21 találat a(z) pénztárgépek cimkére

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatás Esemény

Pénztárgépek cseréje: 30 nap türelmi időt ad a NAV Cikk

Harminc nap türelmi időt kapnak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember elsejétől 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy az üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.

Pénztárgépek cseréje: a kormány gyorsítana Cikk

A kormány kész arra, hogy a pénztárgépek cseréjénél a gyártási és forgalmazási folyamatot felgyorsítsa, ezért tárgyalásokat kezdtek az érintettekkel - közölte a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az online pénztárgépek bevezetését a horvátok többsége támogatja Cikk

Egy friss felmérés szerint a horvátok jelentős többsége támogatja az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek alkalmazását, amely ez évtől kötelező Horvátországban - adta hírül hétfőn a Glas Slavonije horvát napilap.

Pénztárgépek átállítása: az NGM szerint tartható a határidő Cikk

A gyártók szerint tarthatónak tűnik a pénztárgépek átállításának június végi határideje - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyi helyettes államtitkára kedden.

Pénztárgépek: az IVSZ a május 1-jei határidő módosítását kéri Cikk

Az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállásra továbbra is az év végi határidőt tartja reálisnak az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), szemben a rendeletben előírt május 1-jével - közölte a szövetség.

NAV: tíznél több gyártó venne részt a pénztárgépek cseréjében Cikk

Több mint tíz cég, köztük magyar vállalkozások is készülnek új pénztárgépek gyártására a mostani berendezések kötelező cseréjével összefüggésben - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese kedden Pécsen.

Amit a pénztárgépek cseréjéről tudni kell Cikk

A pénztárgépek cseréjével, a támogatás mértékével, a változást szabályozó rendelettel kapcsolatban számos kérdés van még az érintettek fejében. Folyamatosan frissülő cikkünkben a témában megjelent híreket, cikkeket gyűjtjük.

Varga a pénztárgépekről: a kompenzáció összegéről még vita van Cikk

Az adórendszer finomhangolása következik, az adóhatóság igyekszik ügyfélbarát lenni, s Varga Mihály sem töltötte még ki az adóbevallását - többek között ez derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a nemzetgazdasági miniszter és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, Vida Ildikó tartott munkamegbeszélésüket követően.

Mi vár a pénztárgépekre március 20-a után? Szakértői Kommentár

Jóllehet ez év február 16-ával hatályba lépett a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 3/2013. (II. 15.) NGM rendelet, mindazonáltal ez a fejlemény az átmeneti rendelkezések „beélesítése” révén érdemben ez idáig jórészt csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) érintette.

NGM: nincs csúszás a pénztárgépek bekötésénél Cikk

A pénztárgépek engedélyezése, gyártása kellő időre megtörténik, így nem lesz akadálya a jogszabálynak megfelelő határidő betartásának és az állami adóhatóság általi betartatásának - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.

A pénztárgéped megmondja, ki vagy - avagy bízhatsz-e a saját gépedben, ha jelent? Cikk

A pénztárgépekre vonatkozó új szabályok közvetlenül összekötnek az adóhatósággal – javul-e ettől az adózói fegyelem? 2013. február 15-én hirdették ki a Magyar Közlöny 24. számában az adóhatósággal online kapcsolatra képes a pénztárgépekre és taxaméterekre vonatkozó rendeletet. A 3/2013. (II. 15.) NGM rendelettől jelentős előrelépést vár a kormányzat a feketegazdaság visszaszorításában. A következőkben az új rendszerrel foglalkozunk és azzal, hogy mi is lehet ennek hátterében, mi is hívta létre annak kialakítását? A NAV-val online kapcsolatban lévő pénztárgépek kiépítésére több átmeneti szabály vonatkozik, ugyanakkor az átállás mind az adózóktól, mind a pénztárgépek forgalmazóitól, szervizeitől gyorsaságot kíván.

Pénztárgépek: megjelent a műszaki paramétereket rögzítő rendelet Cikk

Megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelete a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról, illetve az ez alóli mentességről.

Május 1-ig kell átállni az online kapcsolatra képes pénztárgépekre Cikk

Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31