71 találat a(z) munkarend cimkére

Órabéres, 12 órás munkarendben, fizetett ünnepe Kérdés

A 12 órás munkarendben dolgozók esetében, ha fizetett ünnepen munkavégzési kötelezettsége lenne, az új Mt. szerint 12 órát kell-e kifizetni. Esetleg 8 órát, mint a régi Mt. szerinti fizetett ünnep szerint, ami csak 8 órát jelentett? Válaszukat köszönöm.

Ennyi bérpótlékra jogosult a 24/48 órában dolgozó munkavállaló Cikk

A 24/48 órás munkarendben dolgozó vagyonőr a 24 órára eső 10 százalékos pótlékon kívül a szombat,vasárnapra, vagy munkaszüneti napra kap-e valami más pótlékot is? Olvasói kérdésre Dr Hajdú-Dudás Mária, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Munkarend és pótlék Kérdés

24/48 órás munkarendben dolgozó vagyonőr a 24 órára eső 10 % pótlékon kívül a szombat,vasárnapra, vagy munkaszüneti napra kap-e valami más pótlékot is?

Megszakítás nélküli munkarend Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy egy pék beosztható heti 72 órára a szabályok betartása mellett, vagy itt nem érvényesül a megszakítás nélküli munkarend?

Megszakítás nélküli munkarend 2013 Kérdés

Abban kérném a segítségét, hogy 2013-tól életbe lépő új Mt. szerint hogy kell számolnunk a megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatott munkavállalók munkaszüneti napon rendes munkaidőben történő munkanapját. Eddig arra a napra a rendes napi béren felül 20 százalékkal növelt távolléti díjat kellett számolni. Az új Mt. részletezi a távolléti díj fizetési kötelezettséget, de erre nem tér ki. Ezek szerint akkor 100% bérpótlék jár még a rendes munkabéren + pótlékon felül? Köszönöm a válaszát.

Szabadság eltérő munkarendben dolgozóknál Kérdés

Tisztelt Szakértő!Egyik munkavállalónk eltérő munkarendben dolgozik (heti 40 órás munkaszerződéssel) az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartása szerint. Hétfőként 10 órát van nyitva az iroda. A munkavállalónak 30 nap szabadság jár erre az évre, viszont az Mt. szerint órában kell nyilvántartani a szabadságokat. Az világos, hogyha ő egy ilyen hétfői napon szabadságon van, akkor 10 óra távolléti díjat fizetünk ki neki. A kérdésünk az lenne, hogy a szabadságos óráinak a száma ilyen esetben 10 vagy 8 órával csökkennek. Ha 10-zel, akkor éves szinten előfordulhat, hogy 240-nél több órányi távolléti díjat fizetünk ki a munkaválalónak, hiszen szélsőséges esetben (ha minden szabadságát hétfői napon veszi ki) előfordulhat. Vagy ilyen esetben a dolgozónak ugyan 30 nap szabadság jár, de mivel órában tartom nyilván ezért mindösszesen 240 óra szabadság jár neki? Ebben az esetben viszont előfordulhat, hogy a 240 óra szabadsága nem 30 napot tesz ki, hanem csak 24-et. A bérrendszer csak az utóbbit tudja kezelni.Válaszát előre is köszönöm.

Megszakítás nélküli munkarend Kérdés

Megszakítás nélküli munkarend esetén ha a munkaszüneti nap a munkavállaló pihenőnapjára esik ezért nem kell munkát végeznie (vagyis nem jár munkabér kieséssel) jár e bármilyen díjazás erre a napra? Ha a munkaszüneti nap nem hétköznapra esik és a munkavállaló ezen a napon dolgozik, jár e neki pótlék erre a napra?

Munkarend változása az új Munka törvénykönyvében Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Társaságunk nagykereskedelmi tevékenységet végez és gyakran előfordul az az eset, hogy szombati napon is rendes munkaidőben kell foglalkoztatni a raktári dolgozókat. A munkaszerződés szerint heti 40 órás, 4 havi munkaidő keretben egyenlőtlenül beoszthatók a dolgozók. Van hogy napi 6 órát és van hogy napi 12 órát dolgoznak és előfordul hogy szombaton is dolgozni kell.A heti 2 pihenő napot kiadjuk. Kérdés: Az új MT szerint a szombati munkavégzésre ebben az esetben kell-e plusz pótlékot fizetni, vagy rendes munkaidőnek tekinthető a szombati munkavégzés külön pótlék fizetése nélkül.Mely munkarend esetében lehet úgy dolgoztatni szombaton a munkavállalókat, hogy a munkaidő keret terhére, a pótlék nélküli munkavégzés legyen. Továbbá az lenne a kérdésem, hogy nagykereskedelmi tevékenység bele tartozik-e 101.§ i) pont alá.Előre is köszönöm a választ.

Tizenkétórás munkarend: mennyi szabadság jár? Cikk

Az új Munkantörvénykönyve szerint a 12 órás munkarend esetén a szabadság elszámolása hogyan történik? Olvasói kérdésre, Viszló László, Adózóna munkajogiszakértője válaszol.

A munkjogász válaszol: a munkaadó fenyegetése és az adójóváírás Cikk

Milyen munkarendet határozhat meg a munkaadó? Milyan jogai vannak a munkavállalónak az évközi adójóváírással kapcsolatban? Áthelyezhető-e a munkavállaló más munkakörbe, s ez hogy érinti a fizetését? Olvasóink kérdéseire Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Új munkarend, szabadság és problémák gyed után Cikk

Ha új munkarendet vezet be a munkáltató, köteles-e mindenkit írásban tájékoztatni? Mi van, ha a cég nem fizeti a szabadságom, miközben állományban vagyok? Olvasóink kérdéseire dr. Viszló László, az Adózóna és a hvg.hu munkajogi szakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs