412 találat a(z) munkavállaló cimkére

Munkavállaló sportolásának munkáltatói támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató szeretné támogatni a munkavállalói sportolási lehetőségét. Ennek keretében a munkáltató szerződést kötne egy szolgáltatóval (például fitneszterem) a munkavállalói javára sportolási lehetőség kedvezményes igénybevételére. Eszerint a munkáltató bármely dolgozója által a szolgáltatónál megváltott bérlet, illetve egyszeri díj árából sportolási alkalmanként 500 forint kedvezményt adna a szolgáltató. A munkavállalóknak adott kedvezmény összegéről személyenkénti bontásban havonta utólag egy összesített számlát bocsátana ki a szolgáltató. Hogyan adózik ebben az esetben az így biztosított juttatás? Személyenként és havonta le kell vonnunk az adott dolgozó által érvényesített kedvezmény mint adóköteles juttatás szja-előlegét és egyéni járulékait az adott munkavállaló munkabéréből, továbbá szochót is kell fizetnünk a havi juttatási összeg után a szolgáltató számlája alapján? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel B.Gy.

Ki számít munkáltatónak, és ki munkavállalónak? Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló törvény (szja-törvény) és a hozzá kapcsolódó jogszabályok számos rendelkezése kötődik a munkáltató, munkavállaló között lévő jogviszonyhoz, amely eseteként különböző tartalmú fogalmakra támaszkodik.

EU-n kívüli munkavállalók bevándorlása: megosztja a német kormány javaslata a pártokat Cikk

A német szövetségi kormány egyértelműen elkötelezi magát az Európai Unión (EU) kívülről származó képzett munkavállalók bevándorlása mellett – mondta Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag).

Rehabilitációs hozzájárulásnál a tanulószerződések Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi esetben kérném szíves segítségüket. Adott egy cég, amely a munkavállalók foglalkoztatása mellett tanulószerződéssel diákoknak gyakorlati képzést biztosít. Jelenleg 11 tanulószerződéses diák van a cégnél és 14 munkavállaló. Ez így összesen 25 fő, és ugye 25 fő felett már rehabilitációs hozzájárulást kell fizetni. Azt azonban nem tudom, hogy a tanulószerződéses diákok ugyanúgy számítanak a rehabilitációs hozzájárulás szempontjából? Vagy csak a 14 munkavállalót kell ilyenkor figyelembe venni? Válaszukat előre is köszönöm!

Katás és munkavállaló Kérdés

Tisztelt Adószakértő Hölgy/Úr! Egy kereskedelmi ügyintéző munkaszerződést kíván kötni áruk eladásával foglalkozó zrt.-nél. A munkaszerződésben meg van határozva az alapbér, illetve teljesítménybér is fel van tüntetve mint jutalék a hozott vevők után. A kérdésem az, lehet-e a munkaszerződésen kívül egy megbízási szerződést is kötni, melyben a jutalékről katás számlát adna a munkavállaló? Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Anderlik István Gyuláné

Járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik dolgozóm (teljes munkaidős munkaviszonyban) kivás kft.-nek egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője. Katás egyéni vállalkozást is indított. Hogyan jelentkezik a járulékfizetési kötelezettsége? Nyugdíj szempontot is figyelembe véve, hogy célszerűbb eljárnia. Válaszát köszönöm! Székely István

Nyugdíjas munkavállaló SZÉP-kártya-juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen kötelezettség terheli a nyugdíjas munkavállaló részére adott SZÉP-kártya-juttatást? Kivás és nem kivás cégek esetében is? Köszönöm válaszát.

Munkavállaló védelme reprodukciós eljárás alatt Cikk

A reprodukciós eljárásban résztvevő munkavállalók száma egyre jelentősebb, ezért is rendkívül fontos, hogy a munkajogi szabályok kellő védelmet biztosítanak a gyermekvállalás előtt állók részére. A felmondási tilalomra vonatkozó rendelkezés annak tartama, továbbá a kezdő és befejező időpontja tekintetében számos kérdést vet fel. Mindez azt eredményezi, hogy a munkáltatóknak körültekintően kell eljárniuk, ha a munkaviszony felmondással történő megszüntetését tervezik.

