bevallási és befizetési kötelezettségtől? Köszönöm előre is a gyors válaszukat.

Reklámadó Facebook Kérdés

A reklámadó-törvénnyel kapcsolatban szeretném kérdezni: a Facebook-reklám költsége a vállalkozás érdekében felmerült költség lehet-e? Ha a havi költség meghaladja a 2,5 millió forintot, megfizetjük a 20 % reklámadót, de a törvény szövegéből úgy tűnik, hogy nyilatkozat hiányában a 20 % reklámadó megfizetése mellett is társaságiadóalap-növelő tétel lesz az ilyen, jellemzően külföldi szállítónak fizetett reklámköltség. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Köntös Antónia Badacsonyörs

Reklámadó hirdetőeszköz után Kérdés

Irodánk könyvel egy gazdasági társaságot, mely zászlótartó rudak készítésével foglalkozik, mint szolgáltatással. Esetenként még a zászló beszerzésére is sor kerül, mint reklámanyag. Zászló eladására közvetlen nem kerül sor, az a zászlótartó rúd része. Alanya-e a társaság a reklámadónak?

Finisben a reklámadó bevallása. Fontos! Itt a NAV értelmezése Cikk

A reklámadóról megjelentetett több cikkünk után a mostanit a NAV augusztus 15-én közölt tájékoztatója indokolja. Az utóbbi helyenként cikkeinktől eltérő álláspontot fogalmaz meg, továbbá kitér olyan kérdésekre, amelyekkel eddig nem foglalkoztunk.

Reklámadó-nyilatkozat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk nyomdaipari termékek gyártásával foglalkozik. Megrendelőink részére gyártunk az új reklámadó törvény hatálya alá tartozó reklámhordozó és sajtótermékeket is. Az egyik megrendelőnk a reklámadó megfizetésére vonatkozó nyilatkozatot kért be tőlünk, és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseink: – Terhel-e minket reklámadó-fizetési kötelezettség, mint gyártót? A törvény szerint az adó alanya a sajtótermék kiadója. A gyártó kiadónak minősül? – Mit kell pontosan tartalmaznia a nyilatkozatunknak, amit a megrendelő kért tőlünk, mert a törvényből sajnos ez nekünk nem egyértelmű? – Kell-e a kiadott számlákon valami megjegyzést/záradékot feltüntetni a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!

Reklámadó-bevallás Kérdés

Kedves Szakértő! Cégünk az egyik nagy kereskedelmi televíziótól rendelt tévéreklám-kampányt, amit azonnal tovább is számláztunk, mint médiareklámot, 3 millió 985 ezer forint bruttó értékben. Mi csak közvetítők vagyunk. A 2013-as évben szintén volt ugyanilyen közvetítői árbevételünk. Kérdésünk a következő: cégünkre is vonatkozik-e a reklámadó, kell-e nekünk is bevallást tenni és adót fizetni? Köszönettel várjuk sürgős válaszukat.

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A reklámadó-törvény azt írja, hogy amennyiben a reklám közzétevőjétől nincs nyilatkozatom, akkor a reklám megrendelője havonta, a reklám közzétételéről szóló számla, számviteli bizonylat kézhezvételét követő hónap 20. napjáig köteles az általa megrendelt reklám-közzétételi adót összesítve bevallani és megfizetni. Sajnos itt nem látok arra utalást, hogy az augusztus 15-e előtti és utáni teljesítésekre ez hogyan vonatkozna. A Google-tól havi forgalom esetén egy dabab számlát kapok, amit hó végén 30-ával, vagy 31-ével tudok lekérni, és kinyomtatni. A részletezőben meg tudom mondani, hogy melyik teljesítés volt augusztus 15-e után. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a teljes havi Google-számla 2,5 millió forint feletti része adózik 20 százalékkal, vagy csak az augusztus 15-e utáni teljesítésnél kell figyelembe venni a 2,5 millió forintot? Válaszukat előre is köszönöm.

