56 találat a(z) podcast cimkére

Az Adózóna válaszol: számlák kontírozása Cikk

Mi minősül elektronikus számlának, miben különbözik ettől a távnyomtatású bizonylat? Mit mond a jogszabály a számlák nyilvántartásáról, kontírozásáról az egyes számlatípusok esetén? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: tőkeleszállítás – számviteli kérdések Cikk

A tőkekivonás és a tőkekivonáshoz kapcsolódó tőkeelemek arányos részének kivonási kötelezettsége számviteli törvényben, valamint a „sajáttőke-megfelelésre” vonatkozó polgári törvénykönyvben előírt szabályait – osztalékfizetésre és tőkekivonásra vonatkozó konkrét példa szemléltetésével – Kis Gábor a Finacont Kft. adó- és számviteli partnere ismerteti.

Az Adózóna válaszol: új felszámolási szabályok Cikk

Mekkora tartozástól indítható felszámolás? Mennyibe kerül a felszámolás elindítása? Hogyan lesz a kényszertörlésből felszámolás? Hitelezőként mit tehetünk egy felszámolás során? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Az Adózóna válaszol: dolgozói ajándékok adózása Cikk

Munkaviszonyból származó jövedelemnek számít-e az ajándék? Mit érdemes szem előtt tartania a munkáltatónak a dolgozó részére adott ajándék esetében adófizetési kötelezettség szempontjából? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 5. rész: ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás az áfában Cikk

Milyen szolgáltatások minősülnek ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásnak, általános forgalmi adó szempontjából milyen szabályokat érdemes figyelembe venni a gyakorlatban?

Az Adózóna válaszol: export láncügyletek Cikk

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a harmadik országba kiszállításra kerülő termékek vám- és áfaszabályaival kapcsolatban? Tüske Zsuzsanna vámszakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a közhasznúság feltételei Cikk

Mit mond a jogszabály a közhasznú jogállásról, milyen feltételek esetén minősül egy szervezet közhasznú szervezetnek? Greff Magdolnát, a Finacont Kft. okleveles adószakértőjét hallhatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 4. rész: a helyszíni ellenőrzés Cikk

A tartalomból: a helyszíni ellenőrzések kiemelt helyet foglalnak el az adóhatóság ellenőrzési tevékenységében. Beszélgetésünkben szakértőink a NAV helyszíni ellenőrzéseiről, e körben az adózók jogairól, kötelezettségeiről és a revíziók lefolytatásáról folytatnak eszmecserét, felvillantva egy-egy érdekességet is az egyes ügyek revíziókra történő kiválasztása terén.

Az Adózóna válaszol: láncértékesítések specialitásai Cikk

Áfafizetési kötelezettség szempontjából milyen speciális szabályai vannak az import beszerzésekkel összefüggő láncügyleteknek? Tüske Zsuzsanna vámszakértőt hallhatják, aki konkrét példa szemléltetésével ad választ a kérdésre.

Az Adózóna válaszol: fejlesztési tartalék képzése, feloldása Cikk

A fejlesztési tartalék mint előrehozott értékcsökkenés számviteli értelmezését, a fejlesztési tartalék képzésének és felhasználásának, feloldásának feltételeit, szabályait Kis Gábor a Finacont Kft. számviteli és adótanácsadó szakértője ismerteti.

Az Adózóna válaszol: a 42-es vámeljárás Cikk

Mikor és miért célszerű az az úgynevezett 42-es eljáráskóddal végzett adófelfüggesztéses vámjogi szabadforgalomba helyezést választani?

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 3. rész: ingatlanáfa-változások 2023-tól? Cikk

Milyen változások várhatóak az új építésű ingatlan, valamint az építési és szerelési szolgáltatás Áfa tv. szerinti értelmezésében 2023. január 1-jétől az eddigi gyakorlathoz képest?

Az Adózóna válaszol: ingatlan és ingó értékesítése Cikk

Közeledik az év vége. Mire érdemes adózási szempontból figyelni az ingatlan, illetve ingó eszköz értékesítése esetén? Lepsényi Mária adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a szemüveg mint juttatás Cikk

Mit mond a jogszabály, milyen esetekben, milyen formában és milyen feltételek mellett adhat a munkáltató adómentesen szemüveget munkavállalója számára? Greff Magdolnát, a Finacont Kft. okleveles adószakértőjét hallhatják.

Az Adózóna válaszol: hibrid/környezetkímélő autók – számviteli, adózási kérdések Cikk

Elszámolható-e értékcsökkenés, és ha igen, milyen mértékben a pénzügyi lízing keretében beszerzett környezetkímélő vagy elektromos meghajtású, illetve hibrid hajtású személygépjárművek esetében? Milyen adózási következményekkel számolhatunk környezetkímélő személygépkocsik üzemeltetése során? Kis Gábort, a Finacont Kft. adó- és számviteli tanácsadási partnerét hallhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban tőkeemelés illetékkérdése

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

EPR-díj könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3