53 találat a(z) prémium cimkére

Prémiumelőleg Kérdés

Cégünk 2018. július 01-jétől Hűség prémiumot vezet be, melynek mértéke a cégnél eltöltött idő függvényében kerül megállapításra. A prémium összeg előre havi bontásban, előleg jogcímként kerül kifizetésre a munkavállalók részére. Havi kifizetett összeg mértéke: bruttó 23 500-55 000 forint között alakul. Ennek kifizetéséhez a munkavállaló munkaszerződés-kiegészítés aláírásával vállalja, hogy 365 napon belül munkaviszonyát nem szünteti meg. Amennyiben igen, úgy az addig kifizetett nettó összeget kamatmentesen vissza kell fizetnie. Kérdésem a következő: a munkavállaló aláírja a munkaszerződés-kiegészítést, vállalva a feltételeket, de 10 hónap múlva megszünteti a munkaviszonyát. Az aktuális bérből a prémium előlegnek csak egy részét tudjuk visszavonni, a fennmaradó összeget készpénzben befizeti a pénztárba. Van arra lehetőség, hogy a készpénzben visszafizetett összeg járulékait a cég visszaigényli? Ha igen, milyen formában?

Az ukrán kormány megtiltotta az állami vállalatoknak a nagy összegű prémiumokat Cikk

Megtiltotta az ukrán kormány szerdai ülésén hozott határozatában az állami vállalatoknak, hogy jutalomként nagy összegű bónuszokat fizessenek alkalmazottaiknak az ország jelenlegi gazdasági helyzetében.

2017. évi fogászati prémium Kérdés

2017. év végén a fogászati vállalkozások prémiumként 3 millió forint egyszeri juttatást kaptak, azonban sokaknak csak január elején jelent meg a bankszámlájukon a pénz. Viszont a juttatás még a 2017. évre szólt. Kérdésem az, hogy ezt az összeget melyik évre, 2017-re vagy 2018-ra kell könyvelni és bevételként figyelembe venni? Különösen érdekes ez abban az esetben, ha a vállalkozás mikrogazdálkodói számvitelt vezet. A válaszokat előre is köszönöm.

Teljesítmény értékelése és prémium Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkahelyem bevezetett egy néhány elemből álló teljesítményértékelési rendszert, amiből évente több is van. A prémium kifizetéséhez (mely a százalékos teljesítményhez képest kb. 0-4 havi összegig terjedhet) meg van határozva, hogy a cégnek milyen eredményt kell elérnie. A mérték és a kifizetés tehát a teljesítményhez és a céghez egyaránt kötött. Jogszerű kifizetést vagy a prémium megállapítását olyan feltételhez kötni, ami nem is függ a dolgozótól? Köszönöm.

Nyugdíj idén vagy januártól? Számoljon, mi éri meg jobban! Cikk

Az év vége előtt a nyugdíjra jogosultak közül sokakban felvetődik: ha már decemberben is rendelkezik a nyugdíjazáshoz szükséges jogosultsági feltételekkel, már az idén vegye igénybe az öregségi nyugdíjat, vagy inkább nyugdíj jövő évi megállapításával jár jobban?

Jár-e nyugdíjkiegészítés és prémium a IX. hóban elhunyt nyugdíjasnak? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jár-e nyugdíjkiegészítés és nyugdíjprémium a 2017. IX. 10-én elhunyt öregségi nyugdíjas egyetlen lányának/örökösének? Amennyiben igen, kihez/hová kell benyújtani a kérelmet és milyen iratot kell csatolni a kérelemhez? Kérjük, hogy válaszát a kormányrendelet idevágó részének megjelölésével szíveskedjék megadni! Előre is köszönettel: az elhunyt nyugdíjas hozzátartozója

Nyugdíjemelés, prémium, egyszeri juttatás: itt vannak a részletek Cikk

Ki kap emelt összeget és mennyit a nyugdíjasok és más ellátásban részesülők közül novemberben? Október 31-én megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjak novemberi emelésről, valamint az úgynevezett nyugdíjprémium és egyes más ellátások után járó egyszeri juttatásról szóló kormányrendelet. A járandóság folyósítása a többségnél automatikus, de vannak, akiknek kérelmezniük kell.

