153 találat a(z) pénzmosás cimkére

Pénzmosási szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk fő tevékenysége gépjárműjavítás. Egy másik kft.-ben 100 százalékos tulajdonos, amely autókereskedelemmel foglalkozik és a mi cégünk végzi a könyvelési feladatokat megbízási szerződés alapján. Kérdésem: 1. Kell-e a cégünknek "Pénzmosási szabályzatot" készítenie? 2. Az autókereskedelemmel foglalkozó társaságnak kell-e "Pénzmosási szabályzatot" készítenie? Válaszát előre is köszönöm.

Pénzmosás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy ügyfelem, aki az árukereskedői körbe tartozik. Javarészt nagy értékű okostelefonokat értékesít készpénzért szerb magánszemélyeknek, így havonta az ebből az értékesítésből származó készpénzes árbevétele személyenként meghaladja a 2,5 millió forintot. A kérdésem az lenne, hogy be kell-e jelenteni a NAV-nak a VPOP_PMT17 elnevezésű nyomtatványon, hogy szerb magánszemélyektől az adott hónapban több mint 2,5 millió forintot fogadott el készpénzben, vagy csak akkor kell bejelentést tennie, ha a vevő "gyanús" számára? Válaszát köszönöm!

Pénzmosás elleni szabályzat: késik a rendelet, nem büntet a NAV Cikk

A NAV tájékoztatót adott ki a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról a könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján végző, valamint az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végző szolgáltatók számára szóló törvény 80. § (1) bekezdése alapján teljesítendő feladatokról.

Pénzmosás Elleni Akciócsoport: lista a kockázatos országokról Cikk

A Pénzmosás Elleni Akciócsoport (Financial Action Task Force; FATF) kiadta a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása szempontjából kockázatosnak minősített országokról kialakított listáját.

Itt a miniszteri rendelet: ezt kell beleírni a pénzmosási szabályzatba Cikk

Megjelent a nemzetgazdasági miniszter rendelete azoknak a belső szabályzatoknak a kötelező tartalmi elemeiről, amelyeket a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvények alapján kell elkészíteniük a kötelezetteknek. A jogszabály a Magyar Közlöny augusztus 3-ai számában olvasható.

VPOP ksz 17 bejelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Kérem szépen gyors válaszát a bejeletési határidő lejárta miatt. Jól tudom, hogy árukereskedő cégnél nem kell a fenti bejelentést megtenni, ha a pénzkezelési szabályzatba bele van foglalva, hogy nincs egyszerre egy vevővel kapcsolatosan 2,5 millió feletti készpénzes ügylete és valóban nem is teljesít ilyet ? Köszönettel várom válaszukat.

Szigorodnak a pénzmosás elleni szabályok Cikk

Az MNB új rendelete szerint személyes ügyintézés helyett például számítógép, okostelefon kamerája és mikrofonja révén - távolról is azonosíthatja magát egy ügyfél pénzügyi intézményénél – olvasható az MNB honlapján. Emellett számos esetben – kiemelve a jelentős készpénzes tranzakciókat – szigorodnak az ügyfélátvilágítás és az ehhez kapcsolódó monitoringtevékenység szabályai.

Az MKOE szerint tiltott személyes adat kezelését írnák elő a pénzmosási bejelentéssel Cikk

A NAV Pénzügyi Ellenőrző Információs Irodája (PEII) – nem részletezett okokból – a korábban papíralapon, 3000 forint illetékbélyeg kíséretében, a már bejelentett „kijelölt személy” nevét és beosztását ismételten bejelentetné. A kijelölt személyhez pedig ezúttal képeznének egy azonosítószámot is – írja közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Pénzmosás megakadályozása Kérdés

T. Szakértő! A NAV honlapján megjelent a VPOP_KSZ17 és VPOP_PMT17-es nyomtatvánnyal kapcsolatos tájékoztatás. Nem egészen értem. Ezeket a nyomtatványokat mindenkinek be kell adni? Egyéni vállalkozóknak is vagy csak társaságoknak? Ez csak egyszeri alkalom? Ha bejelentek egy személyt, akkor neki később milyen kötelezettségei vannak? Köszönettel Fidler Gáborné

Pénzmosással gyanúsítják a pakisztáni miniszterelnököt Cikk

Pénzmosás gyanújával nyomozást folytatnak Pakisztánban Navaz Sarif miniszterelnök ellen, aki csütörtökön állt a legfelsőbb bíróság által kijelölt bizottság elé.

Új NAV-nyomtatvány jön a pénzmosási bejelentésekhez Cikk

Változik a nyomtatvány, amelyen a pénzmosás és a terrorizmus megelőzését szolgáló bejelentéseket kell megtenniük a gazdálkodóknak.

Üzletszerű pénzmosással gyanúsít többeket a Csongrád Megyei Főügyészség Cikk

Több mint százmillió forint tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint két férfi és egy nő, akik ellen eljárás indult Szegeden, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Német bankot bírságoltak orosz ügyfelei miatt Amerikában Cikk

A Deutsche Bankot, a legnagyobb német pénzintézetet 41 millió dollárra bírságolták az Egyesült Államokban, mert nem tartotta be a pénzmosás megakadályozására vonatkozó amerikai szabályokat.

Pénzmosással vádolnak egy külföldi férfit Cikk

Pénzmosás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ghánai férfival szemben, aki bűncselekményből származó pénz felvételéhez nyitott bankszámlát Budapesten – közölte Ibolya Tibor, fővárosi főügyész az MTI-vel.

Törvényjavaslat a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen Cikk

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni hazai szabályrendszer megerősítése, valamint a nemzetközi előírásokkal való teljes összhang megteremtése érdekében a kormány két törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűléshez. Az új törvények megalkotása nagyban hozzájárul a hazai pénzügyi rendszer védelméhez a bűncselekményekből származó jövedelmek tisztára mosására, illetve a terrorista szervezetek pénzügyi támogatására irányuló kísérletekkel szemben – közölte az NGM.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink