117 találat a(z) népegészségügyi termékadó cimkére

Önköltségszámítás esetén az árbevétel meghatározása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az önköltségszámítás értékhatárainak vizsgálata során a szeszgyártással foglalkozó társaság árbevétele csökkenthető-e az ötös számlaosztályban elszámolt jövedéki adó és népegészségügyi termékadó összegével? Esetlegesen milyen feltételek esetén vonhatók le a nettó árbevételből? Segítségüket köszönjük.

Népegészségügyi termékadó (neta) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk netás termékeket értékesít. Egészségmegőrző program keretében a neta 10%-át költségként elszámolhatja a cég. Ennek feltétele, hogy a szolgáltatás bármely magánszemély által ingyen, illetve legfeljebb 500 forint ellenében elérhető legyen. Van olyan szolgáltató, aki áfásan bocsátja ki felénk a számláját. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a 10% költség áfa nélküli értéket takar?

Neta külföldről Kérdés

Cégünk külföldről vásárol ételízesítőt. Mikor kell megfizetni a népegészségügyi termékadót (neta): a beszerzéskor vagy az első értékesítéskor? Köszönettel.

A Neta-val csökkentheti adóját Cikk

A fizetendő adó összegét csökkentheti az – adómegállapítási időszakban – egészségmegőrző programokkal kapcsolatban felmerült költségeivel, ráfordításaival – olvasható a NAV honlapján.

Fejfájást okozhatnak a kisadók, nyakunkon a bevallás! Cikk

Szöszmötölös munka elébe néznek a könyvelők az egyes kisadók – mint a rehabilitációs hozzájárulás, népegészségügyi termékadó, kulturális adó – éves bevallásakor. Cikkünkben összefoglaltuk a főbb tudnivalókat a jolly joker 01-es bevallás ide vonatkozó fejezeteiről.

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A népegészségügyi termékadóval kapcsolatban van problémám. Cégünk a karácsony előtti hónapokban diós, mákos bejglit gyárt. Egy rúd 400 gramm, a hosszabb eltarthatóság érdekében darabonként becsomagolja. Ez előre csomagolt terméknek minősül a netatörvény szerint? Válaszát előre is köszönöm.

NETA Kérdés

Egy kft. kebabot készít, és azt végfogyasztóknak értékesíti. A hozzá való húst, salátát, öntetett külföldről és Magyarországról szerzi be. Netát kell fizetnie?

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Vonatkozhat-e a népegészségügyi termékadó egy cukrászüzemre, ha a termékei elkészítéséhezez felhasznál adóköteles terméket? Hogyan lehetne megfogalmazni érthetőbben, hogy kikre is vonatkozik ez a jogszabály?

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Társaságunk Magyarországon csokit vásárol olyan társaságtól, ahol ő az első forgalomba helyező. Mi megvásároljuk a csokoládét, és továbbértékesítjük szerb magánszemélyeknek, akik megfelelnek a külföldi utas értékesítés feltételeinek (áfatörvény 99. paragrafusában meghatározott 175 euró felett). Tehát a megvásárolt csokit nem Magyarországon értékesítjük. A szállító megkeresett, hogy ránk hárítja az adót. Az én értelmezésemben nem kell az adót megfizetni, hiszen közösségen kívülre történik az értékesítés. Kérdésem, hogy jól értelmezem-e, illetve hogyan kell mindezt bizonylatolni, mit kell a számlán feltüntetni a szállítónak, illetve nekem? Milyen nyilvántartást vezessek, hiszen minden terméket külföldre értékesítünk. Köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel: Péter Zsuzsanna

Termékadó Kérdés

Cégünk ételízesítő-gyártásával foglalkozik. Mivel a termék sótartalma meghaladja az előírt mértéket, netát fizetünk utána. Kérdésem az lenne, hogy az érték nélkül átadott, leselejtezett ételízesítő után meg kell-e fizetni a neta összegét? Tisztelettel: Bálint Piroska

Adók befizetése Esemény

2014. július 20. (július 21.)

Népegészségügyi termékeadó fizetési kötelezettség Kérdés

Előre csomagoltnak minősül-e, és ez alapján népegészségügyi termékadó köteles-e az alábbi értékesítés: a VTSZ 1905 alá tartozó 1g/100g sótartalmat meghaladó sütőipari termék (sajtos pogácsa), melyet megrendelés alapján gyárt le a gyártó lédig, kartonos kiszerelésben, és értékesít tovább kiskereskedők részére? A kartonos kiszerelés töltőtömege a megrendelésnek megfelelően mindig változó. A kiskereskedők a fogyasztók számára, azok jelentlétében mérik ki a kért mennyiségeket.

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Cégünk tasakban kiszerelt fűszerkeveréket értékesít, mely neta-köteles. A terméket egy szlovák vevőnek adtuk el. Az árut cégünk szállítólevéllel – melyet leigazoltak – vitte el a vevőnek a terméket Szlovákiába. A kérdésem az lenne, hogy az értékesített termék kapcsán a netát meg kell-e fizetnünk, vagy a közösségen belüli értékesítés esetében mentesülünk ez alól? Köszönöm válaszát.

Így buktatta le a nagymama a NAV-nál az édességgyártót Cikk

Nem fizetett népegészségügyi termékadót egy zalai édességgyártó cég, amelyről kiderült, hogy az általa gyártott mézes puszedlihez a feltüntetettnél több cukrot használt – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának szóvivője az MTI-t.

Befizetés adó, adóelőleg, járulék, járadék Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Elhunyt taggal szembeni követelés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs