193 találat a(z) nők 40 nyugdíj cimkére

Nők kedvezményes öregségi nyugdíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társas vállalkozás tagja nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíját kapja. Ha továbbra is a kkt.-ben személyesen közreműködik – a társaságban még van másik tag is – mi után kell járulékot fizetni? Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozónak minösül-e, elég megfizetni a 6 930 forintot, vagy továbbra is a teljes járulékot fizetni kell? Tisztelettel: Benedekné

Nyugdíj összege nők 40 éve után Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők 40 évnyi munkavégzése alapján történő nyugdíjba vonulás esetén a nyugdíj összegének megállapításánál a 40 éves (80 %) szorzó érvényes, vagy a felsőfokú tanulmányokat is figyelembe vevő teljes szolgálati idő alapján számolják a nyugdíj összegét? Köszönettel.

Nők 40 nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A május 10-én megjelent cikk (Kft.-ügyvezető, egyéni vállalkozó és őstermelő egyben?) alapján kérdezem: mikor számít az őstermelői igazolvánnyal rendelkezés jogosultsági időnek? Pontosítva, 1977-től volt folyamatos munkaviszonyom 2015. 03. 17-éig. Jelenleg családi őstermelői igazolvánnyal rendelkezem, de ezen a jogcímen nem fizetek tb-t és egyéb járulékot.

Mi számít bele a 40 év jogosultsági időbe? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretném megkérdezni, hogy a táppénzen töltött időszak beleszámít-e a nőknél a 40 év kedvezményes jogosultsági időbe? A táppénzes állomány alatt és előtte is folyamatos munkaviszonyban álltam.

Nyugdíj melletti munkavégzés Kérdés

Nők 40 éves szolgálati idejével nyugdíjas egyéni vállalkozó kata alapján adózik. A jövedelme a minimálbér 18-szorosa lehet. Mi alapján számoljuk ki? Kétszemélyes bt. esetében a jövedelem feleződik?

Kereseti korlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nők 40 éves kedvezményes nyugdíj mellett külföldön munkát vállalóra hogyan vonatkozik a kereseti korlát? Munkaviszonyban áll alkalmazásban egy külföldi vállalkozónál. Magyarországon a nyugdíjon kívül nincs egyéb jövedelme. Figyelni kell-e a külföldi bevételnél a jelenleg érvényes kereseti korlátot? Válaszukat előre is köszönöm.

Nők 40 év nyugdíj melletti munka – járulékok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdezni szeretném, hogy a nők 40 éves szolgálati jogviszony alapján történő nyugdíjazása esetén, ha a nyugdíjazott hölgy ismét munkát vállalna, akkor tőle a 3 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, illetve a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulékot vonni kell-e? Kérem, indoklásában térjen ki rá, hogy mely törvény(ek), mely pontja(i) szabályozzák ezt a kérdést. A nők 40 éves saját jogú nyugellátásnak minősül? Köszönöm!

Kiemelt ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiemelt ápolási díjban részesülök. Azt olvastam, hogy ez az időszak nem számít bele a "nők 40" című nyugdíjba vonulási lehetőségbe. Kérdésem az lenne: van lehetőség járulékbefizetésre, hogy egyenértékű legyek a teljes munkaviszonyban lévőkkel? A végcél az lenne, hogy beleszámítson ez az időszak is hamarabb, mint a 65 éves kor. Vagy egy kétórás bejelentett munka megoldás lehet? Mi lehet a megoldás? Köszönettel!

Mit ér a védett kor? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Feleségem 23 éve dolgozik jelenlegi (külföldi tulajdonban lévő) munkahelyén. Nemrégen múlt 60 éves. 2018. október 1-jén lenne jogosult a nők 40 éves jogviszonya alapján öregségi nyugdíjra. Munkahelyén vezetője jelezte, hogy július 1-jétől felmondanak neki. Három lehetőséget pályázott meg vállalaton belül hasonló munkakörre, amelyből egyet mindenképpen (a másik kettőt kis jóindulattal) felelősségteljesen el tudna látni. Különböző indokokkal nem őt választották. Ugyanakkor a felmondás oka sem teljesen érthető, mivel ketten látják el ezt a munkakört, és ki sem látszanak a munkából. Valószínű, nem elég a cégnek az évi 100 milliárdos nyereség. Kérdéseim: a védett korra vonatkozó törvény alapján van-e esély egy munkaügyi peres eljárás megnyerésére? A jelenlegi nyugdíjtörvények alapján van-e bármilyen lehetősége az öregségi nyugdíj előrehozására egyedi kérvények beadásával? Válaszukat köszönöm.

