159 találat a(z) részvény cimkére

Osztalék kalkulátor 2015 Kalkulátor

Mit számol a kalkulátor? Az osztalék-kalkulátor a fizetendő közterheket, valamint a nettó jövedelmet számítja ki a személyi jövedelemadó (szja) kötelezettség szempontjából kizárólag a belföldi (magyarországi) illetőségű, ehoköteles magánszemély osztalékként adóköteles belföldről (Magyarországról) vagy külföldről származó bevétele, illetve osztalék címén kifizetett, de egyéb jövedelemként adóköteles külföldről származó bevétele esetében.

Öröklés útján szerzett részvények eladása utáni adózás Kérdés

2006-ban magyar részvényeket örököltem, amelyek eladását tervezem. Ebben az esetben, hogyan kell megállapítani a szerzési értéket? Hogyan képződik az árfolyamnyereség vagy -veszteség? Mi az adóalap? Milyen adókat kell megfizetni?

Figyelem! Így igényelheti vissza a kamatadót Cikk

A 2013. augusztus 1-jét megelőzően megszerzett kamatjövedelem összevonható a tőzsdei veszteségekkel, vagyis csak az egyenleg után kell megfizetni a 16 százalék kamatadót és az augusztustól bevezetett 6 százalék egészségügyi hozzájárulást (ehót). Az összevonási szándékról az érintettnek az év végéig nyilatkoznia kell bankjának, pénzügyi szolgáltatójának.

Több elektronikusan előállított részvény lehet Cikk

A jövőben a zrt-k áttérhetnek dematerializált részvényről nyomdai úton előállítottra, emiatt nőhet az előbbiek népszerűsége - írja a vg.hu.

Zrt. részvény adás-vétel szja bevallás Kérdés

A kérdésem a következő lenne. Egy zrt-ben részvénytulajdonos, eladja részvényeit egy másik tulajdonosnak a zrt-n belül. A részvényeit névérték alatt adta el, tehát az értékesítéskori jövedelem alacsonyabb a beszerzéskor megfizetett értéknél. A részvényekhez vásárlás utján (korábbi tagok részvényeit) jutott hozzá. A kérdésem az szja bevalláshoz kapcsolodik , szerepeltetni kell-e a bevallásban a részvényekért kapott pénzt ha az eladásból nem keletkezett jövedelem . A magánszemély a zrt-ben dolgozik .

Külföldi cégtől kapott részvény Kérdés

Tisztelt Szakértő!Néhány munkavállalónknak a külföldi anyavállaltunk részvénycsomagot szeretne adni. A részvényekkel a munkavállaló teljes mértékben rendelkezhet. A részvényeket juttató cég a külföldi vállalkozás lesz. A részvények értékét a magyar munkáltató megtéríti a külföldi cégnek, de nem veszi meg a részvényeket a külföldi cégtől. Kérdésem, hogy ebben az esetben a magyar munkáltató kifizetővé válik-e, valamint milyen adó és járulékterhek merülnek fel egy ilyen részvénycsomag juttatás esetén?

Az osztalékadó négyszeresét is fizethetik a póruljárt részvényesek Cikk

A Fővárosi Bíróság szeptemberi jogerős ítéletében megsemmisítette a Magyar Telekom 2008-ban hozott döntését az osztalék kifizetéséről, mint ahogy a 2008. évi rendes közgyűlésen hozott többi határozatot is. A társaság fellebbezett ugyan a jogerős ítélet ellen, de ezt túl későn, az előírt határidő után két nappal postázták. A részvényeseknek ezek után vagy vissza kell fizetniük az osztalékot, vagy önellenőrzés keretében kifizetni a majd négyszeres adókülönbözetet. Megkérdeztük, mit szól mindehhez a Magyar Telekom és mit gondol erről az APEH. A Fővárosi Bíróság szeptemberi jogerős ítéletében megsemmisítette a Magyar Telekom 2008-ban hozott döntését az osztalék kifizetéséről, mint ahogy a 2008. évi rendes közgyűlésen hozott többi határozatot is. A társaság fellebbezett ugyan a jogerős ítélet ellen, de túl későn, az előírt határidő után két nappal postázták.

Az APEH válaszol: bevallás, osztalék, adójóváírás Cikk

Nyugdíjasként több évig kiadtam lakásomat, mely után 20 százalék adót fizettem, de 2007-től nincs lakáskiadásból származó jövedelmem. Kell-e nullás adóbevallást készítenem, vagy nem is kell beküldenem APEH felé semmit? Kell-e személyi jövedelembevallást beadnom, ha nyugdíjasként a tőzsdei részvényeim után 2007 évben osztalékot kaptam, melyből a 10 százalék forrásadót a kifizető levonta? Ha a munkavállaló munkabéréből kiszámítható, hogy csak részarányosan jár neki az adójóváírás, akkor tehet-e a munkavállaló nyilatkozatot adójóváírás érvényesítéséről?

Közalkalmazotti kölcsön, részvény utáni adózás, családi adókedvezmény átruházása Cikk

Köztartozásnak számít-e a közalkalmazottként felvett kölcsön? Átruházható-e a családi adókedvezmény? Milyen szabályokat kell figyelembe venni, ha valaki külföldön lottózik?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó - csed összege

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Családtámogatási ellátás illetékesség meghatározása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Adómentes vagy áfás?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink