436 találat a(z) munkavállaló cimkére

Így keresik meg a megfelelő munkavállalót a cégek Cikk

Magyarországon a cégek az általuk alkalmazott toborzási módszereket tekintve átlagosan 5738 forintot költenek egy megfelelően képzett és az elvárt tapasztalatokkal rendelkező munkavállaló megtalálására, miközben 2012-ben ez az összeg még csupán 278 forint volt – derül ki a Profession.hu állásportál felméréséből.

Nyugdíjas munkavállaló, egészségügyi járulék megfizetése Kérdés

Tisztelt Adószakértő! 2019. 01. 01-jétől a saját jogú nyugdíjas nem minősül biztosítottnak. Megoldható, hogy írásbeli nyilatkozat alapján levonásba helyezzük az egészségügyi járulék összegét, és társaságunk utalja el a NAV felé a dolgozó nevében? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Munkába járás költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató saját gépjárművével megy a székhely közigazgatási határán kívül eső munkavállalóért, akit minden munkanapon elszállít a munkavégzés helyére, illetve a munkanap végeztével hazaszállítja. Van-e ebben az eljárásban aggályos dolog? Milyen adófizetési kötelezettség merül fel a munkavállaló szempontjából? Az út során felhasznált üzemanyag áfája levonható-e, ha a szállítóeszköz 9-11 személy szállítására alkalmas, és gázolajjal működik? Ha jól gondolom, akkor a gázolaj áfája nem vonható le, ha azt személyautóhoz használják fel? Van-e ezzel kapcsolatban adófizetési kötelezettsége a munkáltatónak (gondolok itt arra, hogy nem minősül-e természetbeni juttatásnak)? Köszönöm a válaszát!

Akár félmilliós bírságot is fizethet a munkáltató, ha nincs adminisztrálva az új munkavállaló tartozásigazolása Cikk

Egy cégbe felvett új munkavállalónak a munkaviszony létesítése előtt kötelessége nyilatkozatot tennie arról, hogy nincs függőben lévő tartozása, ellenkező esetben – tartozás esetén – akár 500 ezer forintig terjedő bírság megfizetésére is kötelezhetik a céget és az ügyvezetőt, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Heti 3 napot dolgozó alkalmazott szabadsága Kérdés

Nyugdíjas alkalmazott szerződése szerint heti 18 órában heti 3 napon, hétfőn, szerdán, csütörtökön dolgozik 150 000 Ft havi bérért. Szerinte a 30 nap szabadsága úgy jár, hogy csak a munkában töltött napokra kell kiírni és megkapja a teljes havi bérét. A munkáltató szerint ez nem így van. A témában megjelent előző cikkek nem voltak egyértelműek számomra, kérem segítsenek, hogy mi a helyes eljárás.

Vállalkozás táppénz alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! 8 órás munkaviszonyban álló munkavállaló veszélyeztetett terhessége miatt tartósan táppénzen van. Megítélése szerint gyakorolhatja-e egyéni vállalkozását (biztosítási üzletkötő), ha állandó alkalmazottja nincs, de esetenként alkalmi munkavállalót foglalkoztat? Köszönöm válaszát CSCS

Közterhek külföldi szervezet hazai munkavállalójánál Cikk

Olvasónk a következőket kérdezte: Olyan munkaviszony esetén, amelyben egy külföldi (USA-beli) bejegyzésű társaság (amely nem rendelkezik Magyarországon telephellyel) alkalmaz magyarországi adóalanyt teljes munkaidőben, milyen adók és járulékok terhelik az így megszerzett rendszeres jövedelmet? Ugyanazok, mintha a munkaadó magyarországi székhellyel rendelkezne? A munkaadó által fizetendő adókat és járulékokat melyik fél és hogyan fizeti? (A külföldi cég/szervezet utalja az adott összegeket a NAV számlájára?) Erdős Gabriella adószakértő válaszolt.

