55 találat a(z) podcast cimkére

Az Adózóna válaszol: társasházak számviteli sajátosságai Cikk

Milyen beszámolókészítési és könyvvezetési sajátosságokat ír elő a társasházaknak a 479/2016. kormányrendelet? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: magánszemély külföldi jövedelmének adózása Cikk

Milyen fő feltételeket, szabályokat kell szem előtt tartania a magánszemélynek a külföldről szerzett jövedelem adózásánál (munkabér, önálló tevékenység jövedelme, osztalék, kamat stb.)? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: társasházak adózási sajátosságai Cikk

A társasház sajátos jogalanyiságát figyelembe véve érdemes áttekinteni, milyen jogszabályok érvényesek és milyen fő szabályokat érdemes szem előtt tartani a társasházközösség adófizetési kötelezettségének meghatározása során. Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: adóügyi illetőség az Szja tv. szempontjából Cikk

Milyen szerepet töltenek be és milyen fő rendezőelvek mentén a nemzetközi modellegyezmények a kettős adóztatás elkerülésében? Miért fontos a létérdek központja mint alapfogalom megismerése a magánszemély szempontjából? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: miként kerül megállapításra a nyugellátás? Cikk

Hogyan befolyásolja a szolgálati idő és a kereset a nyugellátás összegét? Mit tehet a minimálbéres egyéni vállalkozó vagy a kisadózó, hogy nyugdíja megfelelő mértékű legyen? Mitől függ az öregségi nyugdíj összege? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a nemzetközi adózás alapelvei Cikk

A nemzetközi adózás alapelveiről, mechanizmusairól, a modellegyezmények kettős adóztatás elkerülésében betöltött szerepéről Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: vadon gyűjtött termékek értékesítésének speciális szabályai Cikk

Milyen adófizetési és bevallási kötelezettsége van a magánszemélynek, illetve a felvásárlónak a vadon gyűjtött termékek felvásárlónak történő értékesítése során? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kiegészítő tevékenység fogalma Cikk

Kit tekinthetünk kiegészítő tevékenységet folytatónak a Tbj. szerint? Ki minősül saját jogú nyugdíjasnak? Mi történik akkor, ha szünetel a nyugellátás? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: közös tulajdon értékesítése és hasznosítása Cikk

Milyen költségelszámolási lehetőségek vannak az ingatlanpiaci értékesítés és hasznosítás során, ha egy ingatlannak több tulajdonosa van? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 10. rész: az új katatörvényről egy év távlatában Cikk

Az új katatörvény 2022 nyarán került bevezetésre. Mit gondolnak a szakértők az új katatörvény bevezetéséről, milyen gyakorlati tapasztalatokról tudnak beszámolni? A mikrofonnál: Lepsényi Mária adószakértő és Szipszer Tamás adótanácsadó.

Az Adózóna válaszol: a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony Cikk

Milyen esetekben indokolt munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesíteni? Társadalombiztosítási szempontból milyen biztosítási kötelezettséget jelent? Mire érdemes figyelni a gyakorlatban, mit mond a jogszabály (Tbj.) az egyes jogviszonyok esetében? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: ingatlan-bérbeadás – mire figyeljen a magánszemély? Cikk

Milyen adófizetési és bejelentési kötelezettségei vannak az ingatlan magánszemély bérbeadójának, illetve bérlőjének a bérleti díj, rezsiköltség, közös költség után? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: ki minősül társas vállalkozónak a Tbj. szerint? Cikk

Mikor tekinthető társas vállalkozónak egy társas vállalkozás tagja? Mit mond ebben a kérdésben a Tbj.? Mit érdemes szem előtt tartani a gyakorlatban az egyes jogviszonyok esetében? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: magánszálláshely-szolgáltatás adózása Cikk

Milyen adózási lehetőségei vannak a magánszemélynek a szálláskiadásból származó bevétele után? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: saját készítésű termékek adózása Cikk

Milyen adózási mód alá esik, ha saját gazdaságból vagy nem saját gazdaságból termelt alapanyagból készítünk termékeket, és azokat szeretnénk értékesíteni? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vagyoni hozzájárulás és számlázása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Nyugdíjemelés feltételei nők 40 nyugdíj esetén

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3