77 találat a(z) regisztrációs adó cimkére

Közel 100 ezer forinttal több lehet az átirási illeték autóvásárlásnál Szakértői Kommentár

Az elmúlt hónapokban az áfa és jövedéki adó emelése, az olaj drágulása és a forint mélyrepülése miatt történelmi csúcsra ugrott a benzinár hazánkban, az autózás azonban nem csak a literenként 450 forintos üzemanyag miatt drágul 2012-ben.

Az átírási illetékről és regisztrácisó adóról szóló hírek mozgatták a használtautó piacot Cikk

Bár a regisztrációs adó kedvezőbbé válik, ez a pozitív változás csak akkor éreztetheti majd igazán a hatását a használtautó-piacon, ha az euró árfolyamát sikerül jóval 300 forint alatt stabilizálni. A Használtautó.hu szerint a jelenlegi árfolyamrekordok időszakában azonban erre kevés esély mutatkozik, a piac összességében jó esetben is a csak tavalyihoz hasonló, mérsékelt forgalomra számíthat.

Külföldről behozott autók: most az áfával trükköznek Cikk

Az adóhivatal csaknem ötven büntetőeljárást kezdeményezett az utóbbi időszakban azokkal az adócsalókkal szemben, akik nem fizették meg az adót a külföldről behozott autók után - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

Adóváltozások 2012: mibe kerül az autótulajdonosoknak? Szakértői Kommentár

Az elfogadott jövő évi adótörvény-változások nemcsak a gépjármű tulajdonosokat, a cégeket és a kereskedőket is érintik. A legkedvezőbbnek tűnő változás, hogy jövőre radikálisan csökken a regisztrációs adó mértéke. Minden kategóriában alacsonyabb lesz az adó 2012. január 1-jétől.

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Regisztrációs adó: van, aki harmadával is többet fizethet januártól Cikk

Kevesebbet adóznak januártól azok az autótulajdonosok, akik most a legtöbb regisztrációs adót fizetik, de lesz akinek 30 százalékkal többet kell fizetnie 2012-ben.

Matolcsy György benyújtották az adócsomagot Cikk

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter benyújtotta pénteken az Országgyűlésnek az egyes adótörvényeket módosító javaslatot.

Origo: eddig nem ismert adóemelések jöhetnek Cikk

A 2012-es költségvetési tervezetből kiderül, hogy a kormány a korábban bejelentett lépéseken túl is tervez további adóemeléseket a regisztrációs adónál, a gépjárműátírás utáni illetékfizetésnél és az üzleti ajándéknál – írja az Origo.

Regisztrációs adó és szlovák rendszám: milyen kiskapu van? Cikk

A szlovák rendszámmal kapcsolatos hercehurcát egyetlen húzással meg lehet úszni és a hatóságok sem tehetnek sok mindent. Rossz esetben azonban igen kemény szankciókra számíthat az érintett − aki eredetileg csak a regisztrációs adóján akart spórolni. Megoldást egy működő szlovákiai cég nyújthat.

Magyar vagy küföldi rendszám: melyik éri meg? Cikk

A regisztrációs adóval kapcsolatos átmenetei amensztia kapcsán felmerül a kérdés: érdemes lecserélni a külföldi rendszámot magyarra? A kérdést a Csurgay Ügyvédi Iroda munkatársai tisztázzák.

Regisztrációs adó: július 14-től már él az amnesztia Cikk

Mikortól lehet a gépjármű magyarországi forgalomba helyezését bonyolító eljárását elindítani úgy, hogy a tulajdonos részesülhessen az 50 százalékos, regisztrációs adóban érvényesíthető kedvezményben? Szakértőnk válaszol.

Kevesebbet kell adózni használt autó után - új törvénymódosítás Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. A módosítás a benyújtott törvényjavaslatnak megfelelően az avultatási skála változtatását, valamint módosító indítvány elfogadásával a jelenleg külföldi rendszámmal ellátott, ám magyar utakon használt gépjárművek magyarországi regisztrálását ösztönző átmeneti kedvezményt (az egyébként fizetendő regisztrációs adó felét kell csak megfizetni), tartalmazza, ugyanakkor nem változott a regisztrációs adótétel. Mi változott még?

Regisztrációs adó: leggyakoribb kérdések és válaszok Cikk

Az Országgyűlés 2011. július 4-én megszavazta a regisztrációs adóról szóló törvény módosításait. Íme a leggyakoribb kérdésekre adott válaszok. A kérdések tisztázásában a Csurgay Ügyvédi Iroda segít.

Elengedik a regisztrációs adó felét, de több feltétele van Kérdés

Mit kell tudni a regisztrációs adóval kapcsolatos amnesztiáról? Olvasói kérdésre, a Csurgay Ügyvédi Iroda, az Adózóna partnere válaszol.

Regisztrációs adó és amnesztia: változott a törvény Cikk

A parlament döntött, változik a regisztrációs adóról szóló törvény.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áttérés, kataátalány

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close