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Adózóna! Még az nem világos a reklámadó kötelezettséggel kapcsolatban, hogy a "saját járművön, ingatlanon, nyomtatott anyagon elhelyezők" milyen csoportba tartoznak? Ők megrendelők, vagy közzétevők? Illetve, ha például megrendelők, akkor ha már 08.15-e előtt fent van a reklám például az ingatlanon vagy az autón, akkor is adóköteles? És ha igen, mi az adó alapja? Ez a kategória még nem egyértelmű nekem. Szíves válaszukat előre is köszönöm.

Reklámadó: holnap élesedik Cikk

Augusztus 15-étől reklámadót kell fizetni a reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után a médiavállalkozásoknak, a kiadóknak, a szabadtéri reklámhordozók használóinak, az internetes reklámok közlőinek.

Reklámadó bevallás nullásan Kérdés

Tisztelt Cím! Köszönöm az előzőekben kapott választ.(Reklámadó Facebook-hirdetés után). Pontosításra volna szükségem, tekintettel az alábbiakra: amennyiben a közzétevő személy, szervezet a nyilatkozattételi kötelezettségének nem tesz eleget (pléldául Facebook) , akkor a reklám közzétételének megrendelője (adóalany) havonta, a reklám közzétételéről szóló számla, számviteli bizonylat kézhezvételét követő hónap 20. napjáig köteles az általa megrendelt reklám-közzététel utáni adót összesítve bevallani és megfizetni. Ezen esetben a reklám közzétételének megrendelőjének (adóalanynak) nem kell alkalmazni az adókötelezettség teljesítése során a Ratv. 7. § (1)-(8) bekezdéseiben és a 9. §-ban foglaltakat. Márpedig éppen a 7. § egyik pontja ad felmentést a nullás bevallás alól.... Nem világos a jogalkotó szándéka, de úgy tűnik, ha nem kapunk nyilatkozatot, pont akkor kell havonta a nullás bevallást benyújtani. Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Czotter Kati

Reklámadó Facebook-hirdetés után Kérdés

Tisztelt Cím! Élelmiszer-kereskedelmi cég vagyunk, havi 5-6 alkalommal a Facebook oldalon hirdetésünk jelenik meg, körülbelül 5-15 ezer forint értékben összesen. Minden alkalomról számlát kapunk email-ben, az áfabevallásban az EU-s szolgáltatásoknál külön jelentem. Keletkezik emiatt cégünknek reklámadó-fizetési és -bevallási kötelezettsége? Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Czotter Kati

Mit értünk saját célú reklám közvetlen költségén? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk nem reklámtevékenységgel foglalkozik, csak a tevékenység során használt saját tehergépkocsikon van elhelyezve saját célú reklám. A saját gépjárművön elhelyezett reklámnál (felmatricázott gépjárművek) a bevallás során milyen közvetlen költséget kell figyelembe vennem, ha ezek a reklámanyagok a gépjárműveken 2013. évnél korábban lettek elhelyezve? Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel: JL

Reklámadó-előleg: bevallás, befizetés, kinek, mennyit és mikor? Cikk

Közeledik az új adónem, a reklámadó bevallásával, megfizetésével kapcsolatos első kötelezettségek határideje.

Reklámadó: így kell elkészíteni a nyilatkozatot Cikk

A reklámadóval érintetteknek a napokban kell elkészíteniük az adókötelezettséggel kapcsolatos nyilatkozatukat. Mi szerepeljen ezen, hogyan kell értelmezni az előírásokat? Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla adószakértő könyvvizsgálónk válaszolt.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Június végén életbe lépett a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb számlarendelete. Bőven van még mit mazsolázni a márciusban hatályba lépett új Polgári törvénykönyvből. Folyamatosan érkeznek olvasóinktól arra vonatkozó kérdések, hogyan úszhatják meg a társaságok ügyvezetője, hogy sokszorozódjon a járulékfizetési kötelezettségük, ha különböző jogviszonyokban látják el a feladataikat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs