3 találat a(z) nemzetközi egyezmény cimkére

Ezt érdemes tudni a jogi személyek és egyéb szervezetek adóügyi illetőségéről Cikk

A cikk e gyakran használt kifejezés tartalmát és jelentőségét vázolja, különös tekintettel arra, ha az illetőséget az üzletvezetés helye alapján kell meghatározni.

Akikre nem terjed ki a magyar társadalombiztosítás Cikk

A magyar társadalombiztosítás Magyarország állampolgáraira és a Magyarországon munkát végző más természetes személyekre terjed ki, ezen szabály alól azonban vannak kivételek.

Munkavállaló az USA-ban Kérdés

A férjem az USA-ban munkavállaló 2014. április óta. Az egészségbiztosítási járulékot fizetem utána otthon. Természetesen az USA-ban is van biztosítása. Dr. Radics Zsuzsanna, Külföldre megy dolgozni? című írásában az Egyesült Államokat is nemzetközi egyezményű hatályos országként jelöli meg. Ha bejelentést teszek a tb-hez, hogy a férjem szerződéssel 1 éve itt dolgozik, akkor visszaigényelhetem az elmúlt 1 évben befizetett összeget? Nekem nincs itt munkaviszonyom, de én is biztosított vagyok. Rám milyen szabály vonatkozik (magam után is fizetek otthon)? A fiam 20 éves, és eltartott családtagként (tehát nem tanulói vízummal) tartózkodik itt. Munkát nem vállalhat ő sem, de iskolában tanul. Őrá milyen szabály vonatkozik? Kell utána és magam után otthon tb-t fizetni, ha itt van egészségbiztosításunk? Az elmúlt 1 évben egyikünk sem vett igénybe magyarországi egészségügyi szolgáltatást. Nagyon köszönöm a válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs