2 találat a(z) nemzetközi egyezmény cimkére

Akikre nem terjed ki a magyar társadalombiztosítás Cikk

A magyar társadalombiztosítás Magyarország állampolgáraira és a Magyarországon munkát végző más természetes személyekre terjed ki, ezen szabály alól azonban vannak kivételek.

Munkavállaló az USA-ban Kérdés

A férjem az USA-ban munkavállaló 2014. április óta. Az egészségbiztosítási járulékot fizetem utána otthon. Természetesen az USA-ban is van biztosítása. Dr. Radics Zsuzsanna, Külföldre megy dolgozni? című írásában az Egyesült Államokat is nemzetközi egyezményű hatályos országként jelöli meg. Ha bejelentést teszek a tb-hez, hogy a férjem szerződéssel 1 éve itt dolgozik, akkor visszaigényelhetem az elmúlt 1 évben befizetett összeget? Nekem nincs itt munkaviszonyom, de én is biztosított vagyok. Rám milyen szabály vonatkozik (magam után is fizetek otthon)? A fiam 20 éves, és eltartott családtagként (tehát nem tanulói vízummal) tartózkodik itt. Munkát nem vállalhat ő sem, de iskolában tanul. Őrá milyen szabály vonatkozik? Kell utána és magam után otthon tb-t fizetni, ha itt van egészségbiztosításunk? Az elmúlt 1 évben egyikünk sem vett igénybe magyarországi egészségügyi szolgáltatást. Nagyon köszönöm a válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close