Szünetelő egyéni vállalkozó Kérdés

Munkaviszony (heti 36 órát elérő) mellett egyéni vállalkozó 03. 31-én munkaviszonya megszűnt, és 04. 01-től szünetel a vállalkozása. Most várja, hogy 40 év szolgálati idővel nyugdíjba mehessen, határozat még nincs. Jól gondolom, hogy ebben az esetben egyéni vállalkozóként szünetel? Valamint, ha letelik a 45 nap, hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettsége, vagyis kell-e fizetnie a határozatig?

Nyugdíj rögzítése Kérdés

Arra szeretnék választ kapni, hogy a nyugdíj rögzítésének lehetőségével élhetnek-e azok a nők is, akik nem töltötték be ugyan a nyugdíjkorhatárt, de a 40 év szolgálati idő figyelembe vételével nyugdíjba mehetnének (például egy 1956-os születésű nő 40 év munka után 57 és fél éves korában)? (Winkler Róbert cikke a nyugdíjrögzítésről, 2015. március 11.) Köszönettel: Bittó Éva

Nők kedvezményes nyugdíjazása utáni munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 10 százalékkal rendelkező tulajdonosa vezető tisztségviselőként társas vállalkozó, jövedelemkivét nélkül. Mellette ebben a kft.-ben heti 40 órás munkaviszonyban is áll. Ebben az évben 40 éves szolgálati idővel nyugdíjaztatná magát. Kérdéseim: jól tudom, hogy a munkaviszonyát meg kell szüntetni, mert a nyugdíjazás napján nem állhat jogviszonyban? A társas vállalkozói jogviszonyát tudomásom szerint pedig nem kell megszüntetni, mert a nyugdíjazás napjával automatikusan kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó lesz? Jól gondolom, hogy a nők kedvezményes öregségi nyugdíja mellett kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó lesz? Ha személyesen közreműködik, és tagi jövedelmet vesz fel havonta, akkor 6 930 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet utána a társaság, és a jövedelméből csak a 10 százalék nyugdíjjárulékot és a 4 százalékos egészségbiztosítási járulékot kell levonni? Válaszát előre is köszönöm!

Kereseti korlát "nők 40" kedvezményes nyugdíj mellett Kérdés

1955-ben született nő vagyok, 2007. óta családi gazdaság tagjaként, mint főállású őstermelő dolgozom, és ez alapján lettem biztosított, vagyis fizetem a mindenkori minimálbér után a járulékokat. 2015. január elején határozatot kaptam a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, hogy 2014. december 31-éig 40 év 185 nap szolgálati idővel rendelkezem. Az lenne a kérdésem, hogy kérhetem-e a nyugdíjazásomat úgy, hogy mellette továbbra is maradnék a családi gazdaság tagja, és az éves jövedelem esetleg meghaladja a minimálbér 18-szorosát, vagy pedig ez kizáró tényező? De persze előre nem is tudom, hogy ebben az évben vagy a következőben meghaladja-e majd a jövedelmem a mindenkori minimálbér 18-szorosát. Ebben szeretném a válaszukat kérni. Köszönettel: Csík Józsefné Szolnokról

40 éves munkaviszony – nyugdij Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre várnám mielőbbi szíves válaszát: 1956-ban született nő munkaviszonyban töltött ideje alatt munkahelyén 1 évig fizetés nélküli szabadságot vett igénybe. Ezen időszak alatt megbízási szerződéssel másik munkahelyen dolgozott, ahol minden, a törvényi előírásoknak megfelelő járulékot befizettek utánna. Beleszámít-e a 40 évbe a megbízási szerződéssel ledolgozott időszak? Köszönettel.

Ki mehet öregségi nyugdíjba 2015-ben? Cikk

Az idei évben kizárólag az 1953. előtt születettek szerezhetnek jogosultságot öregségi nyugdíjra a nyugdíjkorhatár betöltés alapján, a születési évüknek megfelelően. Rajtuk kívül csak azok a nők mehetnek öregségi nyugdíjba, akik rendelkeznek a 40 év jogosultsági idővel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

USA áfa bevallásban

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink