32 találat a(z) online számlázás cimkére

Özönlenek az online számlák az adóhivatalhoz Cikk

Már több mint 50 millió számla adatait küldték be a vállalkozók a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) 13 hónap alatt – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára.

Így látja a Pénzügyminisztérium a magyar gazdaság helyzetét Cikk

A magyar gazdaság nemzetközi megítélés szerint is stabil és "ütésálló", ennek eléréséhez mélyreható strukturális átalakításokat kellett végrehajtani – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára ma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) innováció témában szervezett konferenciáján.

Online számlázás: pár óráig nem lesz elérhető a NAV rendszere Cikk

Karbantartási munkálatok miatt március 19-én 18:00 - 21:00 óráig előreláthatóan nem lesz elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján az Online Számla és az Online Számlázó rendszer.

Üzemszünet lesz az online számlázó rendszerben Cikk

Karbantartás lesz az online számlázó rendszerben november 8-án, közölte honlapján a NAV.

Online számlázás Kérdés

Online számlázás Kérdés

Áfabevallás online számlázás esetén Kérdés

Online számlázás: a 100 ezer forintnál kisebb áfaösszegűekre is kiterjesztenék? Cikk

Két és fél hónappal július elsejei indulása óta már jubilált is az online számlarendszer, Múlt héten beérkezett a tízmilliomodik online számla az adóhivatalhoz, két és fél hónappal a rendszer indulása után – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Online számlázás: augusztus elsejével véget ért a szankciómentes időszak Cikk

Augusztus 14-ig mintegy 7,5 millió számla érkezett az adóhivatalhoz, és több mint 272 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe. Az új szisztémával az egyszerűsítés és az adminisztrációcsökkentés mellett eredményesebbé válhat a csalások felderítése is, jelentősen – akár tíz százalék alá is – csökkenhet az adóelkerülés mértéke – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek.

Online számlázás Kérdés

Bírságolható az online számlázás elmulasztása Cikk

Már szankcionálhatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlaadat-szolgáltatás elmulasztását, számlánként 500 ezer forint is lehet a bírság – hívta fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary vezető adószakértője az M1 aktuális csatornán.

Egyre kevesebben tudnak áfát csalni Cikk

Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy az élelmiszerautomaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.

Dilemmák az online számlázás és az egyidejű pénztárgéphasználat miatt Cikk

A számítógépes számlázóprogram, illetve az online pénztárgép rendszeréből elküldött ugyanazon számlaadatokról honnan fogja tudni a NAV rendszere, hogy az nem két külön eseményről, hanem ugyanarról szól? Az összegen kívül ugyanis nincs más egyező azonosítójuk a bemenő adatoknak. Akár lehet két azonos összegű, de különböző ügylet is. Ha minden, tehát az összes számla, nem csak a 100 ezer forint feletti áfatartalmúak adatait online beküldi az informatikai rendszer, akkor mi szükség van a PTGSZLAH beküldésére? – kérdezte olvasónk. Dr. Kelemen László jogász, adószakértő válaszolt.

Ellenőrizze NAV-regisztrációját, lejár a türelmi idő! Cikk

Sok vállalkozás hibázik azzal, hogy a „NAV online számla” keresésre az interneten talált webhelyek közül még most is az adóhatóság tesztrendszerét választja ki, ezért rossz helyen regisztrál. Gyakori probléma még a cserekulcs és az aláírókulcs felcserélése vagy elgépelése adatmegadáskor. Jellemző hiba az adószám elgépelése is, de az ilyenkor kapott hibaüzenetet értelmezve véglegesíthető a regisztráció – derül ki a T-Systems kis- és középvállalkozások digitális érettségét felmérő kutatásából.

Online számlázás: tízmilliárdokat hozhat az államkasszának Cikk

Az augusztus 1-jétől élesedő online számlázási rendszer révén tízmilliárdokkal nőhet az állam bevétele, az áfacsalás lehetősége minimálisra csökken, és tovább apadhat az adóelkerülők száma – mondta a Magyar Időknek Tállai András, aki szerint a pluszpénz a későbbi adócsökkentések fedezete is lehet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kft. áttérne 2020. január 1-jétől kivára

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás bt.-ben megbízási díj

Szipszer Tamás

adószakértő

Tehergépkocsi üzleti célú használata

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X