113 találat a(z) pénzmosás cimkére

Pénzmosás Kérdés

Kérem, röviden foglalják össze, hogy egy egyéni vállalkozóként dolgozó könyvelőnek milyen feladatai vannak a pénzmosási törvénnyel kapcsolatban. Mit kell elkészítenie (szabályzat, jegyzőkönyv, azonosítás), mit kell ezekből elküldenie, és hová? Az azonosításhoz szükséges adatlapmintát megtalálhatom valahol? Bocsánat, de nekem ez az egész téma lila köd. Köszönettel.

Pénzmosás elleni szabályzat: feladat könyvelőknek, adószakértőknek Cikk

Kérdésében megerősítést kért olvasónk arról, hogy a pénzmosás elleni szabályzattal kapcsolatban minden könyvelőnek van dolga. Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Pénzmosással gyanúsítják a svájci bankot Cikk

A legnagyobb svájci banknál, vagyis a UBS-nél a belga hatóságok vizsgálatot indítottak, a vád szerint ugyanis pénzmosásban és a szervezett bűnözés támogatásában lehet bűnös a bank – számolt be a Financial Times értesülései alapján a portfolio.hu.

Nyomozás irreális összegű köztévés kifizetések miatt Cikk

Ötszázmillió forintot meghaladó értékű hűtlen kezelés és pénzmosás miatt hamarosan vádemelési javaslatot terjeszt elő a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tudta meg a Népszava.

Így mossák a pénzt Szerbiában Cikk

Korábban ingatlanvásárlással és privatizációs ügyekkel, ma pedig bankokon, ügyvédeken, könyvelőkön keresztül mossák a pénzt Szerbiában - legalább is A pénzmosás tipológiája című könyv szerint, amelyből a napokban közöl részleteket a Politika című belgrádi napilap.

Adócsaló, pénzmosó miniszter Cikk

Bűnösnek mondta ki és húsz év börtönre ítélte a bíróság hétfőn Akisz Cohacopulosz volt görög védelmi minisztert pénzmosás és kenőpénz elfogadása miatt.

Tiltakoznak a könyvelők Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a pénzmosás elleni küzdelem címén az adóhatóság által generált többletadminisztráció miatt.

Üzletviteli tanácsadás: kell pénzmosási szabályzat? Kérdés

Cégünk már több mint 10 éve működik, fő tevékenysége üzletviteli tanácsadás. A tevékenységi körei között viszont szerepel a könyvelés, adószakértés de ebből az elmúlt 10 évben nem volt bevétele, mivel ilyen jellegű tevékenységet nem folytatott.Kérdésünk, hogy kell-e pénzmosási szabályzattal rendelkeznünk és ha eddig nem küldtük meg, akkor 2013.09.28-ig ezt most meg kell-e küldeni a Pénzmosás Elleni Információs Iroda Részére? Ha most nem kell, akkor ha például 2014-ben származik könyvelésből bevételünk, akkor kell majd 90 napon belül megküldeni? Kérdésünkre adott válaszukat előre is köszönjük.

Akár 20 millióra is bírságolható a könyvelő és az adószakértő Cikk

Már 2013. július elejétől hatályosak a pénzmosás megelőzéséről 2007. évi CXXXVI. (Pmt.) törvény új szabályai, amelyek 90 napot adtak a belső szabályzatok átdolgozására, azaz szeptember 28-áig kellene ezeket korszerűsíteni. A törvény megsértése esetén a felügyeletet ellátó szerv drasztikus bírságokat vethet ki.

Egy év múlva csak kártyával lehet majd fizetni 50 euró felett Olaszországban Cikk

Olaszországban 2013 júliusától csak bankkártyával lehet majd vásárolni 50 euró felett - döntött a kormány a La Repubblica című napilap értesülése szerint.

NAV: száz cég adócsalásához asszisztált egy vállalkozó Cikk

Vádemelési javaslattal fejezte be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban azt a nyomozását, amelyet bűnszervezetben elkövetett több mint 240 millió forint adócsalás és 162 millió forint értékű pénzmosás, továbbá más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indított. A hatóság szerint a bűnszervezet vezetője egy közismert kiskunfélegyházi vállalkozó volt, aki mintegy száz cég adócsalásához asszisztált.

Gyanús lehet a gyakori bankszámla kivét-betét? Cikk

Pénzmosásnak minősül-e, ha valaki gyakran vett ki és tett be pénzt a számlájára? A kérdésre az Adózóna szakértője, Angyal József válaszol.

Évi 15 milliárd dollárnyi pénzmosás Magyarországon Cikk

A becslések szerint mintegy 15 milliárd dollárnyi pénzt moshatnak tisztára Magyarországon egy év alatt - mondta Sors László, a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

Pénzmosás és adócsalás: fegyveresek előzetesben Cikk

Mintegy 10 milliárd forintos pénzmosást és 3 milliárd forintos adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség (VP), az eddigi nyolc gyanúsítottból heten már előzetes letartóztatásban vannak, egy személy - Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója ellen - pedig körözést adtak ki.

Miért lesz lehetetlen offshore-számlát vezetni? Cikk

Mi a különbség a az adóelőny kihasználása és a jogtalan haszonszerzés között? Miként cserélik az adatokat az országok adóhatóságai? Miért nem szeretik a bankok az offshore-ügyfeleket? Mire számíthatnak a jövőben az offshore-cégek? A kérdésekre cikkünkben megtalálja a válaszokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kft. tulajdonos és főállású kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close