1728 találat a(z) nyugdíj cimkére

Járulékfizetés megállapodás alapján – mi szól mellette, és mi ellene? Cikk

A társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló törvény (Tbj.) szerint a nyugdíjbiztosítási ellátásokra, illetve egészségügyi szolgáltatásokra megállapodást köthetnek a magánszemélyek. Cikkünkben áttekintjük, hogy milyen érvek szólnak az egyes megállapodások megkötése mellett, illetve esetlegesen ellene.

Új nyugdíjszámítás, családtámogatások átalakítása, állami kiadások leállítása – elkészült Matolcsyék nagy javaslatcsomagja Cikk

Vizsgálja felül a kormány a nyugdíj és a nyugdíjkorhatár számításának módját, hogy több idős dolgozhasson, de jusson több nyugdíj a gyerekeseknek, a háromgyerekes anyáknak pedig biztosítsanak szja-mentességet – áll a Magyar Nemzeti Bank 203 oldalas javaslatcsomagjában, írja a hvg.hu.

Megvásárolható a nyugdíjra jogosító szolgálati idő? Cikk

Számos esetben merül fel a kérdés, hogy a nyugdíjjogosultsághoz még hiányzó szolgálati időt meg lehet-e vásárolni, és ha igen azt milyen formában. Cikkünkben ezekre a kérdésekre keresünk választ.

Szolgálati járandóság után öregségi nyugdíj: ezek a legfontosabb tudnivalók Cikk

Mikortól válnak ismételten saját jogú nyugdíjasokká a szolgálati járandóságban részesülők, illetve milyen összegben kerül majd továbbfolyósításra részükre a nyugellátás? Van-e lehetőség a nyugdíj újraszámítására a korhatár betöltésekor? A járandóság folyósítása melletti keresőtevékenység alapján további figyelembe vehető szolgálati időt szerezhetnek-e, ezzel a nők 40 kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági idő megszerzésére van-e lehetőségük? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Egy munkahelyen helyen eltöltött 46 év Kérdés

Júliusi kiegészítő nyugdíjemelés: itt vannak a részletek Cikk

A Magyar Közlöny 71. számában kihirdették a nyugdíjak júliusi kiegészítő emelését szabályozó kormányrendeletet.

Kis híján a sor végén kullognak a magyar nyugdíjak Európában Cikk

Európai leggazdagabb országai akár 600 000 forint nyugdíjat is fizetnek. Magyarország ehhez képest nagyon le van maradva, mégis van lehetőségünk javítani a saját helyzetünkön, olvasható a Bankmonitor.hu összefoglalójában.

Köztisztviselő nyugdíjazása Kérdés

Nyugdíjak folyósítása, adategyeztetés külföldön élő nyugdíjasoknál Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretén belül megállapításra kerülő nyugellátások, korhatár előtti ellátások folyósítását a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága végzi. A folyósítási tevékenységhez önálló hatósági ügyek is tartoznak, mint például az évenkénti emelések, az ellátások szüneteltetése, megszüntetése és a külföldön élők adatainak évenkénti egyeztetése.

Nyugdíj számítása - kétszer 4 órás munkaviszony esetén Kérdés

Nyugdíj előtti idő megváltása Kérdés

A nap kérdése: meg kell-e szüntetni a munkaviszonyt, ha nők 40 nyugdíjat kérelmezünk? Cikk

Ha valaki a nők kedvezményes öregségi nyugdíját szeretné igényelni, akkor a kérelem benyújtásához meg kell szüntetnie a munkaviszonyát? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj előtti egyeztetés: teendők, ha nem stimmelnek a kormányhivatali adatok Cikk

Hiányosan igazolta a nyugdíj megállapításához figyelembe vehető jövedelmet az adategyeztetés során a kormányhivatal: állítja kérdezőnk ügyfele. Mit tehet ilyenkor a nyugdíjazás előtt álló? Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjuk miatt is bajban vannak az Ukrajnából menekült idősek Cikk

Az Ukrajnában dúló háború és az ennek következményeként az országot tízezrével elhagyó, menekülő személyek kapcsán felmerül a kérdés, hogy az idős, nyugdíjas, vagy nyugdíjas korú menekültek Magyarországon hogyan juthatnak nyugdíjhoz, jogosultak lehetnek-e Magyarországon nyugdíjra.

Nyugdíjra készülő előzetes adatai Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Földterület értékesítése esetén tárgyi eszközökből való kivezetés napja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Étteremfoglaló áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs