412 találat a(z) munkavállaló cimkére

Éves rendes szabadság megállapítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Mit tehet a munkavállaló, ha munkáltatója az éves rendes szabadságát a törvényben meghatározottaktól eltérően állapítja meg? A munkáltató a dolgozóinak egységesen 21 nap (kivehető) szabadságot állapít meg 1 évre, függetlenül az életkortól. A 21 nap és a ténylegesen járó szabadság közötti differenciát saját hatáskörben lepapírozza (szabadságengedélyen kiírja) és a munkavállalót kötelezi annak aláírására. Köszönöm a választ.

Diák munkavállalókból is hiány lehet a nyár végére Cikk

Néhány éve még sok diáknak nem tudtak munkát adni az iskolaszövetkezetek, ma már jó eredmény, ha a vállalati partnerek igényeinek a 80 százalékát teljesíteni tudják – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Menedzserszűrés dolgozó által térített összege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk vezetősége úgy döntött, hogy a menedzserszűrést a cég valamennyi dolgozójára kiterjeszti, de oly módon, hogy a dolgozók a csomag értékének felét megtérítik. Ezzel kapcsolatban több kérdés is felmerült: ha a kórház a cégnek számlázza a teljes költséget, akkor a dolgozó által térített résznél van-e lehetőségünk arra, hogy azt (a dolgozó hozzájáruló nyilatkozata alapján) a béréből levonjuk? Ilyenkor kell-e a dolgozó részére számlát kiállítanunk vagy elegendő egy megállapodást aláíratni erről? Ilyen esetben a kórháztól kapott számla összege után kell adóznunk vagy abból levonható a dolgozók által megtérített összeg? (A számla a személyi jellegű költségek között szerepelne, a dolgozók által megtérített összeg viszont egyéb bevétel.) Válaszát előre is köszönöm!

Két úr szolgája, avagy több munkáltató általi foglalkoztatás Cikk

Egy munkavállalót egyszerre egy kivás és egy társasági adós cég foglalkoztat. Hogyan rajzolja ez át a költségeket és az elszámolásokat? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Munkáltatói kamatmentes kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónknak kamatmentes munkáltatói kölcsönt szeretnénk nyújtani, nem lakáscélút. Hároméves futamidő esetén a tárgyév végén kell-e elszámolni kamatkedvezményből eredő jövedelemadót, vagy csak a visszafizetéssel egyidejűleg, a három év elteltével? Van-e mód arra nem lakáscélú kölcsön esetén, hogy a dolgozó mentesüljön az adófizetési kötelezettség alól? Köszönettel

Munkavállaló marasztalása Kérdés

Tisztelt Szakértő, azzal kapcsolatban kérném segítségét, hogy milyen törvény szerinti módon van arra lehetőség, hogy a munkavállalókat a munkaviszony megtartására bírjuk? A gond az, hogy kitanulják a szakmát, majd egy jobb bérezés reményében továbbállnak, amivel lényegében cégünk károsodik. Felmerült a felmondási idő növelése illetve a versenytilalmi nyilatkozat. Ezekkel kapcsolatosan kérném szíves állásfoglalásukat.

Mikor, hogyan, mennyiért állhat ismét munkába a kismama? Cikk

A fizetés nélküli szabadság megszakítását, illetve megszűnését követően a kismama védelmét szolgáló szabályok ereje és száma csökken, míg a pólus másik oldalán álló munkáltatót több kötelezettség is terheli. Felmondási szabályok, bérfejlesztés, részmunkaidő, szabadság kiadása – mikor, hogyan, mennyiért állhat ismét munkába a kismama?

Fel nem használt munkáltatói lakáscélú támogatás Kérdés

Társaságunk egyik alkalmazottjának 2017. évben 3,6 millió forint értékben nyújtott adómentes munkáltatói lakáscélú támogatást (banki közreműködéssel) lakás vásárlására. Sajnos az alkalmazott lakásvásárlása meghiúsult, a juttatott összeg egy részét a munkavállaló el tudta költeni lakáskorszerüsítésre (kazáncsere), azonban ez csak 2 millió forintot tesz ki. A kérdésem az, hogy az adómentesen felhasznált összeget meghaladó 1,6 forint munkáltató részére visszafizetésére van-e lehetőség? Továbbá, amennyiben a visszafizetés lehetséges, akkor a munkavállaló kinek és mekkora mértékű kamatot köteles fizetni? Köszönöm

Tb kifizetőhely tájékoztatása táppénz jogosultság lejártáról Kérdés

Tisztelt Szakértő! A http://adozona.hu/kerdesek/2018_2_22_Felmondas_betegseg_alatt_mol kérdésre adott válaszával kapcsolatban kérdezem, hogy a tb kifizetőhelynek van-e tájékoztatási kötelezettsége a táppénz lejárta előtt a munkavállaló és/vagy orvosa felé? Mindenképpen keresőképessé kell tenni a beteg munkavállalót ahhoz, hogy a felmondási idő elkezdődjön? Köszönöm mielőbbi válaszát!

Mit tegyen az alkalmazott, ha elhunyt a munkaadója? Kérdés

Az idén márciusban elhunyt egy vállalkozó. Alkalmazottjának 4 órás munkaviszonya ezzel a nappal megszűnt. Munkanélküli járadékra szeretett volna menni addig, ameddig elrendeződik a helyzete. A hivatalban úgy tájékoztatták, hogy csak akkor van erre lehetőség, ha a vállalkozó vagy annak megbízottja aláírja a kérvényt. Sajnos ilyen személy nincs. Kérem szíveskedjenek tájékoztatni: ebben az esetben valóban nincs jogi megoldás a munkanélküli járadék megadására?Tisztelettel köszönöm válaszukat.

Így fegyelmezhető a munkavállaló Cikk

Mi tehet a munkáltató abban az esetben, ha nem akarja megszüntetni a munkavállaló munkaviszonyát, de éreztetni kívánja vele elégedetlenségét, azt, hogy eljárása nem megfelelő, és ha ezen nem változtat, akár az elbocsátására is sor kerülhet? Hogyan fejezze ki rosszallását a munkaadó a munkavállalóval szemben?

Megválna a munkavállalójától? Ilyen csapdák adódhatnak Cikk

Előfordul, hogy a munkáltató számára idővel világossá válik, hogy a korábban kiválasztott munkavállaló nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, mivel munkavégzése nem segíti elő a vállalkozás sikerét. Ilyen esetekben a munkaviszony megszüntetése során óvatosan kell eljárni. A buktatókat az alábbiakban mutatjuk be.

Így adható alkalmazottnak lakásvásárlási támogatás Cikk

Milyen formában tudnánk adómentes támogatást nyújtani dolgozónk számára? Mekkora lehet a támogatás mértéke, lehet-e egyösszegű, és milyen nyilatkozatokat kell kitöltenünk? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Ennyivel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt Cikk

A 2017. november–2018. januári időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 436 ezer volt, 35 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,2 százalékponttal 68,7 százalékra emelkedett – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Hogyan foglalkoztatható valaki heti egy-két órában? Cikk

Alkalmazható-e valaki heti pár órás munkára? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozónak adott 500 ezer Ft

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close