47 találat a(z) online számlázás cimkére

Online számlázás: bevált a halasztás, októbertől egymillió adózó ügyleteit látja a NAV Cikk

A szeptember 30-áig tartó szankciómentesség bejelentése óta duplájára, több mint félmillióval nőtt az online számlarendszerben regisztráltak száma; azok a vállalkozások, amelyek még nem regisztráltak, ma és holnap még szankciómentesen megtehetik – nyilatkozta az MTI-nek Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár. Október 1-jétől mintegy egymillió vállalkozás valamennyi egymás közötti ügyletének számlaadatait látni fogja az adóhivatal.

Online számlázás – felvásárlási jegy Kérdés

Online számlázás – költség-továbbszámlázás teljesítési időpontja Kérdés

Regisztráció – számlázás Kérdés

Online számlázás és a PTGSZLAH Kérdés

Online számlázás: gyűlnek az adózók a NAV rendszerében Cikk

Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online számlarendszerébe – írja a Világgazdaság.

Online számlázás Kérdés

NAV 2.0: Jelentős változás jön júliustól, így lehet sima az átállás Cikk

Július 1-jén indul a NAV 2.0, ami a jelenleginél szigorúbb adatszolgáltatási kötelezettségeket ró az adóalanyokra. Sárospataki Albert, a Billingo.hu online számlázó ügyvezető igazgatója szerint viszont az online rendszerekkel kiküszöbölhetők az átállás nehézségei. Interjúnk.

Online számlázás – regisztráció Kérdés

Sokmillió kisösszegű számla zúdul a NAV-ra július 1-jétől Cikk

Minden belföldi adózók közötti ügyletről kiállított számlát jelenteni kell az adóhatóságnak július 1-jétől. Az egyik online számlázó tapasztalatai szerint a legtöbben kivárták a lehető legkésőbbi dátumot, ezért az új rendszer indulásakor nagyon sok, kis összegű számla fog az adóhivatal informatikai rendszerére zúdulni – hívja fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Online számlázás Kérdés

Háziorvos online számlázása 2020. 07. 01-jétől Kérdés

Online számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ruházati kiskereskedelemmel foglalkozó cégünk megrendelésre alkalmanként postázást is vállal vevőinek. Jelenleg a postázott termékekhez kapcsolódóan is kézzel történik a számlakiállítás. Kérdésünk az, hogy szabályos lehet-e az a megoldás, hogy ha az üzletben maradna a kézzel írott készpénzfizetési számla/számlakiállítás (online számlázás nem megoldható), viszont a postázásra kerülő áruk esetében a szamlazz.hu-t használnák? Amennyiben igen, szükséges-e a szamlazz.hu használatának bejelentése az adóhatóságnak? Köszönettel várjuk válaszát!

Nyugdíjas, átalányadózó egyéni vállalkozó Kérdés

Fodrász tevékenységét nyugdíjas, átalányadózó egyéni vállalkozóként folytatja. Pénztárgéphasználatra nem kötelezett, a bevételeiről nyugtát állít ki. Kérdésem: 2020. 07.01. után a bevételek elszámolása hogyan történhet? Továbbra is kiállíthat-e nyugtát, vagy elektronikus számlázásra lesz kötelezett? Milyen lehetőségek közül választhat? Várom megtisztelő válaszát.

Online számlázás kézi számlázás helyett Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2020.07.01-től kötelező az online számlázás kötelező. A NAV információs válasza alapján mindenki! Nem értem!? Azt gondoltam, hogy csak az áfakörösök, hiszen nekik kell az áfabevallás összesítő nyilatkozatban felsorolni a beérkező számlákat. De mégsem? Év vége van. Mint könyvelő hogy tájékoztassam a kisvállalkozásokat, katás adózókat, akik inkább magánszemélyeknek, illetve kis munkákról cégeknek állítanak ki számlát. A készpénzes kifizetésekre hogyan fognak kiállítani számlát? Készenlétben kell lenni egy laptopnak, hogy számlát adjanak, illetve hogy online elküldjék? Köszönöm az észrevételt, a segítséget! Tisztelettel. kerestély anna

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close