1938 találat a(z) nyugdíj cimkére

Januártól emelkednek a nyugellátások Cikk

Megjelent a nyugellátások és egyes más ellátások 2024. január havi emeléséről szóló 524/2023. kormányrendelet Magyar Közlöny 2023. évi 172. számában.

A nap kérdése: mit tehet a nyugdíj előtt álló, ha se híre, se hamva 4 évnyi járulékfizetésnek? Cikk

Nyugdíj előtt álló munkavállaló adategyeztetést kért a nyugdíjintézettől. Kiderült, hogy az 1995.01.01-1998.12.31. közötti időszakra vonatkozóan nincs adat arról, hogy levonták tőle a nyugdíjjárulékot, a volt munkáltatónál sincsenek meg a papírok, és azokat a munkavállaló sem őrizte meg. A munkaviszony látható a nyugdíjintézet rendszerében. Hogyan tudja igazolni a munkavállaló, hogy fizette a nyugdíjjárulékot, hogy beszámítsák ezt az időt a nyugdíjba? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj vs. nyugdíjszerű ellátások: keresetkorlát túllépése miatt kinél, mikor, meddig szünetel az ellátás? Cikk

Közeledve az év végéhez több esetben teszik fel azt a kérdést, hogy a nyugdíj, nyugdíjszerű ellátások mellett eddig szerzett keresőtevékenységből származó keresetek alapján szüneteltetésre kerül-e a nyugellátás vagy sem. A kérdések alapján egyértelműnek látszik, hogy nagyon sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel sem, hogy nyugdíjban részesülnek-e vagy csupán nyugdíjszerű ellátásban.

Egyéni vállalkozás orvos és egészségügyi asszisztensek esetében Kérdés

Nők 40 kedvezményes nyugdíja Kérdés

A nap kérdése: idén nyugdíjassá vált, korábban rokkantsági ellátásban részesült személy kaphat-e kiegészítő nyugdíjemelést? Cikk

Édesapám évek óta rokkantsági ellátásban részesül. Idén betöltötte a nyugdíjkorhatárt és nyugdíjas lett. A visszamenőleges nyugdíjemelést most novemberben nem kapta meg. A törvény szerint megilleti őt? Hiszen már tavaly is nyugdíjszerű ellátásban részesült – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt az Adózóna oldalán érkezett kérdésre.

Visszamenőleges nyugdíjazásnál betegszabadság Kérdés

Vissza kell-e fizetni a nyugdíj visszamenőleges megállapításakor az ezen időszakban igénybe vett táppénzt? Cikk

Problémát jelent-e, ha egy munkavállaló nyugdíjának visszamenőleges megállapításakor az érintett időszakban táppénzt vett igénybe? Visszavonhatja-e a munkáltató a munkavállalótól a kifizetett táppénzt? Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Sokasodhatnak az adózók, de az adóhatóság feladatai is, ha az Országgyűlés elfogadja az október 31-én benyújtott T/5893-as számú őszi adócsomagot.

Kormányinfó+: tájékoztatás a CSOK Pluszról, az árfigyelésről, a nyugdíjemelésről, a visszaváltásról Cikk

A legújabb családtámogatási és gazdasági intézkedésekről, a nyugdíjasok támogatásáról szóló kérdésekre válaszolt a kormányszóvivő a 25. kormányinfó+ keretében szombaton a közösségi oldalán. Szentkirályi Alexandra kiemelte, a beérkezett kérdések azt mutatják, hogy fontos a biztonság, a kiszámíthatóság a családok számára.

Mekkora nyugdíjra lesz elegendő havi 30 ezer forint megtakarítás? Cikk

Az időskori anyagi biztonság megalapozásához kulcsfontosságú egy céltudatosan megtervezett nyugdíjmegtakarítási stratégia. Sokan vállalják a havi 30 ezer forintos befizetést, ezért most kiszámoltuk, mai értéken mennyi pénzre számíthatnak ők nyugdíjba vonulás után – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

Nők 40 igénylése Kérdés

Milyen nyugdíjkorrekcióra számíthat, aki év közben lett nyugdíjas? Cikk

Ha valaki júliusban vonult nyugdíjba, számíthat-e nyugdíjkorrekcióra még idén, ha év közben hatalmas az infláció? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Felsőoktatásban dolgozó vezető beosztású közalkalmazott nyugdíja Kérdés

A nyugdíj folyósítása, az ellátott bejelentési kötelezettségei Cikk

Milyen lehetőség van a nyugdíj, a korhatár előtti ellátások, illetve a szolgálati járandóság folyósítására? Kit, milyen kötelezettség terhel ezzel kapcsolatban, illetve milyen módon kaphatja meg a tartósan külföldön élő nyugdíjas az őt megillető ellátásokat? Összegyűjtöttük a fenti kérdésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31