28 találat a(z) panasztörvény cimkére

Panasztörvény Kérdés

Panaszbejelentési kötelezettség egyéni vállalkozó könyvelő esetén Kérdés

Az új visszaélés-bejelentési törvény gyakorlati szemmel Cikk

A Magyar Közlönyben 2023. május 25. napján kihirdetésre került a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (Panasztörvény), amellyel a magyar jogba átültetésre került az uniós jog megsértését bejelentő személyek védelméről szóló 2019/1937 irányelv, azaz a „Whistleblowing” irányelv (Irányelv). Szabályozásra került a belső visszaélés-bejelentő rendszer, amely lehetővé teszi a munkavállalóknak (ideértve a jövőbeli és volt alkalmazottakat is), szerződéses partnereinek, tulajdonosainak, hogy a cégnél működő rendszerben visszaélésre vonatkozó információt jelentsenek be.

Panasztörvény Kérdés

Panasztörvény hatálya Kérdés

Panasztörvény vagy bejelentővédelmi törvény: amit érdemes tudni róla Cikk

Napjainkban már elengedhetetlen a vállalatok és egyéb intézmények számára, hogy megadják a lehetőséget munkavállalóiknak és partnereiknek a lehetséges szabálytalanságok és a korrupció elleni fellépésekre. Ezt szolgálja a 2023. május 25-én megjelent Magyar Közlönyben a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény („bejelentővédelmi törvény”, „panasztörvény”), más néven a „Whistleblowing”. A BDO Magyarország legal tanácsadás szakértői összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat a kezdetektől az EU-irányelven át a panasztörvényig.

Panasztörvény: ilyen feladatokat ró egy könyvelőirodára a jogszabály Cikk

Kérném ha lehetséges, lépésről lépésre leírni, a „Panasztörvény” gyakorlati alkalmazását, mivel a könyvelő kft. 2 fős, mindketten ügyvezetők, alkalmazotti státuszban vannak! – kérte olvasónk, dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő összegyűjtötte a visszaélés-bejelentési rendszer kiépítésével kapcsolatos feladatokat.

Panasztörvény Kérdés

Panasztörvény Kérdés

Panasztörvény Kérdés

Panasztörvény: kikre vonatkozik? Cikk

Kikre vonatkozik az Országgyűlés által május 23-án elfogadott úgynevezett panasztörvény? A Mazars sajtóközleményéből kiderül.

Panasztörvény: többletterhet ró az ügyvédekre? Cikk

Az Országgyűlés elfogadta az ún. „panasztörvényt", amely május végén 2023. évi XXV. számon kihirdetésre is került. Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) azonban hírlevelében kiemeli, hogy jó hír, hogy a jogszabály várhatóan nem ró majd plusz terhet az ügyvédi tevékenységet folytatókra.

Törölné a panasztörvényből a Novák Katalin által kifogásolt részt az Országgyűlés Cikk

A törvényalkotási bizottság (TAB) csütörtöki ülésén javasolta a köztársasági elnök által vitatott rész törlését a panasztörvényből – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink