• Fehér Tamásné E.V.
Hozzászólások 0

Pénztárgép használata

Egy iparcikk kiskereskedelmi bolt olyan készletnyilvántartó programot használ, mely minden készletmozgásról számlát tud kiállítani. A számlák az előírásnak megfelelően a NAV-hoz beküldésre kerülnek. A következő számlákat bocsájtja ki: átutalásos, utánvétes, készpénzes kártyás, kártyás lakossági. A boltban pénztárgép is van. Az online számlázás bevezetésétől kezdve rengeteg problémát jelent a helyes számlázás, mivel a készletprogramba minden eladott tételt be kell ütni. (Pénztárgépbe beütés és számlabeküldés sokszor duplázóik a forgalom.) Hogy ezt a problémát kiküszöbölje a kft. szeretne átállni csak számla kibocsájtásra. Mivel a boltban nem minden vásárló hajlandó közölni a nevét és címét, ezért az a kérdés merült fel, hogy meg teheti-e azt, hogy a készletnyilvántartó és számlázó programban az így kiállított számlákra a név és címhez "lakossági vásárló" címet írjon. Így minden tétel azonnal a NAV-nál megjelenne.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close