84 találat a(z) regisztrációs adó cimkére

Adócsomag: a kormánypártiak sem sokat változtathatnak Cikk

Mindössze két kormánypárti módosítást támogatott a jövő évi adótörvényekhez benyújtott képviselői indítványok közül hétfői ülésén a parlament gazdasági és informatikai bizottsága.

Így változna a motorkerékpárok regisztrációs adója Cikk

Módosítaná a kerékpárok regisztrációs adóját Aradszki András KDNP-s képviselő az adócsomaghoz benyújtott indítványa szerint.

Újabb részletek szivárogtak ki az adócsomagból Cikk

A szörpökre is kivetik a csipszadót, a bankok pedig egy újabb egyszeri adót kapnak az adócsomag kiszivárgott tervezete szerint. A családoknál 45 milliárd forinttal többet hagyna a kormány a családi adókedvezmény kiterjesztésével, és ingyenes lehet a bankkártyás vásárlás.

A legtöbb autót érintheti a regisztrációs adó Szlovákiában Cikk

Az elektromos és hibrid meghajtású autók kivételével minden személygépkocsira vonatkozhat az új regisztrációs adó, amelynek bevezetését a jövő évtől tervezi a szlovák kormány - adta hírül saját információkra hivatkozva a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap csütörtökön.

Így módosítanák az adótörvényeket Cikk

Akinek nincs egészségbiztosítása, az az év elejétől visszamenőleg köteles lesz egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni, és megszűnik a gyógyszertári szolidaritási díj is - egyebek mellett ezt tartalmazza az egyes adózási törvények módosításáról címet viselő törvénytervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.

Regisztrációs adót terveznek Szlovákiában Cikk

Regisztrációs adó bevezetését tervezi a luxus és a felső közép kategóriába tartozó személygépkocsikra a leendő szlovák kormány - adta hírül a pénzügyminiszteri poszt várományosa, Peter Kazimír közlését megerősítve a Hospodárské Noviny, szlovák gazdasági napilap pénteken.

Többe kerül a használt autó, mint az új Cikk

Az autóvásárláshoz kapcsolódó terhek tehát az új gépkocsik esetében inkább csökkentek, míg a használtautóknál emelkedtek. A fenntartásnál ugyanakkor nincs ilyen jellegű differenciálás: a kocsi korától függetlenül többet fizetünk az idén, mint tavaly, ha autózni akarunk, s ez nem csak a csúcsra járó üzemanyagárakkal magyarázható.

Közel 100 ezer forinttal több lehet az átirási illeték autóvásárlásnál Szakértői Kommentár

Az elmúlt hónapokban az áfa és jövedéki adó emelése, az olaj drágulása és a forint mélyrepülése miatt történelmi csúcsra ugrott a benzinár hazánkban, az autózás azonban nem csak a literenként 450 forintos üzemanyag miatt drágul 2012-ben.

Az átírási illetékről és regisztrácisó adóról szóló hírek mozgatták a használtautó piacot Cikk

Bár a regisztrációs adó kedvezőbbé válik, ez a pozitív változás csak akkor éreztetheti majd igazán a hatását a használtautó-piacon, ha az euró árfolyamát sikerül jóval 300 forint alatt stabilizálni. A Használtautó.hu szerint a jelenlegi árfolyamrekordok időszakában azonban erre kevés esély mutatkozik, a piac összességében jó esetben is a csak tavalyihoz hasonló, mérsékelt forgalomra számíthat.

Külföldről behozott autók: most az áfával trükköznek Cikk

Az adóhivatal csaknem ötven büntetőeljárást kezdeményezett az utóbbi időszakban azokkal az adócsalókkal szemben, akik nem fizették meg az adót a külföldről behozott autók után - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

Adóváltozások 2012: mibe kerül az autótulajdonosoknak? Szakértői Kommentár

Az elfogadott jövő évi adótörvény-változások nemcsak a gépjármű tulajdonosokat, a cégeket és a kereskedőket is érintik. A legkedvezőbbnek tűnő változás, hogy jövőre radikálisan csökken a regisztrációs adó mértéke. Minden kategóriában alacsonyabb lesz az adó 2012. január 1-jétől.

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Regisztrációs adó: van, aki harmadával is többet fizethet januártól Cikk

Kevesebbet adóznak januártól azok az autótulajdonosok, akik most a legtöbb regisztrációs adót fizetik, de lesz akinek 30 százalékkal többet kell fizetnie 2012-ben.

Matolcsy György benyújtották az adócsomagot Cikk

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter benyújtotta pénteken az Országgyűlésnek az egyes adótörvényeket módosító javaslatot.

Origo: eddig nem ismert adóemelések jöhetnek Cikk

A 2012-es költségvetési tervezetből kiderül, hogy a kormány a korábban bejelentett lépéseken túl is tervez további adóemeléseket a regisztrációs adónál, a gépjárműátírás utáni illetékfizetésnél és az üzleti ajándéknál – írja az Origo.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Folyamatos munkarend (megszakítás nélküli)

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1