213 találat a(z) napidíj cimkére

Sofőr külföldi munka Kérdés

Belföldi napidíj Kérdés

Kiküldetés díjazása: így változtak a tb-törvény egyes rendelkezései és az uniós irányelv Cikk

A koronavírus jelentős hatást gyakorol a külföldön munkát végző magánszemélyek utazásaira. A rövidtávú kiküldetések, üzleti utazások száma jelentősen csökkent. A személyes munkavégzés helyett sokan videokonferencia-beszélgetéseket szerveznek. Azonban nem lehet minden szolgáltatást a webes felületek segítségével lebonyolítani. Bizonyos megrendelések elvégzéséhez elengedhetetlen a személyes jelenlét, nem beszélve a hosszabb távra szóló szerződésekről, melyek teljesítése érdekében a dolgozók külföldi munkavégzése elkerülhetetlen.

Nemzetközi sofőr bérkifizetése Kérdés

Kiküldetés Kérdés

Külföldi napidíj elszámolása Kérdés

Napidíjszámítás Kérdés

Külföldi kiküldetés napidíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi kiküldetésre kapott adómentes napidíj beszámít-e a végkielégítés összegébe?

2008-as bevallás, a kiva és a 60 eurós napidíj Kérdés

1.) Nemzetközi árufuvarozással foglalkozó cég a gépkocsivezetőknek adómentesen fizet 60 euró napidíjat. A 2008 bevallás M lapján hová kell beállítani, és milyen kóddal? 2.) Az adómentesen fizetett külföldi 60 euró napidíj képez-e kivaalapot? Köszönettel: Négyökrűné

Megbízási szerződés, plusz külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy külföldi kiállításra köt megbízási szerződést valakivel. Megbízási díjat nem akar neki adni a megbízó, kizárólag napidíjat, a külföldi kiküldetés idejére. Kérdésem, hogy ezt megteheti-e? Ha igen, akkor kell-e a T1041-en jelenteni? Köszönjük!

3000 forintos napidij Kérdés

Tisztelt Juhász Úr! Nagyon köszönöm kimeritő válaszát, melynek utolsó bekezdése alapján: "Ha nem rendelkezik egyetlen 3,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű teherjárművel sem, akkor nem lesznek a járművei engedélykötelesek, ebben az esetben nem alkalmazhatja ezt az adómentes napidíj átalányt." Olvasatomban: amennyiben a vállalkozás rendelkezik ugyan 1 db engedélyköteles járművel, de annak nincs meg a szükséges hatósági engedélye, akkor is alkalmazhatja a szóbanforgó napidíjat? Szíveskedjen véleményemet megerősíteni, avagy megcáfolni! Köszönöm válaszát!

Külföldi út – napidíj Kérdés

Kedves Kneitner Lea! A január 08-án a "Külföldi üzleti út költségelszámolása" tárgyban feltett kérdésemre adott válaszát szeretném az alábbi kérdésekkel kiegészíteni: – kell-e kiküldetési rendelvényt kiállítani a napidíj elszámolásához; – mekkora összeg adható adómentesen EU-s tagállamba vagy harmadik országba (Vietnám) történő utazás alkalmával napidíjként? Üdv.: Molnár Ilona Anna

3000 forintos napidíj Kérdés

Tisztelt Válaszadó! A fuvarozásban adható 3000 forintos adómentes napidíj feltételeivel kapcsolatban lennének az alábbi kérdéseim: Saját számlás fuvarozásnál: 1. Amennyiben csak 3,5 tonna alattiak a járművek, elégséges-e csak egy járműre fuvarozói engedélyt szerezni, hogy mindegyik járművel kapcsolatosan kifizethető legyen a 3 ezer forint? 2. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik egy 3,5 tonna feletti járművel is, de annak nincs engedélye, akkor egyetlen járműre sem alkalmazhatja a szóban forgó adómentes napidíjat ? Köszönöm válaszát!

Külföldi kiküldetés elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi kiküldetés elszámolásával kapcsolatban szeretnénk tájékoztatást kérni: Külföldi kiküldetés alapján a munkavállaló részére 15 euró/nap összeget fizethetünk ki adómentesen. A kiküldetés során keletkezett étkezési számlákat hogyan kell helyesen elszámolni abban az esetben, ha a számla összege több mint 15 euró? A munkáltató vagy a munkavállaló köteles az adót megfizetni a számlák után? Milyen tételeknek kell szerepelni a munkavállaló bérszámfejtésében? Tájékoztatását előre is köszönjük! Tisztelettel. S. Ildikó, Szepi Sped Kft.

Magánszemély adózása Kérdés

Az Európai Bizottság egy közigazgatás-fejlesztési projekt keretében támogat egy EU-n kívüli országot. Ezt a projektet egy EU tagállami (esetünkben francia) vállalkozás valósítja meg, amely szakértőként magyar szakértőt vesz igénybe, aki 75 munkanapot EU-n kívüli projekthelyszínen tölt. A díjazás szakértői óra díj + ott töltött éjszakánként napidíj konstrukcióban történik. Tudomásunk szerint EU-n kívüli 3. országnak juttatott EU-támogatásból EU tagállam nem szedhet adót. Kérdés: ebben a konstrukcióban az EU tagállami cég (francia) által megbízott magyar szakértőt milyen adókötelezettség/adókedvezmény terheli/illeti meg? (Az ország Trinidad és Tobago – nincs vele Magyarországnak adóegyezménye.) Köszönettel: Fábik-Balogh Éva (Féba Bt.)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számvitel, adózás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Üzletrész

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Katáról átalányadóra

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close