Felméri a munkavállalók sztrájkkészségét az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság Cikk

A követelések megfogalmazása után megkezdte a munkavállalók sztrájkkészségének felmérését a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) keretén belül megalakult Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság – jelentette be a SZEF elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Felmérés: bíznak további foglalkoztatásukban a munkavállalók Cikk

Némi megtorpanással ugyan, de tavaly év végén is magas, 68 pontos értéket vett fel a munkavállalói bizalmi index a hazai dolgozók körében. Bizakodásra ad okot, hogy folyamatosan emelkedik azok aránya, akik úgy gondolják, hogy az őket foglalkoztató cég, valamint a pozíció, amelyben dolgoznak még sokáig fennmarad, derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös szeptemberi munkaerőpiaci kutatásából.

SZÉP-kártyára utalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségüket kérni: Az szja-törvény 71. § (1) bekezdése szerint béren kívüli juttatásnak minősül – ha a munkáltató – a MUNKAVÁLLALÓNAK az adóévben a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláira utalja a meghatározott összegeket. A 76/2018. számú kormányrendelet szerint 2019. január 5-étől nem a munkáltató köt szerződést a bankkal, hanem a munkavállaló, így a munkáltató személyenként és alszámlánként külön-külön köteles utalni. Kérdésem az lenne, hogy megfelel-e a fenti feltételeknek az, ha a munkáltató nem a munkavállalónak, hanem a MUNKAVÁLLALÓ HÁZASTÁRSÁNAK utalja a cafeteriaösszeget, mivel a házastárs már rendelkezik SZÉP-kártyával? A munka törvénykönyve 158. § (1) bekezdése meghatározza, hogy a munkabért készpénzben vagy a munkavállaló által meghatározott fizetési számlára átutalással kell kifizetni. Kérdésem, hogy a munkavállaló által meghatározott fizetési számla – ahová a nettó munkabérét kéri – csak a nevére szóló bankszámla lehet, vagy lehet a házastársáé, illetve bármely más magánszemélyé? Köszönettel!

Saját jogú nyugdíjas Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajátjogú nyugdíjas munkavállalókat a kft. 2019. 01. 01 hatállyal kijelentette a 19T1041 nyomtatványon. A jogszabály szerint munkaszerződés-módosítás nem kell, mivel csak a biztosítási jogviszonyuk szűnt meg. Az 1908 as bevallásban az szja-előleg levonása miatt szerepeltetni kell a nyugdíjas munkavállalókat, vagy csak a 19SZJA bevallásban kell bevallani a levont szja-t. Válaszát előre is köszönöm.

Nyugdíjas munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy a nők 40 éves kedvezményével, de a rá irányadó öregségi nyugdíj korhatárt el nem érő, nyugdíjasra vonatkozik-e az éves kereset korlát? Válaszukat előre is köszönöm

Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó tb-je 2019-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt a saját jogú nyugdíjas természetes személyt, aki egy cégnél munkaviszonyban, kettőben pedig társasági tagként lát el teendőket (az utóbbiakban személyesen nem közreműködik), 2019-ben milyen adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli, hol kell biztosítottként be- illetve kijelenteni?

EU-s munkavállaló foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem (egy magyarországi kft.) a tulajdonában álló vidéki kastélyépület felújítását Olaszországból érkező szakemberekkel szeretné elvégeztetni. A magánszemélyek max. 90 napra érkeznének. Kérdésem, hogy a fent leírt esetben, ha 1. a magánszemélyeket munkaviszony keretében alkalmaznák, milyen bejelentési és egyéb kötelezettsége van a kft.-nek, 2. amennyiben vállalkozóként jönnek és számlát adnak, milyen áfaartalmú számlát kell kiállítaniuk és az hol adózik? Ebben az esetben a közreműködő magánszemélyeket be kell-e jelenteni valahová?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozónak adott 500 ezer Ft

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close