Nyugdíjas munkavállaló felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató – munka hiányában – szeretné elküldeni a nyugdíjas munkavállalóját, aki 2009.04.06-tól van foglalkoztatva. A nyugdíjba vonulása előtt is ennél a cégnél dolgozott 2002.06.01-2009.04.03 között. A kérdésem, hogy felmondási idő kiszámításánál a 2002 évi belépést, vagy már a nyugdíjas munkaviszony kezdetét vegyem figyelembe? Válaszát előre is köszönöm.

Gyes után járó szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha munkavállalónk 3 gyermeke születése után, több, mint 6 évi gyes igénybevételével visszatér, mennyi szabadság jár visszamenőleg, és azt milyen bérrel kell kifizetnünk? Köszönettel.

Munkabérről rendelkezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megteheti-e a dolgozó, hogy a munkáltatóval megállapodjon arról, hogy a munkáltató fizesse be a közüzemi számláját úgy, hogy a dolgozó közüzemi számlájának összegét minden hónapban visszatartja a fizetéséből? Köszönöm válaszukat

Érdekes ítéletet hozott a bíróság az Ausztriában dolgozó magyarokról Cikk

Érdekes magyar vonatkozású ítélet született az Európai Bíróság előtt, a kiküldetési szabályok alkalmazása kapcsán. Bár egy osztrák húsipari feldolgozó üzemben évek óta magyar kiküldöttek végzik a munkát, és mindegyikük rendelkezik a magyar egészségbiztosítási szerv által kiállított érvényes A1 igazolással, a bírósági ítélet alapján a dolgozók mégis az osztrák társadalombiztosítás hatálya alá tartoznak – írja az RSM blog nyomán a napi.hu.

Cégben dolgozó munkás cég általi elszállásolása. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egyszemélyes ügyvezető igazgató tulajdonosa saját tulajdonú családi házát bérbe adja a kft.-nek a kft.-ben dolgozó munkások elszállásolására. Az ügyvezetőnek van bérbeadói adószáma. Ha a dolgozónak nem kell fizetnie a szállásért, milyen adókra kell számítani a kft.-nek és dolgozónak egyaránt? Köszönöm válaszukat.

Munkavállaló kártérítési felelőssége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy munkavállaló, aki azonnali felmondást adott be indoklással, amit viszont a munkáltató elutasított, mert nem megalapozott. Erről tértivevényes levél ment a munkavállalónak, akit a beadott felmondása óta nem lehet elérni. A munkahelye egy szolgáltató egység. Ezzel a magatartással kimeríti a súlyos gondatlanság miatti károkozást. A munkáltatónak ilyen esetben milyen lehetősége van a kártérítés terén? Munkabér vagy távolléti díj, valamint hány hónapról lehet szó és nettó vagy bruttó kártérítési összegről? Valamint ezt megteheti, ha nincs munkajogi perbeli határozat? Üdvözlettel: Pajcsics Eszter

Munkavállalói lakhatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünknek (gazdasági társaság) van egy ingatlana, melyben albérletben lakik jelenleg az egyik munkavállalója. A munkavállaló lakóhelye nagyon messze van eredetileg. A munkáltató jelenleg ad mobilitási célú lakhatási támogatást ugyanezen munkavállalónak, hogy az albérleti díjban ez segítséget nyújtson. Jövőre azonban megszűnik ez a lehetőség. A munkáltató kérdése, hogy megengedheti e a munkavállalónak, hogy ingyen lakjon a vállalkozás ingatlanjában? Ha nem, akkor felmerült benne, hogy ő fizetne a munkavállalónak amolyan ingatlanőrzési díjat, hogy figyel a házra. Utóbbit én kizártnak tartom, de a munkáltató törvényi hivatkozásokat szeretne tudni. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Gyenge volt a fék, kártérítésre kötelezett az elhunyt munkavállaló munkáltatója Cikk

Elégtelen volt a tehergépkocsi karbantartása, baj volt a fékkel, a hozzátartozók kártérítést követeltek az elhunyt járművezető volt munkáltatójától. A bírósági ügy a Kúriánál kötött ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Napelemrendszer-aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Értékcsökkenési leírás helyesbítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close