Nyugdíjprémium is jöhet év végén – ígéri az államtitkár Cikk

Idén először – az emelésen kívül – valószínűleg prémiumot is kaphatnak a nyugdíjasok – közölte Banai Péter Benő. A Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára a Világgazdaságnak adott interjúban.

Elszámolás/beszámítás közös megegyezés esetén Kérdés

Tisztelt Dr. Kéri Ádám ügyvéd úr, szíves és gyors válaszát ezúton is köszönöm. A válasza kapcsán azonban az alábbi kérdéseim merült fel: Tételezzük fel, hogy a munkáltató csak a levonásmentes munkabéren felüli munkabér terhére élne beszámítással, és a beszámításhoz a munkavállaló is kifejezetten hozzájárul. Ha a munkáltató igénye nem a munkaviszonnyal függ össze, hanem a munkáltató igénye egy, a közöttük létrejött polgári jogi megállapodáson alapul, akkor is van lehetőség beszámításra? A beszámítás szabályainak betartása mellett, lehet beszámítással élni például: prémiummal szemben is? Szíves válaszait köszönöm, tisztelettel:

Prémium a leadott kilók után Cikk

Több alkalmazottját sikerült fogyókúrára bírnia egy kínai kisvállalat főnökének azzal, hogy jutalmat ajánlott fel minden kiló leadása után.

Utólag kifizetett prémium nyugdíjba ment munkavállalónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónknak 2016. december 30-án szűnt meg a munkaviszonya, december 31-étől öregségi nyugdíjban részesül. A 2016-os év értékelése után, erre a (nem nyugdíjas) időszakra tekintettel prémiumot fizetünk neki 2017 márciusában. Kell-e a kifizetett összegből pénzbeli egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot levonnunk? A Tbj. 18. § (5) bekezdése, a 25.§ és a hozzá tartozó rendelet 5/C § (2) bekezdése alapján ez számomra nem világos.

Munkabér módosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy termelőüzemben a 2016. évben a fizikai dolgozók munkabére meghaladta a minimálbért. A munkáltató ösztönzési rendszert akar bevezetni, mely a teljesítmény mérését, a munkához való hozzáállást stb. mérné. Megteheti-e a munkáltató, hogy a munkaszerződéseket közös megegyezéssel úgy változtatja meg, hogy az alapbér a minimálbér legyen, és a teljesítménytől függően premizálja a dolgozókat minden hónapban?

Ennyi lehet a szocho öt év múlva – Prémium a NAV dolgozóinak Cikk

Hat év alatt több mint a felével, 15,5 százalékkal csökkenhet a tavalyi évben még 27 százalékos, idén januártól pedig 22 százalékos szociális hozzájárulási adó mértéke – emelte ki sajtótájékoztatón Tállai András. Az államtitkár szólt arról is, hogy 4 százalékkal túlteljesült a kiemelt adónemekből várt bevételi előirányzat, így prémiumot kaptak az adóhatóság dolgozói. Akik tavaly december 31-éig megkérték az online pénztárgép használatához szükséges kódot, azok számára a kormány megteremti a lehetőségét, hogy igénybe vehessék az 50 ezer forintos állami támogatást.

Karácsonyi jutalom: kötelező-e, ha korábban is adott a munkáltató? Cikk

"A munkáltatónál évek óta bevett szokás, hogy pulykapénzt kapunk. November végén bejelentette a munkáltató, hogy idén ne számítsunk rá. A cég virágzik, árbevétele kiemelkedő. Jól gondolom, hogy ez így nem jogszerű eljárás?" – kérdezi olvasónk.

Visszavont prémium: döntött a Kúria, vizsgálni kell a körülményeket Cikk

A munkáltató a határozott idejű munkaszerződés lejárta előtt megszüntette a munkavállaló munkaviszonyát. A felek közti távolléti díjjal és prémiummal kapcsolatos vitája a Kúrián kötött ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Beépitett telek áfavonzata

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink